loading...

Όνειδος για το πολιτικό σύστημα: Δεν μπόρεσαν να τα βρουν στο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων θα σώσουν την Ελλάδα; – Οι πολίτες σε απόγνωση


Πολιτικό σύστημα για γέλια και για κλάματα. Παρακολουθώντας χθες τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του εφάπαξ βοηθήματος των χαμηλοσυνταξιούχων οι πολίτες δεν έμειναν απλά με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας για ακόμη μία φορά λέξεις-εκφράσεις πεζοδρομίου, αλλά τους τσάκισε κρύος ιδρώτας για το τι είναι αυτό που τους περιμένει τα επόμενα χρόνια. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα βοήθημα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση;
Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την πολιτική που εφαρμόζει είναι δεδομένες. Όσον αφορά δε στα κοινωνικά μέτρα που εξήγγειλε και πρότεινε ονομαστική ψηφοφορία για να περάσει το νομοσχέδιο με το εφάπαξ βοήθημα σε 1.600.000 συνταξιούχους ήταν κάτι περισσότερο από προφανώς ότι το έκανε για να εκθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και τα κατάφερε.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άρχισαν να αλλάζουν στάση όταν ενεπλάκησαν στην όλη διαδικασία οι δανειστές. Γιατί άραγε; Γιατί η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων εκεί που αρχικά είχαν πει πώς θα ψήφιζαν το εφάπαξ βοήθημα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων άλλαξαν στάση όταν οι δανειστές θεώρησαν πώς η κυβέρνηση παραβιάζει τη συμφωνία του Eurogroup και απείλησαν με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; Έπαψαν να είναι κοινωνικά μέτρα; Δεν θα ενίσχυαν όσους παίρνουν συντάξεις πείνας;

Η απάντηση είναι πώς όχι. Κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες ήταν αυτές που υπαγόρευσαν τη στάση των τριών κομμάτων, όπως και των άλλων τριών (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή) που τα ψήφισαν. Αλλά και μέσα στα κόμματα υπήρξαν διαφορετικές τάσεις προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση στην κυβέρνηση.
Στη ΝΔ επικράτησαν τουλάχιστον δύο θέσεις πριν τελικώς προκύψει το «παρών». Ορισμένοι υποστήριξαν πώς αν δεν ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κατηγορηθεί για στάση υπέρ των δανειστών και θα προκαλέσει δυσαρέσκεια σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και μάλιστα στην πλειονότητα τους ψηφοφόρων της ΝΔ. Πρότειναν δηλαδή να ψηφιστούν τα μέτρα.
Οι υποστηρικτές της άλλης άποψης ήταν πώς αν ψήφιζε ναι η ΝΔ ήταν σαν έγκριση της πολιτικής της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί η Πειραιώς ότι οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Έτσι προέκυψε το «παρών». Αλλά τι σημαίνει «παρών» για τους πολίτες που παρακολουθούν; Το αφήνουμε στην κρίση σας.
Να επισημανθεί επίσης πώς από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολλοί βουλευτές αποφάσισαν να μην δώσουν το παρόν στη Βουλή.
Το Ποτάμι, όπως και η Ένωση Κεντρώων αποφάσισαν την αποχή. Άλλη μία πολιτική στάση «κενή περιεχομένου» που φάνηκε να δικαιώνει την κυβέρνηση ότι τα δύο κόμματα κινούνται στο… τόξο των δανειστών ευελπιστώντας κάποια στιγμή ότι θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τις προηγούμενες ημέρες ο Βασίλης Λεβέντης έκανε «αγιογραφία» στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χθες άρχισε την ομιλία του στη Βουλή εκτοξεύοντας πυρά στην κυβέρνηση γιατί δεν συγκαλεί Πολιτικό Συμβούλιο για τα θέματα της άμυνας της χώρας (σ.σ. άλλα λόγια ν” αγαπιόμαστε).
Πώς τα δύο κόμματα που κόπτονται για την κοινωνία μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της όταν απέχουν από την ψηφοφορία στη Βουλή; Επίσης, πώς τη στιγμή που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «συμπράττει» με τη Χρυσή Αυγή αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να παίξει… πολιτική μπάλα;
http://www.pentapostagma.gr/

on 9:05:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Όνειδος για το πολιτικό σύστημα: Δεν μπόρεσαν να τα βρουν στο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων θα σώσουν την Ελλάδα; – Οι πολίτες σε απόγνωση

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.