loading...

«Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη


Η συγκεκριμένη απομείωση δεν δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις - Εμφάνισε καταθέσεις από περίπου 63.000 ευρώ για τα έτη 2014 και 2015 

«Καπνός» φαίνεται ότι έγιναν τα 1,8 εκατ. ευρώ που δήλωσε μετά από «περιπέτεια» το 2012 ο Γιώργος Σταθάκης  καθώς οι δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για τα δύο επόμενα έτη εμφανίζουν εντυπωσιακή απομείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο νυν υπουργός Ενέργειας αν και δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012) καταθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ύψους 2.178.161,01 ευρώ, στου 2014 (χρήση 2013) εμφάνισε καταθέσεις (σ.σ. προσωπικούς ή κοινούς με σύζυγο, τέκνα, μητέρα, αδελφό) μόλις 63.796 ευρώ και στου 2015 (χρήση 2014) μόλις 63.376 ευρώ. 

Δηλαδή, περισσότερα από 2.100.000 ευρώ εξαφανίστηκαν χωρίς η συγκεκριμένη απομείωση να δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα εξηγήσει την μεταβολή στο πόθεν έσχες του υπουργού καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό πλην των περιπτώσεων των κ.κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και Στάθη Μπούκουρα.   

Υπενθυμίζεται το 2015 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Σταθάκης ξέχασε να εμφανίσει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2013 καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ και συμμετοχές (σ.σ. της συζύγου του) σε 36 ακίνητα. Τότε ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το ποσό αφορούσε σε δάνειο που είχε χορηγήσει στον αδελφό του προκειμένου να γίνει επένδυση στην Κύπρο η οποία τελικά «ναυάγησε» με αποτέλεσμα να του επιστραφούν τα χρήματα. Τελικά, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής δέχθηκε την «απολογία» του υπουργού και έθεσε στο αρχείο την υπόθεσή του. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες και δίπλα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τα 1,8 εκατ. ευρώ που απεκαλύφθησαν δήλωνε ότι «αφορούν χρηματικά διαθέσιμα της μητέρας μου Δωροθέας Σταθάκη και του αδελφού μου Στυλιανού Σταθάκη».

Πέραν αυτών στο πόθεν έσχες του 2014 (χρήση 2013) ο υπουργός εμφανίζει εισοδήματα 75.220 ευρώ από την βουλευτική του ιδιότητα και 15.743 ευρώ από άλλες πηγές ενώ ο σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 0,75 ευρώ. Για το επόμενο έτος τα βουλευτικά εισοδήματα του κ. Σταθάκη διαμορφώνονται σε 86.400 ευρώ και της συζύγου 342,26 ευρώ. Αμετάβλητη εμφανίζεται η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με εγγραφές σε 51 ακίνητα.

Το 2013 αγοράζει 1.129,94 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Invesco Pan Europ. ;enanti 20.000 ευρώ, και άλλα 330,251 αμοιβαία της Pionner Funds Euro αξίας 20.000 ευρώ ενώ πουλά 170 αμοιβαία της Sise Bric Fund έναντι 21.710 ευρώ. Επίσης, την ίδια χρονιά πουλά το ΙΧ 1.598 κ.ε. έναντι 1.800 ευρώ.

http://www.protothema.gr/

on 5:08:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for «Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.