loading...

ΣΥΡΙΖΑ: Από ψευδαίσθηση σε ψευδαίσθηση



























…ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε «σημαίνοντα λόγο» για την ύπαρξή του. Η παντελώς απούσα Κουμουνδούρου -λίγες ώρες μετά τη σχεδόν διαλυτική συνεδρίαση της Π.Γ.- βρήκε τρόπο να πει ότι… επηρεάζει τις εξελίξεις.




Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Δεν το έκανε επισήμως, αλλά μέσω διαρροών από «κύκλους». Προφανώς παραμένοντας στη γραμμή που ισχύει και για την «υπόθεση Παπαδημούλη», δηλαδή, «να σώσουμε ό,τι σώζεται», απέφυγε την πλήρη έκθεση και προτίμησε να δώσει ανεπισήμως τη δική της εκδοχή, γιατί και πώς… επηρέασε τον Κ. Μητσοτάκη να… αναβάλει τον μίνι ανασχηματισμό! «Το πρωί το Μ. Μαξίμου διαρρέει ανασχηματισμό και το μεσημέρι τον αναβάλλει. Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε μέσο», λέει η «διαρροή» των «κύκλων». Στην πραγματικότητα, η μόνη είδηση και η μόνη αλήθεια σε αυτήν τη διαρροή είναι ότι όντως ο Α. Τσίπρας έκανε σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ είναι «να ’χαμε να λέγαμε». Είναι η αναγκαία ψευδαίσθηση, προκειμένου κάποιος, ένας αρχηγός, ένα κόμμα να πιστέψει πως παίζει κάποιον ουσιώδη ρόλο στις εξελίξεις. Εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά από μια 4ωρη και διχαστική συνεδρίαση, τα μόνα που μπόρεσε να πει ήταν ότι «ο Παπαδημούλης είναι πρόβλημα» -και μέχρις εκεί- και ότι η παμπάλαια πρόταση για το νέο όνομα του κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είναι η νέα πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πλήρη πολιτική αφάνεια και αμηχανία. Αδυνατεί να παρακολουθήσει την κυβέρνηση. Αδυνατεί να συμμετάσχει με σοβαρές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για τη «νέα Ελλάδα». Κι αδυνατεί να ανακόψει τη θεαματική διείσδυση του Κ. Μητσοτάκη στην εκλογική δεξαμενή του. Αλλά ανακαλύπτει ότι με τη «μείζονα» παρέμβαση του Α. Τσίπρα… ανάγκασε τον Κ. Μητσοτάκη να… αναβάλει τον ανασχηματισμό!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που η Κουμουνδούρου διαβάζει λάθος την πραγματικότητα. Η τελευταία και πιο κραυγαλέα φορά ήταν όταν τον Μάιο του 2019 είχε πιστέψει ότι πήγαινε στήθος με στήθος με τη Ν.Δ. εν όψει των ευρωεκλογών. Πιστεύοντας τον μέγα εκλογολόγο Χρ. Βερναρδάκη, τον μέγιστο αναλυτή Κ. Βαξεβάνη και κάτι ανύπαρκτες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Κι όταν ήρθε η θηριώδης ήττα ο πανικόβλητος και αιφνιδιασμένος Α. Τσίπρας έσπευσε να ανακοινώσει πρόωρες εθνικές εκλογές. Δεν διακρίνεται, λοιπόν, για την πολιτική οξυδέρκειά του ή για την πολιτική του αντίληψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Διακρίνεται όμως από την ασυγκράτητη τάση του να προβάλλει τις επιθυμίες του στην πραγματικότητα. Και κάπως έτσι πάει από αυταπάτη σε αυταπάτη και από ψευδαίσθηση σε ψευδαίσθηση. Αλλά αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί ποτέ στην πραγματικότητα. Οδηγεί σε ήττες και σε οδυνηρές και ανώμαλες προσγειώσεις.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα σε μόλις μια μέρα, χθες -και κόντρα στα δυσφημιστικά για τη χώρα δημοσιεύματα σε ξένα ΜΜΕ και διά χειρός πρώην μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ- συνέβησαν τα εξής:

1. Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επικαιροποιήθηκε η πρόταση για την πραγματοποίηση μιας από τις επόμενες Συνόδους Κορυφής του ΕΛΚ στην Ελλάδα, ως αναγνώριση ότι η χώρα λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας αποτελεί «υποδειγματικά ασφαλή προορισμό».

2. Η UEFA ανέθεσε στην Αθήνα την κλήρωση για τους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν, αλλά και την κλήρωση του Europa League και την απονομή της «Χρυσής Μπάλας». Γεγονότα παγκόσμιου βεληνεκούς, τα οποία αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα, αλλά και της εξασφαλίζουν παγκόσμια προβολή.

3. Ο Bloomberg έγραψε ότι «Η Ελλάδα φαντάζει πλέον ασφαλέστερος προορισμός για διακοπές και επενδύσεις».

4. Εγινε γνωστό το «βάθος» των επενδυτικών συμφωνιών που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της επιτυχίας της χώρας. Μια επιτυχία που δεν εξαντλείται μόνο σε εγκωμιαστικά δημοσιεύματα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, αλλά αρχίζει να μεταφράζεται και σε οφέλη στον τουρισμό, αλλά και σε αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η φήμη της χώρας βελτιώνεται θεαματικά.

Οπως σημειώνει και ο Bloomberg, «ένας από τους λόγους που δεν γίνονταν επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν η σκέψη ότι θα διαχειριζόταν χειρότερα από άλλες χώρες μια κρίση». Η αποφασιστική και αποτελεσματική αντίδραση της Ελλάδας τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και στο σχετικά γρήγορο άνοιγμα της οικονομίας, όπως φαίνεται, αξίζει ολοένα και περισσότερο, υποσχόμενη καλύτερες μέρες…



Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου



https://eleftherostypos.gr/    

on 1:36:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΥΡΙΖΑ: Από ψευδαίσθηση σε ψευδαίσθηση

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.