loading...

Ολες οι δυνάμεις σε θέση μάχης απέναντι στο νόμο - λαιμητόμο

Μια πρώτη, άμεση και μαζική απάντηση, μετά την κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, έδωσαν χτες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος, με το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, θέτοντας όλες τις δυνάμεις τους σε θέση μάχης για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 8 Μάη και βέβαια για τη 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, τις μέρες που ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό θα συζητιέται και θα ψηφίζεται στη Βουλή.

Οπως είπε στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «η κυβέρνηση με τους υπουργούς της στη Βουλή, χτες και σήμερα, δήλωσε ότι θα φέρει αυτό το έκτρωμα, το νόμο - λαιμητόμο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση, την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Μάη. Ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου. Δυναμώνουμε την προετοιμασία της απεργιακής απάντησης που έχουμε αποφασίσει τις μέρες εκείνες. Γενικός ξεσηκωμός!».
Παράλληλα, το μαζικό συλλαλητήριο έστειλε το μήνυμα ότι η προπαγάνδα και οι ελιγμοί της κυβέρνησης, η μετάθεση της Πρωτομαγιάς μια μέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, η κοροϊδία και οι καθησυχαστικές παραινέσεις του υπουργού Εργασίας από τη Βουλή, δεν εκτονώνουν, αλλά αντίθετα εντείνουν τη λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Ετσι, απέναντι από το κτίριο της Βουλής, όπου από την περασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, χιλιάδες λαού διαδήλωσαν ξανά:«Δεν θα περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ολοι στη 48ωρη απεργία».
«Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα». Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, να δυναμώσει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, να μπουν όλες οι δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, ακουγόταν από τα μεγάφωνα καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης. «Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», ήταν το σύνθημα που δυνάμωσε όταν οι προσυγκεντρώσεις έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης από διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Τεχνικών.
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση: Δεν θα μας κουράσει! Ξέρουμε ότι δεν διαπραγματεύεται για τις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Διαπραγματεύεται για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θα βγουν πιο ενισχυμένα από την κρίση. Το λέμε καθαρά: Οποτε και να φέρει για ψήφιση το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό. Νεκρώνουν οι χώροι δουλειάς με 48ωρη απεργία. Βουλιάζουν οι δρόμοι με συλλαλητήρια οργής και αγώνα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε το χτεσινό συλλαλητήριο, όπως μεταφέρθηκε από τα μεγάφωνα στο τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης.

Με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία τηςΘεσσαλονίκηςέδωσαν χτες μαχητική απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, διαδήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα με τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 8 Μάη και τη 48ωρη γενική απεργία.
Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Γιάννης Κουρμούλης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους εργάτες και τους υπαλλήλους όλων των κλάδων, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους νέους και τις γυναίκες, να παίρνουν θέση πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Λαϊκών Επιτροπών
http://www.rizospastis.gr/

on 9:55:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ολες οι δυνάμεις σε θέση μάχης απέναντι στο νόμο - λαιμητόμο

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.