loading...

Απόβαση» στην Αθήνα από Πέρσες, Ρωμαίους και Ινκας









































Αρχαίοι Ελληνες και Κινέζοι, Αιγύπτιοι και Πέρσες, Ρωμαίοι και Βαβυλώνιοι, Ινδοί αλλά και Ινδιάνοι, Μάγια, Ινκας και Αζτέκοι... έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο πρώτο 'Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών'.


























Υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού από δέκα χώρες με βαριά πολιτιστική κληρονομιά (Ελλάδα, Κίνα, Αίγυπτος, Ιράν, Ιράκ, Ινδία, Ιταλία, Μεξικό, Περού και Βολιβία) θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο το διήμερο 23-24 Απριλίου, συνοδευόμενοι από σειρά ακαδημαϊκών και διπλωματών, για να πλαισιώσουν μια ελληνική πρωτοβουλία.

'Η εικόνα της Ελλάδας βοηθιέται από τέτοιες διασκέψεις. Η Αθήνα είναι σήμερα διαφορετική από ό,τι στο παρελθόν. Οι άλλοι θέλουν να έρχονται στη χώρα μας. Οταν ανέλαβα το υπουργείο, τα πράγματα ήταν κάπως νεκρά', σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στον οποίο ανήκει και η ιδέα-πρωτοβουλία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Το πρώτο 'Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών' (Ancient Civilizations Forum) πραγματοποιείται ως συνδιοργάνωση, σε συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας. Στόχος του είναι να δημιουργήσει προοπτικές κοινών πολιτισμικών δράσεων, στενότερων σχέσεων μεταξύ των χωρών, αλλά και οικονομικής ανάπτυξης. Και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας που δίνει προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες ήπιας ισχύος. 'Ο πολιτισμός φέρνει ειρήνη και μόρφωση, όχι πόλεμο. Ο πολιτισμός ωστόσο είναι και βιομηχανία οικονομική', σημειώνει ο Ελληνας ΥΠΕΞ.
Υπό αυτή την έννοια αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα θα δώσουν το 'παρών' κάποιες από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο (Κίνα, Ινδία) αλλά και χώρες που πρωταγωνιστούν σήμερα στις γεωπολιτικές εξελίξεις διεθνώς (Κίνα, Ιράν, Αίγυπτος, Ιράκ, Ινδία κ.ά.). Η ατζέντα θα είναι επικεντρωμένη, βέβαια, αποκλειστικά σε όσα μας ενώνουν. Στο περιθώριο του φόρουμ αναμένεται να πραγματοποιηθούν ωστόσο και διμερείς επαφές.

Για την ελληνική κυβέρνηση οι διμερείς επαφές ξεκινούν το πρωί της Κυριακής, με την εφ' όλης της ύλης συνάντηση που πρόκειται να έχει ο κ. Κοτζιάς με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι. Οι Κινέζοι έρχονται στην Αθήνα με πολυπληθή αντιπροσωπεία περίπου 40 ατόμων και ευρεία ατζέντα θεμάτων. Με τον Κινέζο ΥΠΕΞ πρόκειται, μάλιστα, να έχει συνάντηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταξίδι στην Κίνα
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα στα μέσα Μαΐου (12 με 16), στο πλαίσιο της σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 2017 έχει ανακηρυχθεί έτος πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας - Κίνας.

Οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς αναμένεται να έχουν, επίσης, τις επόμενες ημέρες ξεχωριστές επαφές στην Αθήνα με τους ΥΠΕΞ του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, και της Αιγύπτου, Σαμέχ Χασάν Σούκρι.
Οι εκδηλώσεις για το 'Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών' κορυφώνονται τη Δευτέρα στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη διάσκεψη των υπουργών των δέκα χωρών που παίρνουν μέρος. Την έναρξη των εργασιών της υπουργικής διάσκεψης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνει και ο κ. Τσίπρας.

 Με το πέρας των εργασιών θα γίνει ξενάγηση των επισήμων στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο εστιατόριο του οποίου θα παρατεθεί δείπνο, ενώ παράλληλα με την υπουργική διάσκεψη θα διεξαχθεί και ακαδημαϊκό συνέδριο. Και όλα αυτά με την προοπτική το συγκεκριμένο φόρουμ να έχει συνέχεια ως θεσμός, ενδεχομένως με τη συμμετοχή και άλλων χωρών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ



on 5:44:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Απόβαση» στην Αθήνα από Πέρσες, Ρωμαίους και Ινκας

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.