loading...

Το Theodorovias blog σας προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή με Κουνουπίδι ψητό πού θα λατρέψετε και οι πιό δύσκολοι, από τον Άκη Πετρετζίκη




















Συστατικά

1 κουνουπίδι
75 γρ. φουντούκι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο


Για το σερβίρισμα

5 κ.σ. ελαιόλαδο
μαιντανό ψιλοκομμένο
αμύγδαλο φιλέ
φλούδες παρμεζάνας
ξύσμα απο 1 λεμόνι
χυμό απο ½ λεμόνι


Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα ένα άδειο αντικολλητικό ταψί (30Χ35) να κάψει καλά.
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού και το ξεπλένουμε. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τον "κορμό" από κάθε μπουκετάκι αφαιρώντας το σκληρό εξωτερικό του. Μετά κόβουμε στη μέση κάθετα το κάθε μπουκετάκι σε 2 κομμάτια.
Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Όταν ο φούρνος έχει κάψει, ανοίγουμε γρήγορα την πόρτα και αφαιρούμε το ταψί και κατευθείαν τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού μέσα στο ταψί σε μια στρώση και προσέχουμε έτσι ώστε η κομμένη επιφάνεια του κουνουπιδιού να είναι στον πάτο του ταψιού ώστε να μαγειρευτεί γρήγορα (αυτό πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα για να μη πέσει η θερμοκρασία απο τον φούρνο και το ταψί).
Κλείνουμε την πόρτα και ψήνουμε για 9-11 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κουνουπίδι.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αμέσως μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ γιατί αν μείνει στο ταψί θα συνεχίσει να ψήνεται και δεν το θέλουμε αυτό.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγανάκι και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα για 3-4 λεπτά.

Για τα φουντούκια
Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς τον φούρνο.
Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μια πετσέτα, την κλείνουμε και θρυμματίζουμε με ένα γουδί.
Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι, τα φουντούκια, το χυμό και το ξύσμα απο λεμόνι και αρκετό ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας, καβουρδισμένα αμύγδαλα και μαιντανό.

Η ζάχαρη καραμελώνει στο φούρνο και δίνει αυτή την ωραία κρούστα στο κουνουπίδι δίνοντας του πολύ ωραία γεύση!



http://akispetretzikis.com/

on 8:04:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Theodorovias blog σας προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή με Κουνουπίδι ψητό πού θα λατρέψετε και οι πιό δύσκολοι, από τον Άκη Πετρετζίκη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.