loading...

Άλλος για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Και η Φινλανδία θέλει να ακολουθήσει τη Βρετανία – Η Γερμανία ονειρεύεται «πολλαπλές ταχύτητες» σε διαλυμένο ΙΧ…






















Άλλος για… έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Τις ημέρες που η Βρετανία τα μαζεύει και είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα και να αποσπαστεί από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ενεργοποιώντας το άρθρο 50 οι χώρες στις οποίες επικρατούν, ή μάλλον αυξάνονται οι ευρωσκεπτικιστές γίνονται ολοένα και περισσότερες. Σε αυτές προστέθηκε και η Φινλανδία.

Κι όμως η Γερμανία κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα και μιλάει για πολλαπλές ταχύτητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ όμως φαίνεται πώς το αυτοκίνητο διαλύεται. Άρα για ποιες ταχύτητες μιλάνε στο Βερολίνο; Το Grexit τίθεται κάθε φορά που υπάρχει θέμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης.

Το Italexit παίζει δεδομένου ότι η λιτότητα κάνει πλέον μεγάλη ζημιά σε μία χώρα που έχει βιομηχανία. Ολοένα και περισσότεροι Ιταλοί πιστεύουν πώς η χώρα θα έπρεπε να έχει εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία με στόχο να ανακάμψει οικονομικά.

Στη Γαλλία, οι ευρωσκεπτικιστές αυξάνονται και αν καταφέρει να επικρατήσει στις επικείμενος εκλογές η Λεπέν η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο. Ακόμη και να χάσει στο δεύτερο γύρο αυτός που θα καταφέρει να εκλεγεί θα αισθάνεται την ανάσα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και θα πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική του σίγουρα μακριά από τα θέλω της Γερμανίας.

Γενικώς η τάση είναι κατά της Ευρώπης και πολύ περισσότερο κατά της Ευρωζώνης. Τα ποσοστά των πολιτών σε χώρες, πέραν των προαναφερθεισών, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Πολωνία αυξάνονται σημαντικά θεωρώντας πώς η Ένωση δεν βοηθάει τους ίδιους τους λαούς, αλλά τις πολυεθνικές και θεριεύει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης πίσω από την οποία κρύβονται συγκεκριμένα fund.

Χθες λοιπόν ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία του δεύτερου ισχυρότερου κόμματος της Φινλανδίας δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας του ότι εάν κερδίσει, θα αρχίσει εκστρατεία προκειμένου η χώρα του να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιούσι Χάλα-άχο, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολέμιος της μετανάστευσης, είναι ο ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιος για τη διαδοχή του υπουργού Εξωτερικών Τίμο Σόινι, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Φινλανδών τον Ιούνιο.

«Οι πολιτικοί λόγοι για την εγκατάλειψη, ειδικά του ευρώ, είναι πολύ σαφείς, και οι οικονομικοί λόγοι είναι επίσης ξεκάθαροι. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καλέσουμε ενεργά στο κόμμα», επισήμανε ο Χάλα-άχο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

Πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι η νίκη του Χάλα-άχο θα σηματοδοτούσε το τέλος της κυβέρνησης συνεργασίας τριών κομμάτων στη Φινλανδία, ενώ θα ωθούσαν το κόμμα των Φινλανδών –το πρώην κόμμα των Αληθινών Φινλανδών– πιο βαθιά στο πολιτικό έδαφος της δεξιού λαϊκισμού.

Ο κυριότερος αντίπαλός του στην κούρσα, ο Σάμπο Τέρχο, θεωρείτο πως έχει πιο μετριοπαθείς απόψεις, όμως την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα τασσόταν υπέρ της ιδέας να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι πολίτες περί του Fixit –της αποχώρησης της Φινλανδίας από το ενιαίο νόμισμα και από την ΕΕ– αν αυτή υποστηριχθεί από την πλειοψηφία του κόμματος.

Πέρυσι ένα κείμενο με την απαίτηση η Φινλανδία να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη συγκέντρωσε 53.000 υπογραφές. Η αίτηση έφθασε μέχρι το κοινοβούλιο, αλλά απορρίφθηκε από μια επιτροπή της φινλανδικής Βουλής. Ωστόσο το σκηνικό πλέον είναι δεδομένο πώς αλλάζει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εμμονή της Γερμανίας στη λιτότητα οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην καταστροφή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη χώρα αιματοκύλισε δύο φορές τον πλανήτη και τελικώς δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Είναι στο DNA του λαού αυτού να καταστρέφει χωρίς καμία απολύτως στρατηγική.


http://www.pentapostagma.gr

on 10:26:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Άλλος για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Και η Φινλανδία θέλει να ακολουθήσει τη Βρετανία – Η Γερμανία ονειρεύεται «πολλαπλές ταχύτητες» σε διαλυμένο ΙΧ…

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.