loading...

Χρυσοχοΐδης για Μαρφίν: «Αντιδικίες και ψέματα» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ





















«Το επιχείρημα λοιπόν περί "ίδιων ανθρώπων" που τότε και τώρα "στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες", καταρρίπτεται», δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

«Σε τρεις μήνες, στις δεδομένες συνθήκες, τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ούτε στο σινεμά», σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης», αναφερόμενος σε δήλωσε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε υποκριτική την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει ξανά το φάκελο της Μαρφίν.


Ακολουθεί η δήλωσε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:


Η σημερινή ημέρα, όπου η Πολιτεία τίμησε τα θύματα της Μαρφίν, δεν προσφέρεται για αντιδικίες. Ούτε όμως για ψέματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και τα δύο.

Στη δήλωση του καταγγέλλει ως υποκριτική την απόφαση του πρωθυπουργού να ανοίξει ξανά τον φάκελο Μαρφίν αφού όπως τονίζει δεν νοείται να διεξαχθεί έρευνα «από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

Τα γεγονότα της τότε ταραγμένης περιόδου του 2010 είχαν ως εξής: Δολοφονία στη Μαρφίν 5 Μαΐου. Πενήντα μέρες μετά, με νέα τρομοκρατική ενέργεια, στις 24 Ιουνίου δολοφονήθηκε ο υπασπιστής μου, αείμνηστος Γ. Βασιλάκης. Δυόμισι μήνες αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποχώρησα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το επιχείρημα λοιπόν περί «ίδιων ανθρώπων» που τότε και τώρα «στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες», καταρρίπτεται. Σε τρεις μήνες, στις δεδομένες συνθήκες, τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ούτε στο σινεμά.

Ο Α. Τσίπρας, όπου οι τρείς μήνες του φαίνονται πολύ, βεβαίως αποσιωπά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε τεσσεράμισι χρόνια για να ερευνήσει, να εντοπίσει, να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες, να ξανανοίξει το φάκελο, να δράσει τέλος πάντων.

Δεν έκανε όμως τότε τίποτε και τώρα ο πρόεδρος του μόνος του καταθέτει, στεφάνι και ψέματα.

Από τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ας κρατήσουμε το μισό βήμα μπροστά. Ότι δηλαδή καταδικάζει τη βία και τιμά τη μνήμη των νεκρών.

Κι ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα συμμετάσχει στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα, χωρίς ανάγκες για προσχήματα.


https://www.lawandorder.gr/     

on 8:08:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Χρυσοχοΐδης για Μαρφίν: «Αντιδικίες και ψέματα» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.