loading...

Β. Λεβέντης: «Θα πουν ”ναι σε όλα” για να παραμείνουν στην εξουσία»



























«Τα όποια μέτρα έρθουν στη Βουλή θα είναι σκληρά και προϊόν μιας επιπόλαιης πολυετούς διαπραγμάτευσης. Θα πουν ”ναι σε όλα” για να παραμείνουν στην εξουσία» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας θα τα ψηφίσει όλα. Και το αφορολόγητο, και τα εργασιακά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» εκτίμησε ο κ. Λεβέντης και επανέλαβε ότι έχει πληροφορίες πως «οι ξένοι μπορεί να ζητήσουν τα μέτρα να ψηφιστούν από 180 βουλευτές» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «τα μέτρα δεν είναι καλά. Είναι το προϊόν επιπολαιοτήτων μιας πολυετούς διαπραγμάτευσης. Δεν είναι η σωστή συνταγή. Είναι σαν να δίνει φάρμακα ένας γιατρός σε έναν ασθενή εξ αποστάσεως».

«Η Ένωση Κεντρώων φωνάζει πολύ καιρό τώρα να συγχωνευθούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις, οι συντάξεις των πλουσίων, οι βουλευτικές συντάξεις. Με αυτή τη μείωση των δαπανών θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, άνεργους, πολύτεκνους» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος ερωτήθη και για την πορεία της αξιολόγησης, αλλά και για τις ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων.

«Έχει επικρατήσει η άποψη ότι φταίνε για όλα οι ξένοι»

«Έχει περάσει μια άποψη ότι οι δανειστές είναι οι κακοί που ζητούν πολλά πράγματα, αυτή είναι η μία εκδοχή και είναι η πλέον συμφέρουσα για την Κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε 7 χρόνια τώρα, δεν φταίνε οι πρωθυπουργοί μας, οι πολιτικές μας και το σάπιο πολιτικό μας σύστημα, αλλά φταίνε οι ξένοι που ήρθαν να πάρουν τις περιουσίες μας, τις θάλασσές μας, τα αεροδρόμια. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει διότι δεν υπάρχει αντίλογος» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι όμως έτσι η κατάσταση. Η Ελλάδα κάθε φορά που υπέγραφε μνημόνια υποσχόταν κάποιες μεταρρυθμίσεις, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το φοροεισπρακτικό σύστημα να αλλάξει εκ βάθρων, να μειωθούν οι δαπάνες στον δημόσιο τομέα. Η Ελλάδα κάθε φορά υποσχόταν αλλά στην ουσία δεν πραγματοποιούσε τίποτα. Λέγαμε συνεχώς δεν είμαστε έτοιμοι, δεν μπορούμε να κάνουμε το ένα, δεν μπορούμε να κάνουμε το άλλο. Ακόμη και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι έχουμε υλοποιήσει μόνο το 30% της συμφωνίας. Κουκουλώνουμε τις παθογένειες κάτω από το χαλί. Όποιος πει καλή κουβέντα για την Ελλάδα είναι θεός, όποιος πει κακή είναι ο κακός», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα ο Χριστοφοράκος

Ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens, ο κ. Λεβέντης είπε: «Δεν νομίζω ότι θα ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση γιατί αυτοί που δικάζονται είναι παρένθετα πρόσωπα και απ’ ό,τι γνωρίζω δεν είναι πολιτικοί. Επομένως, και να τιμωρηθούν με κάποιες ποινές οι υπάλληλοι και στελέχη της Siemens και διάφοροι παρατρεχάμενοι αυτό είναι απόδοση της δικαιοσύνης; Δε νομίζω».

«Εδώ το ζήτημα είναι αν κάποιοι πολιτικοί έδιναν εντολές, διέταζαν να δίνουν δουλειές οργανισμών στην Siemens δωροδοκούμενοι», υπογράμμιζε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εξήγησε: «Αυτό είναι το βασικό αδίκημα. Η στοχοποίηση του Χριστοφοράκου, από τη στιγμή που είναι Γερμανός πολίτης, για το δίκαιο της Γερμανίας, έχει λήξει η υπόθεσή του. Και το θέμα αυτό δημιουργεί τριβές ανάμεσα στις δυο χώρες. Αν επιμείνουμε στην έκδοσή του, αυτοί δεν θα τον δίνουν με αποτέλεσμα να κάνουμε ζημιά. Τα έχει πάρει όλα επάνω του γιατί αυτός έχει το ακαταδίωκτο, προστατεύεται από την γερμανική δικαιοσύνη, έχει πληρώσει ήδη 300.000 ευρώ και θεωρείται καθαρός για την Γερμανική κυβέρνηση. Για εμάς εάν έρθει σε ελληνικό έδαφος πρέπει συλληφθεί και να δικαστεί. Για την υπόθεση αυτή θεωρώ ότι δεν έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα. Ενδεχομένως, κάποιοι να ήθελαν να φύγει από την χώρα μας. Άφησαν το πουλί να φύγει από το κλουβί και τώρα λένε γιατί είναι το κλουβί άδειο» σχολίασε ο κ. Λεβέντης.

Ισίδωρος Ρούσσος

http://www.athina984.gr

on 7:54:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Β. Λεβέντης: «Θα πουν ”ναι σε όλα” για να παραμείνουν στην εξουσία»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.