Μετά από αυτό δεν πρόκειται να ξαναπετάξετε την φλούδα της μπανάνας
ΡΟΗ, ΥΓΕΙΑ 9:46:00 μ.μ.
Αυτό που σίγουρα δεν ξέρατε είναι ότι ακόμα και η φλούδα της μπανάνας μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε προβλήματα δερματολογικής φύσης, όπως ακμή και ερεθισμούς, αλλά και ρυτίδες ή ακόμα και να λευκάνουμε τα δόντια μας. Επίσης, η φλούδα της μπανάνας ανακουφίζει από τους πόνους της ψωρίασης και δρα σαν αναλγητικό!
Παρακάτω θα σας δείξουμε 5 τρόπους να επωφεληθείτε από τη φλούδα της μπανάνας:
Απλά τρίψτε τη φλούδα μιας μπανάνας στα δόντια σας και θα εκπλαγείτε με το άμεσο αποτέλεσμα! Λευκότερα δόντια με μηδενικό κόστος και γρήγορα!
Τρίβοντας τη φλούδα της μπανάνας πάνω σε κρεατοελιές, μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από αυτές. Μπορείτε ακόμα και να δέσετε τη φλούδα με λίγο επίδεσμο πάνω στην κρεατοελιά σας και θα εξαφανιστεί.
Τρίψτε τη μπανάνα στο δέρμα σας κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό και θα δείτε μεγάλη διαφορά σε ρυτίδες και ακμή. Είναι άλλωστε γνωστό πως η μπανάνα ενυδατώνει και έχει αντιοξειδωτική δράση!
Τρίβοντας μια μπανανόφλουδα πάνω στην περιοχή της ψωρίασης μπορείτε τόσο να μειώσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα όσο και να βελτιώσετε την υφή του δέρματός σας.
Η μπανάνα είναι φυσικό αναλγητικό, οπότε αν πονάτε κάπου, μπορείτε να τρίψετε μια μπανανόφλουδα σε εκείνο το σημείο και ο πόνος θα περάσει.
Το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών της μπανάνας βρίσκεται στην φλούδα και όχι στο ίδιο το φρούτο. Οι φλούδες μπανάνας είναι γεμάτες υγιεινά ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β και Α. Με αυτή τη συνταγή θα επωφεληθείτε από την ευεργετική δράση της φλούδας μπανάνας…
Φλούδες μπανάνας με φασόλια:
4 φλούδες από πράσινες μπανάνες
1 κουταλιά γλυκού κουρκουμά
αλάτι
2 κουταλιές γλυκού έλαιο καρύδας
μισή κούπα φασόλια μαυρομάτικα (αν είναι φρέσκα, μουλιάστε τα για ένα βράδυ)
½ κουταλιά γλυκού σπόρους μουστάρδας
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη καρύδα δίχως ζάχαρη
χυμό από ένα lime
Οδηγίες
Κόψτε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και βράστε τις με νερό και κουρκουμά και αλάτι. Βάλτε λίγο λάδι στο μίγμα για να μην κολλήσουν τα υλικά στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αφήστε να βράσει και ανακατέψτε για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μπανανόφλουδες. Σουρώστε το νερό και φυλάξτε για μετά. Βράστε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Ζεστάνετε το έλαιο καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τους κόκκους μουστάρδας. Όταν αρχίσουν να χοροπηδάνε στο τηγάνι, προσθέστε τα φασόλια, ανακατέψτε και μαγειρέψτε το μίγμα για 5 λεπτά. Κατεβάστε απο τη φωτιά και ανακατέψτε με το καρυδέλαιο. Προσθέστε αλάτι και σβήστε με χυμό από lime. Είναι έτοιμο και απολαυστικό!
http://www.pentapostagma.gr