loading...

Οσμανλίσπορ - Ολυμπιακός 0-3 [pics]
































«Καρδιοχτύπησε» αλλά τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε της Οσμανλίσπορ με 3-0 και θα βρεθεί στην αυριανή (Παρασκευή) κλήρωση της Νιόν για τη φάση των «16» στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους (και γενικά ελληνικής ομάδας) νίκη στην Τουρκία χάρη στα γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ και του Ταρίκ Ελιουνούσι. Ο Ιρανός στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νορβηγός γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα γκολ.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο «Osmanli Stadium» με δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο με το κακό του. Και ήταν τυχερός που η Οσμανλίσπορ δεν πέτυχε τουλάχιστον ένα γκολ. Στην επανάληψη όμως, οι «ερυθρόλευκοι», έδειξαν το καλό τους πρόσωπο. Και υλοποίησαν το στόχο τους πολύ πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ.












































Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 3', ο Φορτούνης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και γύρισε την μπάλα. Αλλά ο Ντα Κόστα έκανε κακό σουτ και την έστειλε πολύ ψηλά από τα δοκάρια. Όμως η επόμενη φορά που πλησίασαν με αξιώσεις την εστία του Καρτσεμάρσκας ήταν το 36'...

Έκαναν αρκετά τα αβίαστα λάθη, είχαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να «χτίσουν» επιθέσεις, είχαν αργές επιστροφές. Επιχειρούσαν να επιτεθούν, κυρίως, με μακρινές μπαλιές. Ο Πάουλο Μπέντο, συχνά πυκνά ζητούσε να βγαίνουν πιο γρήγορα στις μονομαχίες να μην «πουλάνε» την μπάλα, να κάνουν ορθολογική ανάπτυξη.

Με τέτοια εικόνα των «κόκκινων» η Οσμανλίσπορ, εύκολα, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Και απείλησε. Στο 6' η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε σωστά αλλά από την κεφαλιά του Μπιφουμά η μπάλα έφυγε άουτ. Έξι λεπτά μετά, ο ίδιος, από αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα. Και πάλι υπήρχε αμυντική δυσλειτουργία. Ο Γουεμπό πρόλαβε τον Ντα κόστα και «τσίμπησε» την μπάλα. Ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» δεν ακολουθούσε συμπαίκτης του και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 17' η τουρκική ομάδα απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπιφουμά μπήκε στην περιοχή και ήταν απέναντι από τον Λεάλι. Αλλά καθυστέρησε και επέτρεψε στον Μποτία να τον ανακόψει. Ο Ισπανός γύρισε την μπάλα στον Λεάλι. Την ώρα που πήγε να διώξει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έβαλε την κόντρα ο Γουεμπό αλλά τελικά η μπάλα πήρε ύψος και βγήκε άουτ.

Στο 36', από μακρινό σουτ του Ντα Κόστα, ο Ολυμπιακός πήρε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Φορτούνης και ο Μποτία - ανάμεσα σε πολλούς παίκτες - έκανε την κεφαλιά. Αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω από το τέρμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Οσμανλίσπορ βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ. Η άμυνα του Ολυμπιακού, για μια ακόμα φορά, «κοιμήθηκε». Ο Ρεγκατέν βγήκε από αριστερά και έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή. Ο Εντιαγέ έκανε το σουτ αλλά ο Μποτία με τάκλιν έδιωξε. Η μπάλα έφτασε πλάγια δεξιά στον Ουεμπό που έκανε ένα κάκιστο σουτ και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά από τα δοκάρια.

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός έφτασε... μια ανάσα από το γκολ στο 42'. Ο Φιγκέιρας από τη γωνία της μικρής περιοχής, ανάμεσα σε τρεις παίκτες, έκανε το παράλληλο γύρισμα. Αλλά δεν βρέθηκε συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και ο Τσουρούκσου έδιωξε.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Με το... καλησπέρα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι άφησαν τον κακό εαυτό τους στ' αποδυτήρια. Μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» και το πέτυχαν. Μόλις δύο λεπτά από τη σέντρα της επανέναρξης του αγώνα.

Ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μποτία έκανε τη γυριστή κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Ανσαριφάρντ - από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής - με σουτ έβαλε τον Ολυμπιακό σε «θέση οδηγού».























Στο 52' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-2. Βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ελιουνούσι μπήκε στην περιοχή - από δεξιά - έκανε το δυνατό σουτ και ο Καρτσεμάρσκας έδιωξε.

Στο 54', από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Ρεγκατέν έκανε ένα δυνατό σουτ. Ο Λεάλι οριζοντιώθηκε και έδιωξε την μπάλα. Στο 63' ο Γουεμπό, από δεξιά, έβγαλε τον Εντιαγέ απέναντι από τον Λεάλι. Αλλά το σουτ που έκανε ήταν πολύ κακό και η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ.

Τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός είχε νέα ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Φορτούνης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σεμπά (σε θέση μέσα αριστερά). Αυτός βγήκε μόνος του απέναντι από τον Καρτσεμάρσκας αλλά το σουτ που έκανε ήταν κάκιστο και απόλυτα άστοχο.

Όμως ότι δεν έγινε στο 66' ο Ολυμπιακός το κατάφερε στο 70'. Ο Ανδρούτσος μπήκε από αριστερά. «Χάζεψε» τον Προχάτσκα (που έμεινε στο έδαφος) και γύρισε την μπάλα παράλληλα.


























Ο Ελιουνούσι με κεφαλιά, στο αφύλακτο τέρμα, έκανε το 0-2 και ουσιαστικά «σφράγισε το εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.



















Η Οσμανλίσπορ απείλησε 2-3 φορές αλλά ο Λεάλι αρνήθηκε την παραβάιση της εστίας του. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντα στο 0-3 στο 79'. Από ωραίο γύρισμα του Φορτούνη, ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής. Όμως από το σουτ που έκανε η μπάλα προσέκρουσε στον τερματοφύλακα της γηπεδούχου και δεν μπήκε στα δίχτυα.

Όμως στο 87' πανηγύρισαν και τρίτη φορά. Μετά από ωραία ενέργεια, ο σμεπά έκανε το σουτ αλλά ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε. Ο Ανσαριφάρντ ήταν στο κατάλληλο σημείο και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

































































ΣΚΟΡΕΡΣ: 47', 87' Ανσαριφάρντ, 70' Ελιουνούσι

ΔΟΚΑΡΙ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 67' Μάιερ, 90'+2' Μπιφουμά

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαντ (Ουγγαρία)

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούκσου, Προχάτσκα, Πίντο (67' Μπαγίρ), Εντιαγέ, Τσαγκιράν (75' Γκιουβέν), Μπιφουμά, Μάιερ, Ρεγκατέν (75' Ντελάρζ), Γουεμπό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (66' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81' Μανθάτης), Φορτούνης (86' Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ


http://www.sentragoal.gr

on 9:26:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οσμανλίσπορ - Ολυμπιακός 0-3 [pics]

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.