loading...

Οι κουτοπονηριές του Σαμαρά με τις μηνύσεις



Μήνυση καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του koutipandoras.gr και των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Δημοκρατία». Ο λόγος είναι τα δημοσιεύματα περί συγγενών του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ για τα οποία η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε πολιτικές απαντήσεις.




Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για μια άκρως αντιδημοκρατική κίνηση από έναν πρώην πρωθυπουργό η οποία εκφράζει την αντίληψή του για την ελευθεροτυπία και την κριτική, επί της ουσίας είναι μια κουτοπονηριά. Σκοπός είναι να μην χρειαστεί να απαντήσει ο Σαμαράς σε όσα με στοιχεία έχουν γραφτεί.
Ο Αντώνης Σαμαράς και οι δικηγόροι του γνωρίζουν καλά πως η μήνυση δεν έχει τύχη. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί όσα έχουν γραφτεί είναι αληθινά και στοιχειοθετημένα. Τόσο η οικογένεια της νύφης του όσο και τα ξαδέφια του είναι στη λίστα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Το έχουν άλλωστε παραδεχθεί και οι ίδιοι με επιστολές του.
Ο δεύτερος είναι ότι τα δημόσια πρόσωπα, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός, είναι υποχρεωμένα, σύμφωνα με το άρθρο 10 της Ευρωπαικής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), να υπόκεινται σε δημοσιογραφικό έλεγχο, ακόμη και αν αυτός είναι άδικος ή καθ υπερβολήν.
Συνεπώς από νομικής άποψης, μια μήνυση πρωθυπουργού σε δημοσιογράφο επειδή τον κάλεσε να απαντήσει δημόσια για θέματα που ο ίδιος οικειοθελώς έχει θέσει τον εαυτό του σε δημόσιο έλεγχο, δεν έχει τύχη. Γιατί γίνεται λοιπόν; Για να μην απαντήσει ο Σαμαράς.
Αυτή την κουτοπόνηρη τακτική ακολουθούν τα πολιτικά πρόσωπα στο σύνολό τους. Αντί για απάντηση που είναι υποχρεωμένα να δώσουν, κραδαίνουν ένα «έχω μηνύσει τους συκοφάντες μου» και προσπαθούν να τελειώσουν με το θέμα.
Τόσο ο Σαμαράς όσο και πολλοί από αυτούς με τους οποίους συμπορεύονται, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη δημοσιογραφία, εκμεταλλευόμενοι και το κενό που έχει δημιουργήσει η έλλειψη στοιβαρού συνδικαλιστικού δημοσιογραφικού οργάνου.
Έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε τι θέση θα πάρουν οι κατά καιρούς υπέρμαχοι της ελευθερίας του Τύπου στη μήνυση Σαμαρά. Θα καταδικάσουν ή αντιλαμβάνονται την ελευθερία του τύπου ως κάτι που συμφέρει ή δεν συμφέρει πολιτικά;

on 2:27:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οι κουτοπονηριές του Σαμαρά με τις μηνύσεις

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.