Ι. Φιλιππάκης: Να μπει τάξη στην αναρχία των μέσων ενημέρωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΡΟΗ 1:53:00 μ.μ.
«Πολλά μπορούν να γίνουν» τόνισε ο κ. Φιλιππάκης και ξεκαθάρισε: «Εγώ θα μιλήσω για τις εφημερίδες, όχι για όλα τα media. Δεν βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις στην ίδια θέση. Εγώ π.χ. δεν έχω χρέη στις τράπεζες».
Οπως εξήγησε, «όμως εδώ μιλάμε για την επιτομή του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ορισμένες επιχειρήσεις υπερδανείστηκαν, δεν αποπλήρωσαν τα χρέη τους, έπαιρναν δάνεια για να χρηματοδοτούν άλλα δάνεια, να χρηματοδοτούν ακριβές προσφορές και πολυτελή ένθετα με δανεικά κι αγύριστα.
Οι ίδιοι έχουν δικά τους τυπογραφεία, δικά τους πρακτορεία για τη διανομή και δικά τους κανάλια για διαφήμιση. Εγώ όμως πληρώνω και την εκτύπωση, και τη διακίνηση των εφημερίδων και τη διαφήμιση. Αυτό πόσο μπορεί να συνεχιστεί; Και να σου πω κάτι; Αυτό είναι άδικο και για τη “δημοκρατία” και για την “Αυγή” και για την “Εφημερίδα των Συντακτών”».
Ο Γιάννης Φιλιππάκης απαντά τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση: «Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει τις εφημερίδες, όχι τους εκδότες. Να στηρίξει τον κλάδο και τους δημοσιογράφους, τη δημοσιογραφία, όχι τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις».
Ναι, αλλά με ποιον τρόπο; «Να φωνάξει τους εκδότες των εφημερίδων. Να τα βάλουμε κάτω. Τι γίνεται με τη λογοκλοπή; Εδώ μας κλέβουν οι πάντες. Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το ίντερνετ, οι λεγόμενες “αποδελτιώσεις Τύπου”. Κλέβουν την ύλη μας και την ξαναπουλάνε. Τι άλλο μπορεί να κάνει;
Να δώσει κίνητρα στους νέους ώστε να στραφούν και πάλι στις εφημερίδες, όπως έγινε στη Γαλλία προ ετών. Οχι σε εμάς, στους νέους. Να καταλάβουν ότι το διαδίκτυο, από το οποίο ενημερώνονται, είναι η απόλυτη μη έγκυρη ενημέρωση. Επίσης, να προχωρήσει στην προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Πώς; Να γίνεται έλεγχος του “πόθεν έσχες”. Εμείς το καταθέτουμε κάθε χρόνο, δεν το ελέγχει κανείς».
http://www.dimokratianews.gr/