loading...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΤΣΕΠΩΣΕ" 44 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!






















Του Γιάννη Ντάσκα


Οταν προσπαθούσαμε, με τη βοήθεια ξένων που είχαν τα δικά τους σχέδια κυρίως και μετά τον φιλελληνισμό, να αποκτήσουμε κράτος ελεύθερο υπήρχε ένα δημοτικο τραγούδι που εμψύχωνε:

"Η Δέσπω αφέντες λιάπηδες δεν έκανε, δεν κάνει"...

Πέρασαν τα χρόνια με το δικό μας κράτος και κάναμε πολλά αφεντικά, όχι τους μελαμψούς, αλλά ξανθούς λιάπηδες...
Με το αζημίωτο για τους οικονομικούς γενίτσαρους, που οι λιάπηδες δημιούργησαν...

"Το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ το έχω υπολογίσει σε χρήματα και είναι 42 φορές μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Κοσκωτά" μας έλεγε πριν λίγες μέρες με αφορμή τη δίκη ΖΗΜΕΝΣ, ένα μεγάλο και πανέντιμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε:

"Εχουμε υπολογίσει ότι ένας κορυφαίος, υπουργός, από αυτούς που ήταν υπεράνω υποψίας, αλλά τώρα αυτοεξαφανίστηκε "λερωμένος" έχει βγάλει τα χρόνια της εξουσίας τους 44 εκατομμύρια ευρώ. Και δεν είναι απο εκείνους που έβγαλαν τα περισσότερα. Δεν μπορεί να διανοηθεί ο κόσμος πόσο μεγάλο φαγοπότι έγινε...Λίγοι απο εσάς τα ψάχνουν και η Αριστέα η Μπουγάτσου, ένα πραγματικό παλληκάρι της ερευνητικής δημοσιογραφίας έφυγε απο τη ζωή νωρίς...".

Προσέξτε την σχεδόν απόλυτη σιωπή απο τα "συστημικά "ΜΜΕ για την έναρξη της δίκης της ΖΗΜΕΝΣ στις 24 Φεβρουαρίου 2017 σε πρώτο βαθμό, δηλαδή 12 χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και σχεδόν 7 χρόνια (!!!) μετά την επιβεβαίωση του σκανδάλου απο την πρώτη εξεταστική επιτροπή.

Απόλυτη σιωπή για τους μιζαδόρους, για τους πολιτικούς που μαζί με ομάδες επιχειρηματιών και δημοσιογράφουν πλούτισαν και γέμισαν λίστες χρημάτων (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάίν, ακινήτων του εξωτερικού κ.α.) μέγα μέρος των οποίων προέρχεται απο το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ και τις παράπλευρες δράσεις του, όπως "Ολυμπιακά έργα" κλπ

Η δικη αρχικά είχε οριστεί να γίνει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε για να μεταφραστούν τα έγγραφα και για τους γερμανούς κατηγορούμενους.

Για να έχετε αποδείξεις των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, στη δίκη του πρώην Διευθυντή του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Αγγ.Φιλιππίδη, ενώ δεν είχαν μεταφραστεί τα εγγραφα για τον Σέρβο κατηγορούμενο η δίκη δεν αναβλήθηκε, αν και ο λόγος ήταν πανομοιότυπος με την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ...

Σχεδόν πλήρης σιωπή αν και στο εδώλιο θα πρέπει να καθίσουν 64 ηχηρά ονόματα και μεταξύ αυτών τα λαδοτήρια της ΖΗΜΕΝΣ Χριστοφοράκος και Καραβέλας, στελεχάρες του ΟΤΕ, τραπεζίτες γερμανοελεβτικών "ιδρυμάτων" κλπ. Ενας βασικός κατηγορούμενος ο Δενδρινός βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, κάτω απο μυστήριες συνθήκες.

Στο εδώλιο θα καθίσουν την Παρασκευή 24/2/2017 (αν δεν αναβληθεί η δίκη) μεταξύ άλλων οι παρακάτω, μερικοί απο τους οποίους αντιμετωπίζουν και ισόβια:

Για την υπόθεση του ΟΤΕ-ΖΗΜΕΝΣ, στο εδώλιο παραπέμπονται:

- 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο 1608/50 και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρίας συμβούλων, για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

- 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τέλος

- 1 κατηγορούμενη -σύζυγος του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα- για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων.

Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κα, όπως και οι καταζητούμενοι, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.

Επίσης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κα.

Οι ιδιώτες, χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κα.
Κατηγορούμενοι είναι επίσης τα δύο τραπεζικά στελέχη, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Κατά πληροφορίες θα υποβληθούν πολλά αιτήματα αναβολής της δίκης, ακύρωσης των κατηγορητηρίων κλπ, ενώ οι περισσότεροι απο τους κατηγορούμενους θα εκπροσωπηθούν απο δικηγόρους...

Εμείς φυσικά θα ειμαστε εκεί συνεχώς...

Εάν δεν κουκουλωθεί η δίκη και δεν πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι να περιμένετε από τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών Σόϊμπλε πολύ χειρότερες εκρήξεις εναντίον της Ελλάδας. Οι "νοικοκύρηδες" Γερμανοί λάδωναν, εκβίαζαν και κέρδιζαν...Τώρα παραδίδουν μαθήματα ηθικής και νοικοκυροσύνης...

Γιατί τάχα δεν υπολογίζει κανείς και δεν μετρά πως ζουν κάποιοι πρώην Υπουργοί της τελευταίας 30ετίας;

Σήμερα Παρασκευή 24/2/2017 έπρεπε να δικαστεί η ΖΗΜΕΝΣ για τα "μαύρα ταμεία" της αλλά και οι συνδαιτυμόνες της υπόθεσης.

Όπως είχαμε προβλέψει η δίκη διεκόπη γιατί...

Η αίθουσα ήταν μικρή, η δικαστής είχε κώλυμα και η δίκη Siemens πάλι γελοιοποιεί τη Δικαιοσύνη...

Σε μια διαδικασία αυτογελοιοποίησης, λόγω τεχνικών γραφειοκρατικών προβλημάτων, οδηγείται και πάλι το ελληνικό κράτος, αφού η κορυφαία δίκη διαφθοράς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτή για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ξεκίνησε για να διακόψει αμέσως για τις 6 Μαρτίου. Εν ολίγοις η αίθουσα ήταν πολύ μικρή για να χωρέσουν δικηγόροι και κατηγορούμενοι με αποτέλεσμα να ψάχνουν αίθουσα, ενώ μια δικαστής της σύνθεσης δήλωσε κώλυμα με αποτέλεσμα ελλείψει δεύτερου αναπληρωτή (ο πρώτος αντικαθιστά τη δικαστή αλλά πρέπει να υπάρχει και δεύτερος και δεν βρέθηκε διαθέσιμος), ο πρόεδρος ανακοινώσε πως "δεν μπορεί να συγκροτηθεί το δικαστήριο" και διέκοψε για τις 6 Μαρτίου. Η δίκη δε θα ξεκινήσει στην αίθουσα τελετών του εφετείου η οποία είναι πολύ μεγάλης χωρητικότητας, αλλά ήδη φιλοξενεί τις δίκες της Χρυσής αυγής, του Άκη Τσοχατζόπουλου κλπ.
Είκοσι χρόνια υπόθεση, έντεκα χρόνια ερευνών

Το φιάσκο του περασμένου καλοκαιριού, με τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος που οδήγησε στην αναβολή της δίκης δεν στάθηκε όπως όλα δείχνουν ικανό να γίνει καλύτερος συντονισμός για μια υπόθεση που αφορά τη σύμβαση Siemens -ΟΤΕ γνωστή ως σύμβαση "8002" η οποία υπογράφηκε πριν από 20 χρόνια (!) ενώ η δικαστική διερεύνηση άρχισε πριν από 11 χρονια!

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. "Παρών" στο δικαστήριο ήταν η πλειοψηφία των 64 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων, ο πάλαι ποτέ "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ, Θεοδ. Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Ηλίας Γεωργίου, οι επιχειρηματίες Ιω. Λέτσας και Βασ. Τυρογαλάς, αλλά και οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου και ο καταδικασθείς πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Αντίθετα, απόντες ήταν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, που παραμένει καταζητούμενος, αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (που εκπροσωπείται) ενώ υπήρξαν κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου.

Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση έχει καταθέσει το ελληνικό δημόσιο για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη για το ποσό των 5 εκ. ευρώ , ο ΟΤΕ , ένας πολίτης μέλος ΔΣΑ αλλά το υπό σύσταση Σωματείο Ένωση Προσώπων Πολιτών το οποίο εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπουλου.
"Κάποιοι πολίτες που θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη " είπε η κ. Κωνσταντοπούλου η όποια αφού διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες διεξαγωγής δίκης κατήγγειλε παράλληλα "πλήρη έλλειψη θέλησης του δημοσίου και της δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση . "Υπάρχει συμπαιγνία να μην εκδικαστεί η υπόθεση ενώ υπάρχουν πλέον και θέματα παραγραφής " είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου στην υπόθεση παρατήρησε: "Δεν μπορεί να είναι εθνικός εισαγγελέας η κυρία Κωνσταντοπούλου" για να ακουστεί μέλος του ακροατηρίου να σχολιάζει : "Τσοβόλα δώστα όλα".

http://www.ntokoumenta.gr

on 11:36:00 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΤΣΕΠΩΣΕ" 44 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.