loading...

Μελέτες: Ο νέος κορωνοϊός σκοτώνει τα θύματά του δέκα χρόνια πριν την ώρα τους

























Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από Covid19 υπολογίζεται ότι κάτα μέσο όρο θα είχαν ζήσει για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμη. Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο μελετών, που παρουσιάζει η Wall Street Journal, και οι οποίες έρχονται να προσθέσουν σημαντικά κομμάτια στην εικόνα για το κόστος της πανδημίας σε ανθρώπινες ζωές.

«Ορισμένοι πιστεύουν ότι όσοι πεθαίνουν από τον νέο κορωνοϊό θα πέθαιναν ούτως ή άλλως φέτος. Αυτό πολύ απλά δεν ισχύει» σχολιάζει στη WSJ o Άντριου Μπριγκς, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο London School of Hygiene & Tropical Medicine και υπεύθυνος σε μία εκ των δύο μελετών.

Οι δύο ακαδημαϊκές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν ξεχωριστά, εξέτασαν τα δεδομένα θνησιμότητας σε χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία για να συγκρίνουν τις ηλικίες των θυμάτων του Covid19 με τα δεδομένα για το προσδόκιμο ζωής.

Οι μελέτες χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές έλαβαν υπόψη τις διαφορές στο προσδόκιμο ζωής, που συνδέονται με κοινές ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και η άνοια, ώστε τα δεδομένα να αντανακλούν τη διαφορετική κατάσταση της υγείας όσων πέθαναν.

Μελέτη Σκωτσέζων ερευνητών, που δημοσιεύθηκε στο Wellcome Trust, ίδρυμα του Λονδίνου που χρηματοδοτεί επιστημονικές έρευνες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος ετών ζωής, που στοιχίζει ο Covid19 σε υγιείς ενήλικες είναι 14 για τους άνδρες και 12 για τις γυναίκες. Σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα ο Covid19 αφαιρεί κατά μέσο όρο πάνω από μία δεκαετία ζωής. Ακόμη και στις βαρύτερες περιπτώσεις ο ιός αφαιρεί ένα έως έξι χρόνια, ανάλογα με την ηλικία. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την Ιταλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Ξεχωριστή μελέτη του London School of Hygiene & Tropical Medicine έδειξε ότι κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ ο Covid19 σκοτώνει τα θύματά του κατά μέσο όρο σχεδόν 14 έτη νωρίτερα και στη Βρετανία κατά σχεδόν 11 έτη νωρίτερα. Η διαφορά αυτή των ετών έγκειται στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ έως τώρα οι άνθρωποι που προσβάλλονται από Covid19 είναι νεότεροι κατά μέσο όρο από εκείνους στη Βρετανία.

Ακόμη και εάν ληφθούν υπόψη η ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα, οι Αμερικανοί με πολλαπλές ασθένειες άνω των 90 ετών χάνουν περισσότερο από έναν χρόνο ζωής, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πηγή: WSJ


https://www.naftemporiki.gr/    

on 4:16:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μελέτες: Ο νέος κορωνοϊός σκοτώνει τα θύματά του δέκα χρόνια πριν την ώρα τους

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.