loading...

Έξι σενάρια για να πιάσετε τον Μάη εντός Αττικής
























Το φετινό τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για μια απόδραση από την καθημερινότητα λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού. Η διάθεση σηκώνει εύκολη εκδρομή με μυρωδιές από λουλούδια αλλά και με θαλασσινή αύρα. Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε πολύ από την Αθήνα για να απολαύσουμε την αναζωογονητική εμπειρία μιας απόδρασης και το μεγαλείο της φύσης.

Υπέροχα μέρη μια ανάσα από την πόλη και κρυμμένοι θησαυροί της αττικής φύσης προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να γιορτάσουμε την άνοιξη και να περάσουμε όμορφα και χαλαρά με την παρέα ή την οικογένεια. Εμείς σας δίνουμε έξι σενάρια για Πρωτομαγιά εντός των τειχών για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Χαλάρωση στη Λίμνη Βουλιαγμένης























Ένας κρυμμένος θησαυρός της αττικής φύσης μάς περιμένει στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, για να γιορτάσουμε την άνοιξη. Η Λίμνη Βουλιαγμένης, δεν είναι απλώς μια λίμνη, αλλά μια μοναδική εμπειρία ευζωίας και αναψυχής.

Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η καταπράσινη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατ























Οι επιλογές που έχουμε είναι αρκετές και πολύ δελεαστικές: γεύμα στο εστιατόριο της λίμνης, δροσερά cocktails δίπλα στις μαγευτικές όχθες της, πεζοπορία, ποδήλατο, ασκήσεις ευεξίας αλλά και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της. Σημειώστε ότι ο χώρος περιμετρικά της Λίμνης είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με ξαπλώστρες και ομπρέλες για στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας (Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962237, www.limnivouliagmenis.gr)

 Μια μέρα στο Μαραθώνα























Σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα αποτελεί μια καλή ιδέα για γρήγορη και εύκολη εκδρομή. Το φράγμα της ομώνυμης τεχνητής λίμνης, η οποία καταλαμβάνει μια έκταση 2.450 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής.

Εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα. Για καφέ, φαγητό ή ποτό με υπέροχη θέα στη λίμνη, μπορείτε να ξαποστάσετε στο Fragma (τηλ. 210 8143415, www.fragma.gr), στο σημείο όπου το δάσος της περιοχής συναντά τα νερά της λίμνης. Η πιο ειδυλλιακή ώρα για να το επισκεφθείτε είναι εκείνη του ηλιοβασιλέματος.























Όταν ανοίξει η όρεξη, κατευθυνθείτε προς το ανατολικό τμήμα της παραλίας του Μαραθώνα, για ολόφρεσκο ψάρι και ουζομεζέδες στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα του Ψαρά (Ποσειδώνος 3, Παραλία Μαραθώνα, τηλ. 22940 55237).

Άλλη εναλλακτική, αν αποφασίσετε να κάνετε τις πρώτες βουτιές της σεζόν, είναι και η κοντινή παραλία του Σχινιά. Εκεί θα συναντήσετε το Moraitis Beach, όπου μπορείτε να χαρείτε τον ανοιξιάτικο ήλιο πίνοντας έναν παγωμένο καφέ ή ένα super δροσιστικό ρόφημα (τηλ. 22940 55965, http://www.moraitisbeach.com).

Πικ νικ στο Τατόι























Στους πρόποδες της Πάρνηθας, 15 χλμ. βόρεια της Αθήνας, το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου είναι ένα μεγάλο δάσος αναψυχής και γαλήνης, ιδανικό για ανοιξιάτικες μονοήμερες. Καταπράσινα τοπία, σπάνια δέντρα, όμορφες διαδρομές μες στη φύση... Μια εκδρομή εδώ θα σας ανταμείψει με υπέροχες εικόνες.

 Στο κτήμα υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πικ νικ σας. Πάρτε ψάθινο καλάθι και καλή παρέα, στρώστε τραπεζομάντηλο και απολαύστε το υπαίθριο γεύμα σας κάτω από τις σκιές των αιωνόβιων δέντρων. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια του κτήματος, να κάνετε βόλτα με τα σκυλιά σας ή να απολαύσετε μια βόλτα με ποδήλατο.

Πολύ όμορφη διαδρομή είναι αυτή προς την τεχνητή λίμνη Κιθάρα η οποία έχει εξαιρετική θέα στο Λεκανοπέδιο και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο























Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μίνι εκδρομές.

Η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται.

Από αυτό το προνομιακό σημείο θα έχετε πανοραμική θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών ή ακόμη και των βουνών της Πελοποννήσου (καιρού επιτρέποντος) και φυσικά θα απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.























Μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο, πιάστε τραπέζι μπροστά στη θάλασσα, στη λιτή και περιποιημένη προσεγμένη ψαροταβέρνα Ακρογιάλι που προσφέρει εκπληκτική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα (Παραλία Σουνίου, τηλ. 22920 39107).

Εκδρομή με άρωμα θαλασσινό στο Πόρτο Ράφτη
























Με το που ανοίγει ο καιρός, ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη, στην ανατολική ακτή της Αττικής, γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Εδώ θα βρείτε εστιατόρια και cafe για κάθε γούστο, ενώ-καιρού επιτρέποντος- θα απολαύσετε το μπάνιο σας στο Αυλάκι ή στην αμμουδερή μικρή παραλία της Ερωτοσπηλιάς. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι (Λεωφ. Γρέγου 45, τηλ. 22990 76333).

Πεζοπορία στον Υμηττό























Ο ειδυλλιακός Υμηττός προσφέρει πλήθος διαδρομών για όσους θέλουν να πιάσουν τον Μάη με λίγη... άσκηση στην εξοχή. Ανηφορίστε τα μονοπάτια στις πλαγιές του Υμηττού για να απολαύσετε βόλτες μέσα στην καταπράσινη φύση ακούγωντας τα κελαηδίσματα των πουλιών και χαζεύοντας ερείπια άλλων εποχών και την εξαιρετική θέα στην πόλη.

Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε το εύκολο μονοπάτι που ξεκινά από τη θέση Καλοπούλα και περνά από το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο, από τη Μονή Καισαριανής και από τον λόφο των Ταξιαρχών.

Σημειώστε ότι η είσοδος στον Υμηττό επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου.

http://www.greekguide.com

on 10:19:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Έξι σενάρια για να πιάσετε τον Μάη εντός Αττικής

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.