Με λάθος ύφος και νομικά επιχειρήματα η επιστολή της COSCO αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Προσθέτει ότι ο ίδιος κατέθεσε το κείμενο και πως ο νόμος είχε δημιουργηθεί από το υπουργείο και τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης από κοινού
Για λάθος ύφος και νομικά επιχειρήματα στην επιστολή της COSCO έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας το πρωί στο "MEGA Σαββατοκύριακο".
Το πρόβλημα ήταν πως από την επιστολή που έστειλε η COSCO ισχυριζόταν- κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος αλλά εκτός από αυτό και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται -έρχονται σε αντίθεση με- τη σύμβασης παραχώρησης. Περί αυτού επρόκειτο" τόνισε.
Συμπλήρωσε πως οι επισημάνεις που έθεσε η COSCO στην επιστολή μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν και όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης "που και την ουσία να μην την αλλάζει και τις ενστάσεις να άρει αυτό συνέβη και τίποτα περισσότερο".
Λίγο νωρίτερα ο υπουργός είχε σημειώσει ότι το νομοσχέδιο "κύρωνε τη σύμβαση παραχώρησης που ήταν η ουσία της συμφωνίας με βάση την οποία είχε γίνει η διαγωνιστική διαδικασία" ενώ από την άλλη "η σύμβαση παραχώρησης είναι ένα κείμενο που δεν δέχεται καμία διαφοροποίηση και δεν αλλάζει ούτε μισή λέξη".
Διαχώρισε τον κυρωτικό νόμο λέγοντας πως πρόκειται για "ένα κείμενο που πλαισιώνει, εισάγει προς κύρωση, τη σύμβαση παραχώρησης και αυτός επιδέχεται διάφορων διαφοροποιήσεων".
Μιλώντας για τον απόηχο της επιστολής της COSCO στην ελληνική πολιτική σκηνή σημείωσε ότι "η μεγάλη αναταραχή που έγινε, η πολιτική αξιοποίηση, όλα αυτά, προφανώς δεν ήταν καθόλου ευχάριστα πράγματα αλλά γι' αυτά δεν είναι ευθύνη η κυβέρνηση, ούτε η επιστολή ήταν μια πράξη σώφρον, ούτε με τον τρόπο που έγινε, ούτε πολύ περισσότερο η πολιτική αξιοποίηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".
Ερωτηθείς εάν σκέφτηκε να παραιτηθεί είπε: "Έδωσα μάχη για να βελτιωθεί η σύμβαση με την COSCO. Γιατί να παραιτηθώ;"
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στη συμφωνία σε σχέση με τα όσα προωθούσε η ΝΔ "κατευθύνονται στο να αξιοποιηθεί αυτή η ανάπτυξη" με "κοινωνικό μέρισμα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος".