loading...

Economist: Η οικονομική κρίση έκανε την Αθήνα φθηνότερη





















Η Αθήνα βρίσκεται στην 92η θέση της λίστας με τις 133 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς. Είναι επίσης η πιο φθηνή πόλη στη Δυτική Ευρώπη καθώς βρίσκεται στην 29η θέση ανάμεσα σε 39 πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου – έχει χάσει 8 θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Αμέσως πάνω από την Αθήνα στην ευρωπαϊκή κατάταξη είναι η Λισαβόνα. Πιο φθηνές πόλεις από την Αθήνα στην Ευρώπη είναι η Πράγα, η Μόσχα, η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη.

Αυτό προκύπτει από έρευνα για το παγκόσμιο κόστος ζωής το 2017 του Intelligence Unit του Economist. Για να προκύψει η λίστα συνυπολογίζονται οι τιμές από τουλάχιστον 160 διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες περιλαμβανομένων τροφίμων, ποτών, ειδών ένδυσης και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
Η Ευρώπη εκπροσωπήθηκε στην πρώτη δεκάδα με τέσσερις πόλεις, ενώ πολλές ήταν οι πόλεις και από την Ασία. Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο παραμένει η Σιγκαπούρη και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, η Ζυρίχη, το Τόκιο, η Οσάκα, η Σεούλ, η Γενεύη, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και η Κοπεγχάγη. Οι πιο φθηνές πόλεις στον κόσμο είναι το Αλμάτι, η πρωτεύουσα του Καζακστάν, το Λάγος στη Νιγηρία και το Μπάνγκαλορ στην Ινδία.

Ολες οι τιμές έχουν υπολογιστεί σε δολάρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει θέσεις στη σχετική λίστα πόλεις χωρών των οποίων η αξία των εθνικών νομισμάτων έχει υποχωρήσει έναντι του αμερικανικού. Είναι ενδεικτικό ότι η υποχώρηση της στερλίνας και η αβεβαιότητα για το Brexit έριξαν το Λονδίνο από την έκτη θέση της λίστας με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς, στην 24η. Πρόκειται για τη χαμηλότερη κατάταξη των τελευταίων είκοσι ετών. Πλέον το Λονδίνο είναι 17% πιο φθηνό από το Παρίσι και έχει το ίδιο κόστος ζωής με το Δουβλίνο. Επίσης η αργή αλλά σταθερή υποχώρηση που σημειώνει το τελευταίο διάστημα το κινεζικό γουάν έχει κάνει πολλές κινεζικές πόλεις να χάσουν αρκετές θέσεις στη σχετική λίστα, από πέντε έως 16 θέσεις.

http://www.cnn.gr

on 10:00:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Economist: Η οικονομική κρίση έκανε την Αθήνα φθηνότερη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.