loading...

Πολάκης και Γκιουλέκας «σφάζονται» στην …ποδιά του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»Ο μεν βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε το νοσοκομείο και στηλίτευσε την διαγραφή χρεών του ΕΟΠΥΥ και τις ελλείψεις σε προσωπικό, ο δε αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν έχασε την ευκαιρία να απαριθμήσει τα λάθη της ΝΔ στην Υγεία και τα δικά του επιτεύγματα στην χρηματοδότηση και στελέχωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου... Για τον ΕΟΠΥΥ όμως, ούτε κουβέντα!


«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου εκπέμπει SOS! Τώρα ήλθε και το τελευταίο χτύπημα. Η κυβέρνηση διέγραψε 135 εκατομμύρια χρέος προς το Νοσοκομείο. Μόλις πρόσφατα ο ΕΟΠΠΥ ανακοίνωσε ότι με μία απόφασή του διαγράφει όλα τα χρέη του προς το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου» δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψής του ο κ. Γκιουλέκας.

Και επισήμανε ότι στο νοσοκομείο δεν λειτουργούν δύο ολόκληρες πτέρυγες, τα νέα χειρουργεία παραμένουν κλειστά επειδή δεν υπάρχει προσωπικό και 8 από τις 20 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι εκτός λειτουργίας επίσης λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.

Η απάντηση ήρθε αυθημερόν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη που απάντησε ότι "η αλήθεια όμως είναι πως το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως και όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, βούλιαξε στον ωκεανό της διαπλοκής και της διαφθοράς που δημιούργησαν και συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, τόσο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όσο και όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν ανελκυστεί και ημέρα με την ημέρα καθίστανται όλο και πιο αξιόπλοα, στο αέναο ταξίδι της παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες".

Στην συνέχεια ο κ. Πολάκης απαρίθμησε τι έχει κάνει η νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ για το συγκεκριμένο νοσοκομείο:

Όσο αφορά στην ενίσχυση της στελέχωσης του νοσοκομείου:

- Στις 07/04/2016 εγκρίθηκε η προκήρυξη 6 νέων μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, στις ειδικότητες Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, Γαστρεντερολογίας, Παθολογικής Ανατομικής, Καρδιολογίας, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

- Στις 15/03/2017 εγκρίθηκε η προκήρυξη 7 νέων μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ στις ειδικότητες Καρδιολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, Κυτταρολογίας, Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας, Νευροχειρουργικής.

- Στο πρόγραμμα μονοετούς θητείας του ΟΑΕΔ, προκηρύχθηκαν 54 θέσεις νοσηλευτικής και διαφόρων παραϊατρικών – διοικητικών ειδικοτήτων, εκ των οποίων έχουν ήδη καλυφθεί οι 47, ενώ άμεσα αναμένεται η κάλυψη και των υπόλοιπων 7.

- Από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα AMIF για το προσφυγικό, προσελήφθησαν 4 ιατροί, 10 νοσηλευτές, 2 μαίες, 6 βοηθοί νοσηλευτών και 3 άτομα βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

- Τέλος, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και προωθείται το αίτημα για ειδική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, για την κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό.

Όσο αφορά στη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ, τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν το αναληθές των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την επίσκεψη του κου Γκιουλέκα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου την τελευταία πενταετία, έχει ως εξής:

2012
8.240.000,00 €
2013
30.567.169,00 €
2014
40.243.537,00 €
2015
32.969.461,00 €
2016
67.320.800,00 € .
Η χρηματοδότηση των αντίστοιχων ετών, από τον κρατικό προϋπολογισμό, προς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου κλιμακώθηκε ως εξής:

2012
26.800.000,00 €
2013
30.000.000,00 €
2014
36.000.000,00 €
2015*
36.974.884,00 €
2016
37.500.000,00 €
2017
38.000.000,00 €.

*Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για το 2015, είχε προβλεφθεί από τη Νέα Δημοκρατία, χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι εντός του 2016, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έλαβε επιπλέον, ως έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων χρεών που είχαν δημιουργηθεί από το 2012, το ποσό των 67.895.925 €.

"Λογικά συμπεραίνεται λοιπόν, ότι η εκπομπή SOS, την οποία συνέλαβε ο κος Γκιουλέκας προερχόταν από τα γραφεία του Μοσχάτου και αφορούσε στο πολιτικό ναυάγιο της Νέας Δημοκρατίας. Αντί λοιπόν, ο αρχηγός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να επισκέπτονται νοσοκομεία και κατόπιν να κάνουν δηλώσεις για εκπομπές SOS και συγχωνεύσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ με κληροδοτήματα, ας χωνέψουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ανελκύσει τη χώρα από το βάραθρο που την καταπόντισαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων 40 ετών και ότι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει και τις εκλογές του 2019", σχολίασε ο κ. Πολάκης.

http://www.iatropedia.gr

on 11:00:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πολάκης και Γκιουλέκας «σφάζονται» στην …ποδιά του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.