Το Theodorovias blog σας προτείνει για το Σαββατιάτικο τραπέζι σας Σολομό με μακαρόνια α λα κρεμ, σκέτο όνειρο
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΡΟΗ 12:36:00 μ.μ.
Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!
Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.
Πέντε λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνετε και τον σολομό μέσα στην κατσαρόλα να πάρει βράση.
Λίγο πριν γίνουν τα μακαρόνια και τα σουρώσετε, παίρνετε από την κατσαρόλα 1 κούπα με το ζουμί της. Μην το πετάξετε! Θα το χρησιμοποιήσετε για την σάλτσα σας.
Παράλληλα, σε ένα πολύ βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την κούπα με το ζουμί που πήρατε από την κατσαρόλα όπου έβραζαν τα ζυμαρικά και ο σολομός.
Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε το βασιλικό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Σε αυτό το σημείο λογικά θα έχουν γίνει τα μακαρόνια με το σολομό και θα τα έχετε σουρώσει.
Παίρνετε το σολομό από το σουρωτήρι και τον ρίχνετε στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της κρέμας γάλακτος.
Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
Μην ανησυχείτε αν η κρέμα σας φαίνεται μπόλικη. Θα δείτε ότι σε λιγότερο από 5 λεπτά τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν σχεδόν όλα τα ζουμάκια! Αυτό ειναι το α λα κρεμ άλλωστε!
Ο σολομός με τα ζυμαρικά α λα κρεμ είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!
http://www.supersyntages.gr/