loading...

Σε εξέλιξη οι έρευνες για συνεργούς της Πόλας Ρούπα για την βόμβα στην Eurobank






















Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης», πλαστές ταυτότητες των οποίων είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, μαζί με τρία ακόμη άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) και έναν ποινικό «μάγειρα»-κατασκευαστή βομβών, εξετάζεται από στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αν εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Τα ίδια στελέχη διαπιστώνουν ότι τους τελευταίους επτά μήνες εξελίσσεται ένα μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων (εννέα ενέργειες) από ασύλληπτους ή άγνωστους συνεργούς της… κοινοπραξίας «Επαναστατικού Αγώνα», «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί εναντίον πολιτικών και οικονομικών στόχων.

Αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα να βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άτυπος ανταγωνισμός για τα «σκήπτρα» της εγχώριας τρομοκρατίας, ο οποίος εκδηλώνεται με διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις και ένοπλες ενέργειες. Οι απανωτές επιθέσεις των τελευταίων μηνών αποτελούν και «απάντηση» της εγχώριας τρομοκρατίας πως, παρά τις δεκάδες συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, αυτές μπορούν να ανανεώνονται και να παραμένουν ενεργές και επικίνδυνες, δίνοντας το μήνυμα ότι μπορούν να επιχειρούν όπου και όποτε θέλουν.

Ο επιχειρησιακός βραχίονας
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι κάποιες τρομοκρατικές επωνυμίες είχαν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές, που αποτελείτο από την Πόλα Ρούπα, την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, δύο τουλάχιστον άνδρες που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», δύο ακόμη γυναίκες και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν και προμηθευτής οπλισμού.

Τα πρόσωπα των δύο ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπα είχαν συγκεντρώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των αρμόδιων αστυνομικών. Η ταυτότητα του «ξανθού», με τα στοιχεία Τριαντόπουλος Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής, φερόταν να έχει εκδοθεί στις 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη, του «σγουρομάλλη», με τα στοιχεία Παπαδόπουλος Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας, είχε εκδοθεί στις 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης. Πρόκειται για ταυτότητες με πραγματικά στοιχεία πολιτών, στις οποίες όμως είχαν αντικατασταθεί οι φωτογραφίες.

Από την πορεία των αστυνομικών ερευνών προέκυπτε διασύνδεση των δύο αυτών προσώπων με την Πόλα Ρούπα και χαρακτηρίζονταν ως ασύλληπτοι συνεργοί της. Η δράση τους και οι εμφανίσεις τους παρέμεναν μυστήριο, με τους αστυνομικούς απλά να διαπιστώνουν ότι για τον «ξανθό» υπήρχαν αναφορές για παρουσία του σε αίθουσες δικαστηρίων κατά τη διάρκεια εκδίκασης υποθέσεων κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Για τον «σγουρομάλλη» η πληροφόρηση ήταν περιορισμένη, κάτι που τον έχριζε «καθαρό τρομοκράτη», ο οποίος ενδεχομένως βρισκόταν στο περιβάλλον της 25χρονης συνεργού της Πόλας Ρούπα.

«Νέοι» των… Πυρήνων
Ενα ενδεχόμενο που εξετάζουν τα στελέχη των ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών είναι η στρατολόγηση νέων προσώπων στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλες τρομοκρατικές επωνυμίες, τα οποία συμμετείχαν στην αποστολή εκρηκτικών φακέλων, καθώς και σε επιτυχημένες και αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις.
Στην περίπτωση της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Eurobank, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν προβεί σε πολλές «αυτοψίες» του στόχου, ενώ επέλεξαν και πάλι να δράσουν στο κέντρο της πόλης, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα διαφυγής προς την περιοχή των Εξαρχείων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρείται ο εντοπισμός υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής σε προηγούμενο χρόνο, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της παρουσίας «παρατηρητών», που μπορεί να ήταν… ακάλυπτοι.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν τις δύο «ορφανές» αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 και στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης στις 25 Φεβρουαρίου 2017, όπου οι δράστες ενδεχομένως «πειραματίζονταν» στην κατασκευή βομβών, σημειώνοντας ότι στη δεύτερη περίπτωση η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη μέσα στο κενό κέλυφος χειροβομβίδων. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι αυτή τη φορά εξετάζεται η πιθανότητα, όπως και στην περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη τον Οκτώβριο του 2016, την οποία ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο κατασκευαστής της βόμβας να είναι «ποινικός», ο οποίος κατά… παραγγελία την παρέδωσε σε άτομα της νεοτρομοκρατίας προκειμένου να την τοποθετήσουν στον στόχο τους με «επιτυχημένο» αποτέλεσμα.

Δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι «πειραματισμοί» να τελείωσαν και οι «μαθητές» να ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους…

Εξαϋλώθηκαν χρήσιμα στοιχεία
Στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αναφερόμενοι στο χτύπημα της Εurobank κάνουν λόγο για πλήρη έκρηξη, που εξαΰλωσε αρκετά χρήσιμα στοιχεία, με το ωστικό κύμα να εκτονώνεται στο ανοιχτό πεδίο του πάρκου προς την οδό Αρσάκη, ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην πρόσοψη και το ισόγειο του κτιρίου. Από τα πρώτα ελάχιστα ευρήματα διαπιστώνουν πως πρόκειται σαφέστατα για ωρολογιακό μηχανισμό, πιθανότατα χρονοδιακόπτη, εκρηκτική ύλη περίπου 3 κιλών, με τα υπολείμματα να έχουν μεταφερθεί στο χημείο προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή της και αν πρόκειται για ζελατινοδυναμίτιδα, ΤΝΤ, ίσως και ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο). Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε μεταλλικό φορέα.

Πηγή:eleftherostypos.gr

http://www.pronews.gr/

on 11:55:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σε εξέλιξη οι έρευνες για συνεργούς της Πόλας Ρούπα για την βόμβα στην Eurobank

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.