loading...

Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί υπέροχο γλύκισμα ψυγείου με δημητριακά & διπλή κρέμα σοκολάτας


Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.

 Υλικά:
*Για τη βάση
50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
*Για την διπλή κρέμα σοκολάτας
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κρεμώδες τυρί που θα βρούμε σε κεσεδάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) ή τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα
140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
140 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
Βάση: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό.
Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα δημητριακά ρυζιού με τη σκόνη αμυγδάλου. Όταν λιώσει καλά η κουβερτούρα και γίνει ένα λεία και γυαλιστερή, τη μεταφέρω στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχω ντύσει εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη. Ισιώνω καλά το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα της φόρμας και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά.
Διπλή κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να μοιάζει με γιαούρτι. Την προσθέτω στο μείγμα του μασκαρπόνε, σε δόσεις, ανακατεύοντας με προσοχή και με απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της κρέμας. Σε ένα μπολ μπρίκι βάζω ζεστό το γάλα και τα φύλλα της ζελατίνης και τα αφήνω να μουσκέψουν για 5 λεπτά. Τα στύβω καλά με τα χέρια και τα ρίχνω στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Μοιράζω την κρέμα σε δύο μπολ. Λιώνω τις δύο σοκολάτες σε διαφορετικά μπεν μαρί. Ρίχνω από μία σοκολάτα σε κάθε μπολ και ανακατεύω καλά κάθε μείγμα.
Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζω το ένα μείγμα σοκολάτας (όποιο θέλω) στην παγωμένη βάση δημητριακών. Από πάνω αδειάζω το δεύτερο μείγμα και ανακατεύω με μεγάλες κινήσεις με τη λάμα ενός μαχαιριού ώστε τα δύο μείγματα να αναμειχθούν χονδρικά και να σχηματίσουν όψη μαρμάρου, με «νερά».
Τυλίγω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, μέχρι οι κρέμες να σφίξουν καλά. Για να το ξεφορμάρω, ανασηκώνω τη μεμβράνη μαζί με το γλύκισμα και το βγάζω έξω από τη φόρμα. Το κόβω σε φέτες και σερβίρω.
http://www.eirinika.gr

on 3:39:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί υπέροχο γλύκισμα ψυγείου με δημητριακά & διπλή κρέμα σοκολάτας

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.