loading...

Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή


Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο ανασχηματισμός μετατίθεται χρονικά για λίγο αργότερα.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και προκαλεί θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, οδηγεί στην αναβολή του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο ανασχηματισμός μετατίθεται χρονικά για λίγο αργότερα, ενώ τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νέα νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες που θα προβλέπει ετήσιο «ενοίκιο» για όλα τα κανάλια ύψους 25 εκατ. ευρώ.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία θα καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς για τη διαδικασία αυτή απαιτείται πλειοψηφία 4/5. 
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εξαπολύει δημοσίως πρωτοφανείς επιθέσεις κατά του ΣτΕ με δηλώσεις στελεχών όπως η Ο. Γεροβασίλη, ο Ν. Παππάς και ο Ν. Βούτσης, ενώ εκ μέρους της αντιπολίτευσης η μεν ΝΔ ζητάει παραίτηση Τσίπρα και εκλογές, τα κόμματα της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) ζητούν την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας.

Τι θα περιέχει η νέα ρύθμιση

Όσο για τη νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα προβλέπεται τίμημα, καθώς μετά το διαγωνισμό έχει υπάρξει πλέον μια αποτίμηση. Ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις και για το πότε θα πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός και πόσα θα είναι τα κανάλια που εκπέμπουν. 
Ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας τόσο για τα παλιά όσο και για τα νέα κανάλια, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, με συνολικό τίμημα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 255 εκατ. μπορούμε πλέον να τα εισπράξουμε σε 24 μήνες. Ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ευχόμαστε να γίνει γρήγορα και να έχει εύλογο τίμημα για το Δημόσιο», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή το κανάλι του τάδε (σ.σ. εννοούσε τους κ.κ. Μαρινάκη και Σαββίδη) που δεν υφίσταται, έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που εκπέμπει χρόνια. Η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού, μέχρι να δούμε το σκεπτικό. Δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό».

Κρέτσος: Με το νόμο γέφυρα θα πληρώσουν όλοι

Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ είπε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.
«Εφεξής όποιος διαγωνισμός γίνει και όταν γίνει θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ όταν αυτό συγκροτηθεί», σημείωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9. Η απόφαση του ΣτΕ μας επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας σημείωσε τονίζοντας ότι με το νέο «νόμο γέφυρα» θα πληρώσουν όλοι οι καναλάρχες, ανέφερε επίσης ο κ. Κρέτσος.  



on 3:24:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.