Το Theodorovias blog σας προτείνει Αρνάκι ραγού με ρεβίθια
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΡΟΗ 1:49:00 μ.μ.
Μία ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει το κρέας με τα όσπρια. Το ζουμερό και λιπαρό αρνάκι χαρίζει τη γλύκα του στα ταπεινά ρεβύθια και τα νοστιμίζει βαθιά!! Μη βιαστείτε στο μαγείρεμα.
1 αρνίσιο μπουτάκι (περίπου 2 κιλά)
1/4 παστράμι κομμένο σε χοντρά τετράγωνα
1/4 κιλού ρεβίθια
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κύβο φρέσκο ζωμό κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 κομμένες σκελίδες σκόρδου
1/2 κ.γλ. βασιλικός
1/2 κ.γλ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
1 φ. γλυκό λευκό κρασί
1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
Οδηγίες:
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν σχεδόν μαλακά (περίπου 1 ώρα).
2. Αφαιρούμε το κρέας του αρνιού από το κόκαλο και το τεμαχίζουμε σε χοντρά τετράγωνα κομμάτια.
3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, λιώνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διαφανή.
4. Προσθέτουμε το αρνί και τις φέτες από το παστράμι αφήνοντάς τα να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι, το βασιλικό, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
6. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρουν ένα γρήγορο βρασμό και χαμηλώνουμε γρήγορα τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε πολύ απαλά μέχρι να μαλακώσει το κρέας (γύρω στις 2 ώρες).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω και τα ψίχουλα.
8. Βάζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεπτή κρούστα (για 1 ώρα περίπου).
Σερβίρεται ζεστό.
Οι χρόνοι βρασμού και ψησίματος χρειάζεται να τηρηθούν γιατί δίνουν το 50% της νοστιμιάς του πιάτου.
http://www.gourmed.gr/