loading...

Αυτά είναι τα λαμόγια που έφαγαν τα λεφτά του Alter (Βίντεο)



ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ - ΑΡΠΑΞΑΝ 8,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ-  ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ




Από το 2003 γράφουμε και φωνάζουμε ότι έπεφτε πολύ κλέψιμο στο ALTER, μέχρι και σε ωριαία εκπομπή βγήκαμε και ζητήσαμε να διενεργηθεί έλεγχος στα οικονομικά του καναλιού, αλλά δυστυχώς η φωνή μας καλυπτόταν από τους πολιτικούς που λάδωναν οι τότε ιδιοκτήτες του ALTER Θανάσης Αθανασούλης και Γιώργος Βαλσαμίδης, που με τις 4-5 εισηγμένες εταιρείες τους στο χρηματιστήριο-όλες ΨΟΦΙΜΙΑ του κερατά - ΕΤΡΩΓΑΝ τα λεφτά του κοσμάκη που έτρεχε να «επενδύσει» πουλώντας τα σπίτια του, τα χωράφια του και διαθέτοντας τις οικονομίες του για να μην χάσει το «κελεπούρι» των μετοχών της Altec, τις Microland, της Sysware, της Unisoft και είχαν στήσει πάρτι με πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του Σημίτη όπου σαν… «λοχαγοί» του ΠΑΣΟΚ άνηκαν στην ομάδα του…
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουρής είχε εμφανιστεί στις 11-03-2003 στην εκπομπή του Μανώλη Καψή και είχε καταγγείλει τα εξής μεταξύ των άλλων ότι οι Αθανασούλης και Βαλσαμίδης «μέσα σε 2 χρόνια φάγανε ή σπατάλησαν 16 δις δραχμές που πήρε το κανάλι από το χρηματιστήριο και 4 δις που έβαλαν οι μέτοχοι.
Ότι ο Βαλσαμίδης έφαγε 826 εκατομμύρια δραχμές, ποσό που είχε βάλει ο Κουρής και αντί αυτά τα εκατομμύρια να επιστραφούν στον Κουρή, ο Βαλσαμίδης έκοψε μια επιταγή από μπλοκ του καναλιού πήρε τα λεφτά από το Alter και τα έβαλε στην τσέπη του!!!».
Επρόκειτο για μια αποκαλυπτική εκπομπή την οποία πολλοί ακόμα θυμούνται.
Φυσικά, δεν κουνήθηκε φύλλο! Ούτε ο περιβόητος ΣΔΟΕ επί εποχής Σημίτη, ούτε το χρηματιστήριο, ούτε η κεφαλαιαγορά, ούτε και κανένας εισαγγελέας μολονότι οι καταγγελίες μας ήταν συγκλονιστικά αποκαλυπτικές.
Μεταξύ των άλλων είχαμε αποκαλύψει ότι οι «εξαγωγές» υψηλής τεχνολογίας υλικών στις … βαλκανικές χώρες- αν είναι δυνατόν να έφτιαχναν τέτοιου είδους υλικά οι... καράβλαχοι- με τις οποίες παγίδευαν τους επενδυτές και τους λήστευαν, ήταν κοντέινερ γεμάτα με τα… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της γειτονιάς τους, που τα μάζευαν και τα εξήγαγαν στα βαλκάνια «λαδώνοντας» τελωνειακούς, για να εισπράττουν τεράστια ποσά από παράνομες επιδοτήσεις για δήθεν εξαγωγές και επιστροφή ΦΠΑ.
Για να μην ανακαλυφθεί δε η απάτη των Αθανασούλη και Βαλσαμίδη, πολλά από αυτά τα κοντέινερ τα γεμάτα με τα σκουπίδια της γειτονιάς τους αντί των ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας τα πέταγαν στις χαράδρες των βουνών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ότι τάχατες τους… «έφυγαν» σε κάποια στροφή από τα φορτηγά τους και έτσι εισέπραξαν και ασφάλειες από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Τα λαμόγια ο Αθανασούλης και ο Βαλσαμίδης ΕΦΑΓΑΝ ή ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ μέσα σε 2 χρόνια ΕΙΚΟΣΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ή ΕΞΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.
Εδώ να δείτε πόσα από αυτά τα δισεκατομμύρια έγιναν μαύρα, πόσες βίλες και κτήματα έχουν φτιαχτεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενός η βίλα μάλιστα είναι τόσο επιβλητική και τεράστια που φαίνεται 5 μίλια μακριά από το νησί που είναι φτιαγμένη!...
Και φυσικά είναι άγνωστο,- για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν ακόμα οι αποδείξεις - για το πόσα λεφτά έφαγαν διάφοροι πολιτικοί που σίγουρα μπορεί να βρεθούν πολλοί από αυτούς, αν οι εισαγγελείς ψάξουν και βρουν ποιοι πολιτικοί ΕΠΑΙΖΑΝ τις ψευτομετοχές της Altec και των λοιπών εταιρειών των Αθανασούλη – Βαλσαμίδη.
Σε όλο αυτό το παιχνίδι πρέπει να τονιστεί ότι ο Γιώργος Κουρής και οι συγγενείς του ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ σε αυτό το πάρτι, δεν «έπαιξαν» με καμία εταιρεία στο χρηματιστήριο και ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ, γεγονός πρωτοφανές για επιχειρηματία, που εκείνη τη μαύρη εποχή για τους επενδυτές, όλοι οι μεγαλομέτοχοι των εισηγμένων εταιρειών ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ πουλώντας και αγοράζοντας μετοχές δηλαδή… αέρα πατέρα!..
Μέσα σε 2 χρόνια φαγώθηκαν τα 60 εκατομμύρια ευρώ αφού οι Αθανασούληδες είχαν πετάξει έξω και από το διοικητικό συμβούλιο τους Κουρήδες και τους απαγορευόταν να έχουν πρόσβαση στο λογιστήριο του σταθμού. Η δε ακροαματικότητα του έπεσε στο 1%., δηλαδή παρά τα δισεκατομμύρια  δραχμές που είχαν φαγωθεί το κανάλι βούλιαζε!!!
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ
Τότε κλήθηκε ο Κώστας Γιαννίκος, που μέχρι τότε ήταν παντοδύναμος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του STAR CHANNEL και όπως είναι γνωστό φεύγοντας οι Βαρδινογιάννηδες έλεγαν ότι τους «έφαγε» πάνω από ΕΙΚΟΣΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές, αγόρασε το 25% των μετοχών του καναλιού και έγινε ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ στο ALTER, το οποίο διοικούσε απολυταρχικά - και χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν - αυτός με βοηθό του τον Γενικό Διευθυντή που σέρνει μαζί του από όπου… «περνάει».
Επί Γιαννίκου, το κανάλι πραγματικά απογειώθηκε σε ακροαματικότητα αλλά μαζί με τη θεαματικότητα του ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ τα δάνεια, τα χρέη και δόθηκαν μισθοί σε εργαζόμενους που έφταναν ακόμα και τις ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ το μήνα!!!
Φυσικά μαζί με την άνοδο της τηλεθέασης και των δανείων άρχισε και το μεγάλο φαγοπότι μεταξύ ALTER και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΩΝ. Εκεί έγινε το ΈΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ, και φυσικά άρχισαν και οι ΑΡΠΑΧΤΕΣ και η ΛΗΣΤΕΙΑ του ΚΑΝΑΛΙΟΥ. Άρπαζαν τα λεφτά από το ταμείο του ALTER και τα έβαζαν σε δικούς τους ή συγγενών τους λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού ή σε offshore εταιρείες.
Διαβάστε με προσοχή το ΒΟΥΛΕΥΜΑ που εξεδόθη και τους στέλνει ΟΛΟΥΣ για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και έτσι θα καταλάβετε πως όλα αυτά που σας γράψαμε παραπάνω, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Η οργανωμένη προσπάθεια «ταφόπλακας» στον ελεύθερο από εξαρτήσεις τηλεοπτικό σταθμό ALTER, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο του σταθμού και την έξοδο στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο το αριθμόν 1072/2016, βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ξετυλίγει με μοναδικό τρόπο το χρονικό της κλεψιάς και της ρεμούλας από μια ομάδα που είχε τις τύχες του σταθμού στα χέρια του και διοχέτευσε τα χρήματα της εταιρείας σε δικούς του λογαριασμούς στην Ελβετία.
Ο Κώστας Γιαννίκος με τη γυναίκα Κατερίνα, υπό την ανοχή του Αθ. Αθανασούλη και με μια ομάδα ακόμα ανθρώπων που περιγράφονται στο ακλόνητο δικαστικό ντοκουμέντο το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η KONTRANEWS (θα το δημοσιεύσουμε σε 5 συνέχειες ώστε να δει ο κόσμος όλη τη διάσταση της ρεμούλας και της κλεψιάς) εμφανίζονται να μετέφεραν τουλάχιστον 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2001 σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ή στα ταμεία της εταιρείας «Μοντέρνοι Καιροί», εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια. Κορόιδευαν δηλαδή και τον άλλο μεγαλομέτοχο του καναλιού αλλά και τους εργαζόμενους, οδηγώντας στο λουκέτο τον τηλεοπτικό σταθμό που σάρωνε σε τηλεθέαση. Ενδεικτικά (και είναι μόνο η αρχή) παραθέτουμε δυο αποσπάσματα για τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν από τα ταμεία του καναλιού στους λογαριασμούς της οικογένειας Γιαννίκου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η συγκεκριμένη ομάδα ουσιαστικά λειτουργούσε σαν μια «εγκληματική ομάδα» που στόχο είχε να αδειάσει τα ταμεία του καναλιού και να ξεπλύνει οργανωμένα τα χρήματα αυτά για λογαριασμό της ώστε να χαθούν τα ίχνη τους:
ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ
«Ειδικότερα, στην Αθήνα, στην Κύπρο και στην Ελβετία κατά το χρονικό διάστημα από 29.8.2001 έως την 19.10.2001, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας ο Κ. Γιαννίκος από κοινού και με κοινό δόλο με τους Αθανάσιο ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ του Χρήστου, Γεώργιο ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ του Στεφάνου, Γρηγόριο ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ του Γεωργίου, Δημήτριο-Στέλιο ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ του Ιωάννη και Αικατερίνη ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ του Ιωάννη, με πρόθεση τέλεσε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατ’ επάγγελμα και ειδικότερα των παράνομων εσόδων που προήλθαν από την τέλεση του βασικού αδικήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης των χρημάτων της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» από τον ίδιο και τους τρεις πρώτους εκ των ανωτέρω συγκατηγορουμένων του [Αθανάσιο ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ του Χρήστου, Γεώργιο ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ του Στεφάνου, Γρηγόριο ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ του Γεωργίου], αποδεχόμενος στην κατοχή της συζύγου του, Αικατερίνης I. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ, περιουσία, με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής της και συγκεκριμένα, προκειμένου να αποκρύψουν την προέλευση του σχετικού χρηματικού ποσού ως εσόδου του εν λόγω βασικού αδικήματος και να τη συγκαλύψουν μέσω του τραπεζικού συστήματος, μεταμφιέζοντάς το σε άυλο λογιστικό μέγεθος και σε νομιμοφανή τραπεζική συναλλαγή με δυνατότητα περαιτέρω νομιμοφανούς αξιοποίησής του.
Από την εν γένει δε υποδομή που είχε διαμορφωθεί από αυτούς και τους συγκατηγορουμένους τους και την οργανωμένη ετοιμότητά τους και δη διά της δημιουργίας μίας αλυσίδας εταιρειών στην Ελλάδα και στην Κύπρο ως μέτοχοι των οποίων εμφανίζονταν εξωχώριες εταιρείες, προκειμένου να αποκρυφτεί η ταυτότητα των πραγματικών ιδιοκτητών, δεδομένου ότι αυτές απολάμβαναν όλα τα προνόμια που προέβλεπε το καθεστώς των υπεράκτιων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η πλήρης κατοχύρωση της ιδιοκτησίας και ανωνυμίας των δικαιούχων με προαιρετική ανωνυμία για κάθε μέτοχο ξεχωριστά, οι οποίες με το πρόσχημα των μεταξύ τους συναλλαγών, για τις οποίες συνετάγησαν έγγραφες συμβάσεις.
ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ
Το υπ’ αριθμόν 1072/2016 βούλευμα εκδόθηκε από τους Δικαστές, Μαρία Παπαδογρηγοράκου, Πρόεδρο Πλημμελειοδικών, Σωτήριο Τσουβαλά και Μιχαήλ Χαριάτη, Πλημμελειοδίκες. Μετά το πέρας αυτής ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών Νικόλαος Κοκαρίδας στις 19 Ιανουάριου 2016 εισήγαγε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στο Συμβούλιο τούτο με την υπ’ αριθμ. ΕΓ 120-15/196/1 έγγραφη πρότασή του, η οποία έχει ως εξής:
Α) Εισάγω στο Συμβούλιό Σας, την παρούσα ανακριτική δικογραφία κατά των: 1) ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ Αθανασίου του Χρήστου2), ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ Κωνσταντίνου του Ανδρέα, 3) ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ Αικατερίνης του Ιωάννη, 4) ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ Γεωργίου του Στεφάνου - Παναγιώτη, κατοίκου Λουξεμβούργου, 5) ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ Γρηγορίου του Γεωργίου4 και 6) ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ Στέλιου - Δημητρίου του Ιωάννη, κατηγορουμένων για: οι μεν πρώτος, τέταρτος και πέμπτος εκ των κατηγορουμένων ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Χρήστου, ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος του Στεφάνου - Παναγιώτη και ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγορίου του Γεωργίου, αντίστοιχα, για: 1) Υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας από κοινού άνω των 120.000 Ευρώ και 2) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ο δε δεύτερος κατηγορούμενος ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Κωνσταντίνος του Ανδρέα για: 1) Υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση άνω των 120.000 Ευρώ και 2) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και οι τρίτη και έκτος εκ των κατηγορουμένων ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ Αικατερίνη του Ιωάννη και ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Στέλιος - Δημήτριος του Ιωάννη για: Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και Σας εκθέτω τα ακόλουθα: Η δε κύρια ανάκριση περατώθηκε νομίμως, αφού απολογήθηκαν οι ως άνω κατηγορούμενοι, στους οποίους αμέσως μετά την απολογία τους επιβλήθηκαν, κατ’ άρθρο 282 παρ. 2 Κ.Π.Δ., οι ακόλουθοι περιοριστικοί όροι: στους μεν ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ Αθανάσιο του Χρήστου, ΓΙΑΝΝΙΚΟ Κωνσταντίνο του Ανδρέα, ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ Γρηγόριο του Γεωργίου και ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ Στέλιο - Δημήτριο του Ιωάννη επιβλήθηκε δυνάμει των με αριθμούς 56/10-7-2015, 58/13-7-2015, 55/10-7-2015 και 54/10-7-2015, αντίστοιχα, Διατάξεων της Ανακρίτριας του 22ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών ο περιοριστικός όρος της άπαξ εμφάνισης εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους, ενώ οι ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ Αικατερίνη του Ιωάννη και ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος του Στεφάνου - Παναγιώτη αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Ήδη, δε, η περάτωση της κυρίας ανακρίσεως γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 308 παρ. 4 Κ.Π.Δ. στους ως άνω κατηγορουμένους.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
-Από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης και της ακόλουθης κύριας ανάκρισης και ειδικότερα από τις καταθέσεις των μαρτύρων, όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα και τις απολογίες των κατηγορουμένων, αξιολογούμενο κατά την αρχή της ηθικής απόδειξης (άρθρο 177 παρ. 1 Κ.Π.Δ.) προέκυψαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά :
ΤΟ ΠΡΩΤΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ
Ο πρώτος, τέταρτος και πέμπτος εκ των κατηγορουμένων, ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Χρήστου, ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος του Στεφάνου - Παναγιώτη και ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος του Γεωργίου στην Αθήνα την 29.8.2001, ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ο μεν ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Χρήστου όντας εν τοις πράγμασι διαχειριστής της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», όπως και ο ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος του Στεφάνου - Παναγιώτη, ως βασικοί μέτοχοι και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλός ο πρώτος και Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ο δεύτερος της ALTEC ΑΒΕΕ, στην οποία ανήκε η συγκεκριμένη εταιρεία και ως σύζυγοι των Δήμητρας Μ. Κούτρα και Αναστασίας Π. Παυλοπούλου, αντίστοιχα, προσώπων πού διέθεταν κατά τον ως άνω χρόνο την πλειοψηφία των μετοχών της [επί συνόλου των 8.000.000 μετοχών η πρώτη κατείχε 1.615.520 μετοχές (20,20%) και η δεύτερη 1.999.840 μετοχές (25%)], ορίζοντας την πλειοψηφία του διοικητικού της συμβουλίου, μέσω του οποίου ασκούσαν τη διοίκηση της εταιρείας, της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος, βάσει του καταστατικού αυτής (ΦΕΚ με αριθ. φυλ. 10652/τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε./17.11.2000 σε συνδυασμό με το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου 24.10.2000), τύγχανε ο ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος του Γεωργίου, ο οποίος έχοντας τη δυνατότητα να εξουσιάζει κατά βούληση, μεταξύ άλλων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εν λόγω εταιρείας και ως εκ τούτου έχοντας στην κατοχή του τα κατατεθειμένα σε αυτούς χρήματα, ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο με τους ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ Αθανάσιο του Χρήστου και ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ Γεώργιο του Στεφάνου - Παναγιώτη, προέβη σε εντολή διατραπεζικής λογιστικής μεταφοράς, ήτοι σε πράξη διάθεσης, του χρηματικού ποσού των 380.000.000 δραχμών (1.115.187,09 Ευρώ) από το με αριθμό 84202061 λογαριασμό όψεως που τηρεί η εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» στην Εμπορική Τράπεζα προς το με αριθμό 84386120 τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε στο αυτό πιστωτικό ίδρυμα η εν τοις πράγμασι συνδεόμενη με αυτή εταιρεία με την επωνυμία «JERONIMO INTERNATIONAL ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΕ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ» και το διακριτικό τίτλο «JERONIMO INTERNATIONAL Α.Ε.», προς εξόφληση δήθεν του αντιτίμου της μεταξύ τους συναλλαγής, στα πλαίσια της οποίας εξεδόθη το με αριθ.23/30.9.2001 τιμολόγιο η εν λόγω, ωστόσο, συναλλαγή ήταν ανύπαρκτη στο σύνολό της, δεδομένου ότι, όπως προέκυψε, η εταιρεία «JERONIMO INTERNATIONAL ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΕ- ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», με μετόχους τις εδρεύουσες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους Offshore εταιρείες με τις επωνυμίες «IVORA VENTURES CORPORATION» και «JERONIMO INTERNATIONAL SA», είχε συσταθεί την 27.3.2001, ουσιαστικά από τον Αθανάσιο X. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ και τον Γεώργιο Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ αποκλειστικά και μόνο για να δημιουργήσει αυξημένο κύκλο εργασιών στην εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» που μόλις το προηγούμενο έτος, το έτος 2000, είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και για να φαίνεται ότι πράγματι πραγματοποιούνται συναλλαγές της με τη συγκεκριμένη εταιρεία (την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.») που αποτέλεσαν και το σύνολο της δραστηριότητάς της, οι οποίες, όμως, επρόκειτο για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολό τους, τα δε τιμολόγια που εκδίδονταν στα πλαίσια αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του με αριθ.23/30.9.2001 τιμολογίου που είχε εκδοθεί για την επίμαχη συναλλαγή, εικονικά (βλ. την υπ’ αριθ.πρωτ.351/7.6.2012 Πορισματική Αναφορά των Επιθεωρητών της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πειραιά Γ. Σταματόπουλου και Ε. Καρατάσιου), ο ορισθείς δε κατά τον ως άνω χρόνο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, Στέλιος-Δημήτριος ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ του Ιωάννη, ο οποίος είχε προβεί και στη σύσταση αυτής ως πληρεξούσιος των μετόχων Offshore εταιρειών, επρόκειτο για πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους, που ενεργούσε για λογαριασμό τους, καθόσον υπήρξε υπάλληλος της ALTEC ΑΒΕΕ, Διευθυντής του Τμήματος Λειτουργιών, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε και Διοικητικός Διευθυντής της εταιρείας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.».
ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
Με την τελική δε κατάθεση του ως άνω χρηματικού ποσού, που υπερβαίνει τις 120.000 Ευρώ, στον ελεγχόμενο από τον Αθανάσιο X. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ και τον Γεώργιο Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ λογαριασμό της «JERONIMO INTERNATIONAL Α.Ε.», χωρίς να υπάρχει νόμιμη αιτία κατά τα προαναφερόμενα, εκδηλώθηκε εμπράκτως η εκ μέρους των τριών συγκατηγορουμένων πρόθεση παράνομης ιδιοποίησης του ως άνω χρηματικού ποσού, μέρος του οποίου εντέλει, ποσού 980.000$, μέσω τραπεζικών λογαριασμών επίσης συνδεόμενων εν τοις πράγμασι μεταξύ τους εταιρειών και δη μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας συμφερόντων των Αθανασίου X. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ και του Γεωργίου Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ «JERONIMO INTERNATIONAL Λ.Ε.» και του με αριθ.0155-40-021969-06 λογαριασμού της Τράπεζας ΚΥΠΡΟΥ της εδρεύουσας στην Κύπρο εταιρείας με την επωνυμία «XPERTISE HOLDINGS LIMITED», συμφερόντων της Αικατερίνης I. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ, διοχετεύθηκε στις 19.10.2001 στο με αριθ. 109999823 προσωπικό λογαριασμό της που τηρούσε αυτή στην Τράπεζα Citibank Ελβετίας.
ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΝΑΝ
Περαιτέρω, οι ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Χρήστου, ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος του Στεφάνου - Παναγιώτη και ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος του Γεωργίου στους κάτωθι μνημονευόμενους τόπους, κατά το χρονικό διάστημα από 29.8.2001 έως την 19.10.2001, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας από κοινού και με τους Δημήτριο- Στέλιο ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ του Ιωάννη, Κωνσταντίνο ΓΙΑΝΝΙΚΟ του Ανδρέα και Αικατερίνη ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ του Ιωάννη, ….μόλις ημέρες αφότου ο εκ των συγκατηγορουμένων Κωνσταντίνος Α. ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», γεγονός εκ του οποίου συμπεραίνεται, κατά την κοινή συναλλακτική πρακτική και επιχειρηματική πείρα, αλλά και από την κοινή λογική, ότι ο τελευταίος είχε άμεση και πλήρη ενημέρωση για τα εταιρικά ζητήματα και τις ανωτέρω κινήσεις που αφορούσαν την εταιρεία και οι οποίες έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο μεν, λίγο όμως πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, το ποσό των 980.000$ μεταφέρθηκε μέσω εμβάσματος από το με αριθ.0155-40-021969-06 λογαριασμό της «XPERTISE HOLDINGS LIMITED» που τηρούσε η εν λόγω εταιρεία στην Τράπεζα Κύπρου στο με αριθ. 109999823 προσωπικό λογαριασμό που τηρούσε στη Citibank Ελβετίας η σύζυγος αυτού και συγκατηγορούμενή τους, Αικατερίνη I. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ, αναμειγνυόμενο το εν λόγω εγκληματικό προϊόν με τις ήδη υπάρχουσες καταθέσεις της στον ίδιο λογαριασμό.

on 2:32:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αυτά είναι τα λαμόγια που έφαγαν τα λεφτά του Alter (Βίντεο)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.