loading...

Οι Γερμανοί γίνονται πλουσιότεροι ενώ οι Νοτιοευρωπαίοι φτωχότεροι


Διευρύνεται το χάσμα πλούτου στην ευρωζώνη, με τις ανοδικές τιμές των ακινήτων να βοηθούν τους Γερμανούς να γίνονται πλουσιότεροι ενώ οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου υστερούν, σύμφωνα με έρευνα.

Ενώ το χάσμα μεταξύ βορειότερων χωρών, όπως η Ολλανδία, και νοτιότερων κρατών, όπως η Πορτογαλία, ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο της ευρωζωνης, η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Flossbach von Storch δείχνει ότι διευρύνεται ακόμα περισσότερο.
AdTech Ad

Αξιολογώντας μια σειρά παραγόντων, όπως τα ακίνητα, οι μετοχές, η τέχνη και το ακριβό κρασί, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πλούτος στη Γερμανία και την Αυστρία αυξήθηκε περισσότερο από 7% στα τέλη του 2015 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.
Αυτός ο ρυθμός αύξησης ήταν σχεδόν διπλάσιος αυτού της Ιταλίας και της Ισπανίας, με τους Έλληνες να βλέπουν την περιουσία τους να μειώνεται περισσότερο από 4%. Οι τιμές ακινήτων, οι οποίες για παράδειγμα αυξήθηκαν περισσότερο από 6% στη Γερμανία, είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη του πλούτου.
Η διαφορά αυτή οδηγεί σε πολιτική ένταση στην ευρωζώνη, ενώ οι αδύναμες τιμές ακινήτων στις νοτιότερες χώρες πλήττουν τις τράπεζές τους, οι οποίες δέχονται τις κατοικίες και τα εμπορικά ακίνητα ως εγγυήσεις για δάνεια.
«Έως το 2006, όταν έσκασε η φούσκα, οι χώρες στο Νότο πραγματικά απογειωνόντουσαν. Τώρα είναι σε μια κατάσταση σαν της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Τόμας Μάγιερ, ιδρυτής του ινστιτούτου που διεξήγαγε την έρευνα.
Η Ιαπωνία εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπη με μια στάσιμη οικονομία και ένα ακόμα μεγαλύτερο κρατικό χρέος. Κάποιοι οικονομολόγοι φοβούνται ότι μια παρόμοια τύχη περιμένει και τις χώρες στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναγνωρίσει αυτή την γενικότερη τάση, λέγοντας ότι το χάσμα μεταξύ των πιο αδύναμων και των ισχυρότερων χωρών στην ευρωζώνη διευρύνεται αντί να συρρικνώνεται, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη όταν η δημιουργήθηκε το ενιαίο νόμισ
http://news247.gr

on 11:47:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οι Γερμανοί γίνονται πλουσιότεροι ενώ οι Νοτιοευρωπαίοι φτωχότεροι

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.