loading...

Το Theodorovias blog σας προτείνει Αγκινάρες με σπανάκι στον φούρνο...




































Γευστικότατος συνδιασμός με δύο από τα πιο πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά.


Συστατικά:

το χυμό από 1 λεμόνι
8 μικρές αγκινάρες (800 γρ. περίπου)
1 κιλό σπανάκι
200 γρ. βραστό ζαμπόν
200 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα
85 γρ. βούτυρο αλάτι
1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αυγό
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Οδηγίες:


Βάζετε 3 λίτρα νερό σε φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.

Πλένετε, προετοιμάζετε και κόβετε τις αγκινάρες στη μέση και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βάζετε το νερό να πάρει βράση, τα σκεπάζετε και τις βράζε­τε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Τις στραγυίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε φέ­τες. Πλένετε, στραγγίζετε το σπανάκι και το κόβετε σε λωρίδες 1 εκ. Κόβετε σε κύβους το ζαμπόν και το τυρί κεφαλογραβιέρα.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί. Σε ένα τη­γάνι, ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και τηγα­νίζετε τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις στρώνετε στο πυρίμαχο ταψί.
Ρίχνετε λίγο αλάτι και σκορπάτε επάνω το μισό κομμένο ζαμπόν και το τυρί. Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι, σωτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Ρί­χνετε και λίγο αλάτι. Το στρώνετε κι αυτό στο ταψί και σκορπάτε επάνω και το υπόλοι­πο ζαμπόν και τυρί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγά­νι, προσθέτετε το αλεύρι, το ζεσταίνετε ανα­κατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το γάλα και το βάζετε να πάρει βράση πάνω από δυνατή φωτιά. Βράζετε το μίγμα για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σάλ­τσα.
Το βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κτυπάτε το αυγό και το ρίχνετε στη σάλτσα. Την ρίχνετε πάνω στο ταψί και σκορπάτε το τριμμένο τυρί.
Το ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το σερβίρετε αμέσως.

http://www.gourmed.gr/

on 6:45:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Theodorovias blog σας προτείνει Αγκινάρες με σπανάκι στον φούρνο...

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.