loading...

-Πάρε ότι θέλεις, δανειστή!!!


-ΑΛΕΞΗ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ
Eυτυχώς ξεπουλάνε στα μουλωχτά και διεφθαρμένους δημόσιους οργανισμούς
Πάρε ότι θέλεις, δανειστή από ένα κράτος που είναι χρεοκοπημένο, διεφθαρμένο και φαύλο ως το μεδούλι…,

Επιτέλους προκύπτει κάτι θετικό από το Πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων. Κάτι που δεν θα το περιμένει ούτε ο πελατειακός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς ξεπουλάνε τα πάντα στους δανειστές και μάλιστα βαθια διεφθαρμένους δημόσιους οργανισμούς που σπαταλάνε δημόσιο χρήμα όπως (άμεσα) ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ και (σε επόμενο διάστημα): ΕΥΑΘ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ, Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ ΑΕ
Κύμα αποκρατικοποιήσεων παραδέχονται εμμέσως τα κυβερνητικά στελέχη προωθώντας με διαδικασίες εξπρές ρύθμιση με την οποία εντάσσονται άμεσα στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων – τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών- κρατικές εταιρείες και οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου.
Διαβάστε συγκεκριμένα τι αναφέρεται στο έγγραφο που δόθηκε στη Βουλή και περιλμβάνει τα μέτρα που αναμένεται να νομοθετηθούν με ψηφοφορίες το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση καταγγέλλει κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να κρύψουν την λίστα με τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν προς εκποίηση. Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν θα προχωρήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή εάν δεν κατατεθούν άμεσα τα παραρτήματα για το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Υπό την ασφυκτική πίεση ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναγκάστηκαν να καταθέσουν ορισμένα μόνο παραρτήματα με νομοτεχνική βελτίωση. Οι πίνακες περιλαμβάνουν και τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερ-ταμείο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την μερική ή ολική εκποίησή τους. Μεταξύ αυτών η ΔΕΗ, οι αστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, το Μετρό, η ΕΥΔΑΠ κ.α.
Σύμφωνα με τα κατατεθέντα παραρτήματα οι ΔΕΚΟ που περνάνε άμεσα στο Ταμείο (σ.σ. με την έναρξη λειτουργίας του) είναι:
ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ
Επίσης, σε επόμενο διάστημα θα μπουν οι: ΕΥΑΘ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ, Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ ΑΕ
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 197 σκοπός της Εταιρίας Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) είναι «να κατέχει τις συμμετοχές του κράτους σε δημόσιες επιχειρήσεις, να διαχειρίζεται επαγγελματικά και να επαυξάνει την αξία των συμμετοχών  αυτών και να τις αξιοποιεί σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ…».
Επίσης, στα παραρτήματα περιλαμβάνονται και τα ακίνητα που παραμένουν στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει την αντίστοιχη λίστα με τα 19 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που περνούν στην ιδιοκτησία του Ταμείου.
Το θέμα έθεσε αρχικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος που εξήγησε ότι αν και στο επίμαχο άρθρο για τη δημιουργία του Ταμείου γίνεται αναφορά για παραρτήματα που περιγράφουν ποια ακίνητα και κρατικές εταιρίες θα εκποιηθούν , τα εν λόγω παραρτήματα δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στην Βουλή και δεν τα έχουν παραλάβει οι βουλευτές.
Υπό αυτά τα δεδομένα ο κ. Κουτσούκος εξήγησε ότι πρέπει να διακοπεί η συνεδρίαση. Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν δημόσια θέση και να πουν αν επιθυμούν να συνεχιστεί η συζήτηση την στιγμή που δεν ξέρουν τι θα εκποιηθεί και τι όχι.
Ακολούθως, η ΝΔ δια των Χρήστου Σταϊκούρα, Μάκη Βορίδη, Γιάννη Τραγάκη, Νίκου Δένδια και Ντόρας Μπακογιάννη σημείωσαν  προς τους υπουργούς « ζητάτε εν λευκώ εξουσιοδότηση για αποκρατικοποιήσεις. Η αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση δεν θα μπει στην συζήτηση αν δεν υπάρξουν τα παραρτήματα. Που να χτυπιέστε η συζήτηση δεν θα αρχίσει . θα αρχίσει μόνο όταν θα ξέρουμε τι θα ψηφίζουμε».
Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι  το άρθρο 198  αναφέρει ότι «μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ αυτοδικαίως οι συμβάσεις παραχώρησης των εταιριών που αναφέρονται σε παράρτημα που δεν μας έχετε καταθέσει». Επίσης ο κ. Μάκης Βορίδης κάλεσε την συμπολίτευση να πάρουν την ευθύνη δια ψηφοφορίας «για να προχωρήσει η συζήτηση χωρίς να έχουν έρθει τα παραρτήματα».
Απαντώντας  ο κ. Γιώργος Σταθάκης και αντιλαμβανόμενος την πίεση που ασκείται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υποστηρίξει «Δεν μιλάμε για  ταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά αξιοποίησης σε βάθος τριακονταετίας».
http://kourdistoportocali.com/

on 4:32:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for -Πάρε ότι θέλεις, δανειστή!!!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.