loading...

Ταξίδι στη Φινλανδία: Ας γνωρίσουμε το Ροβανιέμι, το χωριό του Αϊ Βασίλη!


Η Φινλανδία είναι η χώρα που τα έχει όλα. Δάση, λίμνες, νησιά και βέβαια το χωριό του Άη Βασίλη!

Μια μέρα έμεινε από το 2014 και όπως κάθε χρόνο το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία έχει γεμίσει από γέλια μικρών και μεγάλων.

2
Τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς του Άγιου Βασίλη και των ξωτικών καθώς προσπαθούν   να ετοιμάσουν το μεγάλο του ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο! Βάλτε μπότες, σκουφιά, γάντια και στολές του σκι και φύγαμε! Υπάρχει απ’ ευθείας πτήση Αθήνα- Ροβανιέμι, σε 4 ½ ώρες! Θα μας υποδεχθούν ξανθοί Φιλανδοί, ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί και μιλούν Αγγλικά!
Ας  γνωρίσουμε το παγωμένο και χιονισμένο Ροβανιέμι!

3
Ροβάνιεμι στη…
…Λαπωνία. Οι θρύλοι που χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του 1820 αναφέρουν την Βόρειο Πόλο ως το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη
Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου και είναι ανάμεσα στους λόφους του Ounasvaara και Korkalovaara, στη συμβολή του ποταμού Kemijoki και τον παραπόταμό του, τον Ounasjoki. Η πόλη και η γύρω περιοχή ενοποιήθηκαν σε μια ενιαία κοινότητα από την 1η Ιανουαρίου 2006.
Εδώ, τα παιδιά κάνουν μελόψωμα, γράφουν μια λίστα με τα δώρα τους με όμορφα καλλιγραφικά γράμματα και παραδοσιακή πένα.

4
Το χωρίο του Αη Βασίλη είναι ένα ξύλινο, πολύχρωμο συγκρότημα με χιονισμένες στέγες, με πολλά εστιατόρια και καφέ.
Άλλα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν το ζωολογικό κήπο Ranua –  που ειδικεύεται στην Αρκτική πανίδα –  όπου θα δείτε  πολικές αρκούδες και τα ξαδέρφια τους τις φινλανδικές καφέ αρκούδες.

5.
Ακόμα, τη  φάρμα Sirmakko με τους ταράνδους , όπου οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα έλκηθρο για ένα μίνι σαφάρι με τάρανδους και το Arktikum, ένα επιστημονικό κέντρο, όπου το Βόρειο Σέλας αποκαλύπτει το μυστήριο του!

6
Το Ροβανιέμι είναι η πατρίδα του Άγιου Βασίλη και τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία μπορείτε να τη βιώσετε κάθε μέρα του χρόνου σε μέρη όπως το χωριό του Άη Βασίλη και το SantaPark!  Εξάλλου, είναι συνώνυμο με τα Χριστούγεννα και εδώ, μπορείτε να συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη κάθε μέρα του χρόνου. Υπάρχουν αρκετές Χριστούγεννα-θεματικές περιοχές με εορταστική ατμόσφαιρα στην περιοχή.
Ιστορικά, το Ροβανιέμι θεωρούνταν ανέκαθεν μια πύλη προς τη Λαπωνία και ένα σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς του βορρά. Πλούσια σε τοπική κληρονομιά, που  είναι εμφανής στην καθημερινή ζωή καθώς θα συναντήσετε διάφορες εγκαταστάσεις και ιδρύματα.

7
Δεδομένου ότι είναι  η πολιτιστική πρωτεύουσα της Λαπωνίας, στο Ροβανιέμι θα βρείτε πολλά μουσεία και ερευνητικά κέντρα και μουσικές σκηνές –εκτός από το Μουσείο Arktikum – όπως το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Pilke , τηνΟρχήστρα Δωματίου της Λαπωνίας , και το Korundi, το Σπίτι του Πολιτισμού, το οποίο στεγάζει επίσης το Μουσείο Τέχνης.

14
Στο Arktikum, θα μάθουμε για τη ζωή στον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο Σέλας, όπου στον σκοτεινό ουρανό, εμφανίζονται μάζες χρωματιστές, σαν κουρτίνες που ανοιγοκλείνουν!

8
Μοναδικά SnowHotel
Είναι αλήθεια ότι δεν θέλει ο καθένας να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο από χιόνι, αλλά ο χώρος είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του, καθώς είναι ένας προορισμός  για σούπερ δραστηριότητα!

9
Το χιόνι είναι ένα καλό υλικό για την κατασκευή, κάτι που θα είστε σε θέση να δείτε και να αισθανθείτε επί τόπου.  Τα ξενοδοχεία έχουν εστιατόρια  και Icebar και πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Σίγουρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε, το οποίο θα παρέχει σίγουρα αξέχαστες εμπειρίες, ακόμη και σαν μια ημερήσια εκδρομή. Οι τιμές είναι προσιτές για τους επισκέπτες: Ημερήσιο εισιτήριο: 15 € / ενήλικα, € 8 / παιδί (κάτω των 15 ετών), περίπου.

10
Στα ξενοδοχεία, οργανώνονται πολλές εκδρομές και δραστηριότητες στη γύρω περιοχή. Είναι πολυτελή, υπάρχει αφθονία αθλητικών εγκαταστάσεων, από πίστες του σκι σε γήπεδο του γκολφ και μπόουλινγκ, τα πάντα  μπορείτε να βρείτε στο Ροβανιέμι. Εάν επιθυμείτε χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα, μια επίσκεψη στο spa είναι ότι πρέπει, αρκεί να το κανονίσετε από πριν.

11
Auttiköngäs, μια υπέροχη εκδρομή!
Ένα από τα πιο υπέροχα σημεία της περιοχής, είναι οι καταρράκτες της Φινλανδίας στην δάσος Τάιγκα μια ώρα από Ροβανιέμι!
Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Kemijoki διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, εξαιρετικός προορισμός για ημερήσιες εκδρομές. Το Μονοπάτι της Φύσης Auttiköngäs διατρέχει έναν από τους πιο θεαματικούς καταρράκτες της Φινλανδίας, μέσα από ένα ήρεμο δάσος, το δάσος Τάιγκα.
Το Auttiköngäs είναι ευχάριστο όλο το χρόνο. Κατά τη χειμερινή περίοδο, ενδύκνειται για snowshoeing, το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε ένα διάλειμμα σε ένα άνετο εξοχικό καφενείο. Μπορείτε να νοικιάσετε χιονοπέδιλα και να κάνετε τις βόλτες σας!
Υπέροχος τόπος για πεζοπορία, μήκους 3,5 χιλιομέτρων μέσα σε ένα υπέροχο μονοπάτι της φύσης, ιδανικό για οικογένειες. Υπάρχει και καταφύγιο, εάν θέλετε να κάνετε διάλλειμα για ξεκούραση!

12
Ψώνια
Το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης του Ροβανιέμι είναι μια χαρά για ψώνια! Τρία εμπορικά κέντρα, μαζί με τα μικρότερα  καταστημάτα και μπουτίκ, έχουν τα πάντα για όλα τα γούστα από μόδα, ρούχα και παπούτσια μέχρι αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και κλασικούς Φινλανδούς σχεδιαστές όπως οι Marimekko και Iittala. Καταστήματα με ξυλόγλυπτα και δέρματα ταράνδων, και βέβαια ο Άγιος Βασίλης για να φωτογραφηθούμε μαζί του!

13
Μην ξεχνάτε ότι μας περιμένει πάντα το χωριό του Άη Βασίλη και το ταχυδρομείο του με τα Ξωτικά, η γνωριμία μας με τον  Αρκτικό Κύκλο, η βόλτα με μηχανοκίνητα έλκηθρα,  χιονισμένα τοπία και μοναδική φύση,  σαφάρι σε παγωμένες λίμνες και άγρια δάση, οι πολικές αρκούδες και τα  χαριτωμένα χάσκι, οι τάρανδοι και βέβαια ο γνωστός  Άη Βασίλης!
πηγή infokids.gr

on 9:46:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ταξίδι στη Φινλανδία: Ας γνωρίσουμε το Ροβανιέμι, το χωριό του Αϊ Βασίλη!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.