loading...

Κορωνο-πόλεμος: Οι ΗΠΑ κατηγορούν Κίνα για κυβερνοπειρατεία στην έρευνα για το αντιιικό εμβόλιο























Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατηγορήσουν δημόσια την Κίνα ότι επιχειρεί να κάνει κυβερνοπειρατεία στην αμερικανική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προκειμένου να οικειοποιηθεί χρήσιμες πληροφορίες, γράφουν σήμερα αμερικανικές εφημερίδες.


Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα εκδώσουν "εντός των προσεχών ημερών" επίσημη προειδοποίηση για φερόμενες απόπειρες στόχος των οποίων είναι να αποσπάσουν "παρανόμως πολύτιμα στοιχεία πνευματικής μας ιδιοκτησίας και δεδομένα δημόσιας υγείας για τα εμβόλια, τις θεραπείες και τα διαγνωστικά τεστ, "σύμφωνα με τις εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal.

Στο στόχαστρο του FBI, χάκερς και "μη παραδοσιακοί παίκτες", δηλαδή ερευνητές και φοιτητές που, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ενεργοποιούνται για να κλέψουν πληροφορίες από πανεπιστημιακά ινστιτούτα και δημόσια εργαστήρια όπου εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούνται ύποπτοι ότι ενεργούν για λογαριασμό της Κίνας, γράφουν οι δύο εφημερίδες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνουν εδώ και πολύ καιρό τον ασιατικό γίγαντα ότι επιδίδεται σε βιομηχανική κατασκοπεία και έχουν καταστήσει την υπεράσπιση της πνευματικής τους ιδιοκτησίας προτεραιότητα στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων.

Ωστόσο, μια τέτοια κατηγορία κινδυνεύει να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, που έγιναν πολύ τεταμένες μετά την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προσπάθησε να διαλύσει κάθε υποψία για πειρατεία μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών της New York Times.

"Η Κίνα είναι μεγάλος υπερασπιστής της κυβερνοασφάλειας και είναι θύμα κυβερνοεπιθέσεων. Αντιτασσόμαστε σθεναρά σε κάθε είδους κυβερνοεπίθεση που διαπράττεται από χάκερς και τους πολεμάμε ", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ζάο Λιτζιάν σε συνέντευξη Τύπου.

"Είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας έρευνας για το εμβόλιο και τη θεραπεία της νόσου Covid-19. Είναι ανήθικο να στοχοθετείται η Κίνα με φήμες και συκοφαντίες απουσία αποδείξεων", επέμεινε.

Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν για την επιδημία και ότι έκρυψαν το μέγεθός της. Και συνεπώς είναι "υπεύθυνες" για την παγκόσμια εξάπλωσή της, τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και την τρέχουσα πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ακόμη χειρότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποψιάζονται πλέον ανοιχτά το Πεκίνο ότι έκρυψε ένα ατύχημα σε εργαστήριο της Ουχάν, το οποίο μπορεί να είναι η αιτία της πανδημίας.

Πηγή: skai.gr   


on 5:47:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Κορωνο-πόλεμος: Οι ΗΠΑ κατηγορούν Κίνα για κυβερνοπειρατεία στην έρευνα για το αντιιικό εμβόλιο

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.