loading...

Ατελείωτο πάρτι! Η Γαλλία σκόρπισε την Ισλανδία με 5-2 και προκρίθηκε στους «4»


Το μαγικό ταξίδι της Ισλανδίας στο Euro 2016 τελείωσε με μία εφιαλτική βραδιά - Η καταπληκτική Γαλλία σκόραρε τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο μετατρέποντας τον αγώνα σε τυπική διαδικασία – Πορτογαλία-Ουαλία και Γαλλία-Γερμανία οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης

«Πιστέψτε με ακόμη δεν έχετε δει την καλύτερη Ισλανδία…», είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν τον αγώνα Γαλλία – Ισλανδία ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν ότι αυτός και οι συμπαίκτες (αλλά κι όλοι οι υπόλοιποι) δεν είχαν δει μέχρι σήμερα την καλύτερη Γαλλία.

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ θαρρείς και έλυσαν το χειρόφρενο, διέλυσαν κυριολεκτικά τους Ισλανδούς στο πρώτο ημίχρονο όπου τους ανάγκασαν να μαζέψουν τέσσερις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Το πάρτι των τρικολόρ ξεκίνησε πολύ νωρίς καθώς μόλις στο 12’ ο Ολιβιέ Ζιρού κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.



Το σοκ για τους Ισλανδούς ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο 20’ όταν ο Πολ Πογκμπά με επιβλητικό άλμα και καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ.



Οι Ισλανδοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, αντέδρασαν σπασμωδικά κι αντί να προφυλάξουν αυτό το 2-0 και να προσπαθήσουν να ανασυνταχθούν στο ημίχρονο, δέχθηκαν άλλα δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά.



Στο 43’ ο Παγέτ ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με συρτό σουτ έκανε το 3-0, για να έρθει στο 45’ ο Γκριεζμάν (μετά την προσποίηση του Ζιρού) και να διαμορφώσει το 4-0 με εκπληκτικό πλασέ.



Οι Γάλλοι είχαν πετύχει με τον πλέον επιβλητικό τρόπο το στόχο τους καθώς η πρόκριση στον ημιτελικό είχε διασφαλιστεί (με ρεκόρ μάλιστα αφού για πρώτη φορά στην ιστορία των Euro μια ομάδα πέτυχε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο) ωστόσο η βροχή των γκολ (όπως κι η κανονική βροχή που έπεφτε στο Παρίσι) συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο.



Οι Ισλανδοί απελευθερωμένοι από το άγχος που τους έκανε να παίξουν τόσο άσχημα κι εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των Γάλλων, μείωσαν στο 55’ με τον Σίγκθορσον και παρόλο που στο 58’ ο Ζιρού με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πέτυχε το 5-1 δε το έβαλαν κάτω.



Με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει διεκδίκησαν κι άλλα γκολ, είχαν τις ευκαιρίες τους και τελικά στο 84’ ο Μπιάρνασον διαμόρφωσε το τελικό 5-2 που επίσης είναι ρεκόρ για το Euro 2016.



Για τους Ισλανδούς αυτό ήταν το τελευταίο αντίο στην πρώτη τους ποδοσφαιρική παράσταση σε μεγάλη διοργάνωση, ενώ για τους Γάλλους πλέον το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον σπουδαίο ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης, όπου στη Μασσαλία θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Γερμανούς (ενώ την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο αγώνας Πορτογαλία - Ουαλία).



Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (80' Κομάν), Γκριεζμάν Ζιρού (60' Ζινιάκ).
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον (46' Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (46' Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (83' Γκούντιονσεν).

http://www.protothema.gr/

on 12:44:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ατελείωτο πάρτι! Η Γαλλία σκόρπισε την Ισλανδία με 5-2 και προκρίθηκε στους «4»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.