loading...

Συρία: Καίνε οι αντάρτες τα λεωφορεία των αμάχων


Βηρυτός/Αμμάν
Κόλαση επί γης στη Συρία με τους αντάρτες να πυρπολούν λεωφορεία που βρίσκονταν καθ' οδόν για να παραλάβουν αρρώστους και τραυματίες από δύο χωριά που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο στην επαρχία Ιντλίμπ, με συνέπεια να τίθεται εν αμφιβόλω η εφαρμογή και της νέας συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών για την απομάκρυνση αμάχων από τα δύο σιιτικά χωριά σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της απομάκρυνσης ανταρτών και αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι.

Τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν από τη συριακή πλευρά αναφέρουν πως ορισμένα λεωφορεία με αντάρτες και τις οικογένειές του αναχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου από το ανατολικό Χαλέπι, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν η εκκένωση θα προχωρήσει.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας είχε μεταδώσει νωρίτερα πως υπήρξε νέα συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και ανταρτών, βάσει της οποίας θα απομακρυνθούν οι οι άμαχοι από τα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας λεωφορεία και οχήματα της Ερυθράς Ημισελήνου έφθασαν στην είσοδο των χωριών αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με το δίκτυο al-Manar το οποίο πρόσκειται στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχο της Δαμασκού.

Ωστόσο, κονβόι πέντε έως έξι λεωφορείων πυρπολήθηκε καθ' οδόν προς τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, όπως μετέδωσαν το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η συριακή κρατική τηλεόραση, η οποία έκανε λόγο για «ένοπλους τρομοκράτες» που έκαψαν τα λεωφορεία. Εκ μέρους των διαφόρων οργανώσεων των ανταρτών δεν υπήρξε άμεσα κάποιο σχόλιο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Φατάχ αλ-Σαμ, το πρώην Μέτωπο αλ-Νούσρα, εμπόδιζαν λεωφορεία να εισέλθουν στα δύο χωριά.

Το αρχικό σχέδιο για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου κατέρρευσε την Παρασκευή με συνέπεια χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν αβοήθητοι σε διάφορα σημεία κατά μήκος της διαδρομής εξόδου από το ανατολικό Χαλέπι -χωρίς πρόσβαση σε τρόφιμα ή ασφαλές κατάλυμα.

Ως προς την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί γαλλικού σχεδίου ψηφίσματος για τη διαδικασία εκκένωσης στο Χαλέπι, η Ρωσία διαμήνυσε διά στόματος του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν ότι πρόκειται να ασκήσει βέτο εμποδίζοντας την υιοθέτησή του.

Το ψήφισμα προέβλεπε να επιτραπεί σε αξιωματούχους του ΟΗΕ να επιτηρήσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι και η προστασία όσων παραμείνουν στην πόλη.
Newsroom ΔΟΛ

on 9:24:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Συρία: Καίνε οι αντάρτες τα λεωφορεία των αμάχων

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.