loading...

Η οικογένεια Μπαλτάκου, οι εφοπλιστές και η «μυστηριώδης» εταιρεία Vigil Maritime
Πέπλο μυστήριου καλύπτει τις δραστηριότητες εταιρείας που έχει μεταξύ των μέτοχων της, την κόρη του Παναγιώτη Μπαλτάκου και οι οποίες, στην διάρκεια των τριών χρονών ύπαρξης της εταιρείας, προκαλούν δεκάδες ερωτήματα.

Στις 30/01/2013, συστήνεται η εταιρία περιορισμένης ευθύνης VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY ΕΠΕ με έδρα την οδού Κουντουριώτου 14 στα Μελίσσια Αττικής και μετοχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ, κανέναν εργαζόμενο και με έξοδα εγκατάστασης, δηλαδή σύσταση της εταιρίας, μόλις 140.80 ευρώ!!!

Μέτοχος στην εταιρία εμφανίζεται η 20χρονη τότε Αλεξία Μπαλτάκου, κόρη του παντοδυνάμου την εποχή εκείνη, Παναγιώτη Μπαλτάκου γενικού γραμματέα στην κυβέρνηση Σαμαρά και αδερφή του Δημήτρη Μπαλτάκου, αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού.
Το πώς και γιατί η νεαρή «Aγγλοσπουδασμένη» Αλεξία, αποφάσισε μαζί με την Άννα-Μαρία Κωνσταντάκη και τον Κωνσταντίνο Προκοπίου, να στήσουν την εταιρεία, στο καταστατικό της οποίας - μεταξύ άλλων - αναγράφεται ότι σκοπό έχει τη «διαμεσολάβηση για παροχή υπηρεσιών εκπαιδεύσεως και παροχή υπηρεσιών εκπαιδεύσεως:

α)ασφαλούς χρήσεως οπλών σε κλειστούς χώρους (Close Quarters Battle- C.Q.B)
β)διαχείρισης κρίσεως και αντιμετώπισης ενόπλων εισβολέων τρομοκρατικών ή πειρατικών ενεργειών (Maritime Operations – Deterrence of armed intruders or pirates)», προκαλεί απορίες.
Κατά... σύμπτωση, την περίοδο εκείνη βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο των ενόπλων πειρατικών επιθέσεων σε ποντοπόρα πλοία με ομηρίες και καταβολή λύτρων από την πλευρά των ναυτιλιακών εταιριών ύψους δεκάδων εκατομμύριων δολαρίων...

Ήδη από το 2011, μετά από αίτημα των Ελλήνων Εφοπλιστών το Υπουργείο Ναυτιλίας νομοθετεί την παροχή ένοπλης ασφάλειας εντός των πλοίων και οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται φτάνουν τις 53, την εποχή της κορύφωσης.
Σύμφωνα με τις φήμες εκείνης της περιόδου, δεκάδες απόστρατοι, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, προερχόμενοι κυρίως από τον Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό, επιστρατεύονται, ενώ ακόμα και εν ενεργεία στελέχη επικαλούμενα «μαϊμού» αναρρωτικές άδειες σπεύδουν να παράσχουν τις καλοπληρωμένες υπηρεσίες τους...

Οι δραστηριότητες της VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY ΕΠΕ διαρκούν τρία μόλις χρόνια τα οποία καλύπτονται από ένα πέπλο μυστήριου...
Καινοφανή και παράδοξα στη λειτουργία της εταιρείας
Στην βραχύβια πορεία της VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY ΕΠΕ παρατηρούνται κάποια καινοφανή και παράδοξα...
Για παράδειγμα, η γενική τακτική συνέλευση των μέτοχων εμφανίζεται να πραγματοποιείται στις 11/03/2015, δυο ολόκληρα χρονιά μετά τη σύστασή της, όλως αντιθέτως από τα ρητώς προβλεπόμενα της τότε ισχύουσας νομοθεσίας.
Εμφανίζει δε την πρώτη εταιρική χρήση που διαρκεί 23 μήνες (!) από 30/01/2013 έως 31/12/2014.
Στον πρώτο από τους δυο, όλους κι όλους, ισολογισμούς που αναρτήθηκαν εμφανίζει στο ενεργητικό, στα διαθέσιμα, να έχει ταμείο (cash) 1005,73 ευρώ , ενώ ταυτόχρονα από αυτό πέρασαν 76.956,75 ευρώ.

Στις απαιτήσεις, φαίνεται να της χρωστούν οι πελάτες 12.253,19 ευρώ. Το άθροισμα των παραπάνω ποσών, 90.215,67 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στον λογαριασμό αποτελέσματος χρήσης, όπου εμφανίζει πωλήσεις αξίας 243.371 ευρώ !
Από την άλλη στο παθητικό καταγράφει ότι μεταφέρει στην επόμενη χρήση μόλις 423,88 ευρώ, ενώ δηλώνει κύκλο εργασιών 243.371 ευρώ...
Δηλώνει δε ότι κατέβαλε σε φόρους, τέλη κ.α. 76.998,48 ευρώ...
Στις 08/08/2016 ανακοινώνει στο ΓΕΜΗ με συμβολαιογραφική πράξη ότι αλλάζει έδρα η εταιρεία και σκοπό των δραστηριοτήτων της.
Στις 11/11/2016 (3 μήνες μετά την αλλαγή έδρας και σκοπού) γνωστοποιεί στο ΓΕΜΗ ότι λύνεται η εταιρεία και τίθεται σε εκκαθάριση.

Στις 24/11/2016 κατατίθεται τελικός ισολογισμός και διαγράφεται από το ΓΕΜΗ. Στον τελικό ισολογισμό, σε αντίθεση με τον προηγούμενο δεν εμφανίζει πάγια και απαιτήσεις, ενώ εμφανίζει τελικές υποχρεώσεις που ανέρχονται σε 22.067,34 ευρώ.
Το επίσης παράδοξο που παρατηρείται είναι ότι η εταιρεία οδηγείται σε εκκαθάριση χωρίς να υπάρχει αποχώρηση εταίρου με καταγγελία καταστατικού ή θάνατος ενός η περισσοτέρων εταίρων – μέτοχων, όπως ρητά προβλέπεται από την νομοθεσία .

Από τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το www.newsbomb.gr προκύπτουν εύλογα, τα ακόλουθα αναπάντητα - μέχρι στιγμής – ερωτήματα για τη δράση της συγκεκριμένης εταιρείας:
- Δραστηριοποιήθηκε στην διαμεσολάβηση για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης που αφορά στην ασφαλή χρήση οπλών σε κλειστούς χώρους (Close Quarters Battle- C.Q.B); Και αν ναι, αυτό έγινε μόνο εντός της Ελλάδας ή και σε άλλες χώρες; Και σε ποιες;

-Συμμετείχε στην διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση ενόπλων εισβολέων τρομοκρατικών ή πειρατικών ενεργειών (Maritime Operations-Deterrence of armed indtruders of pirates); Με ποιους Έλληνες και όχι μόνο, Εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες και σε πόσα πλοία παρείχαν service, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους εξιδεικευμένους οργανισμούς;
-Παρείχε σεμινάρια ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης χερσαίων οχημάτων και πλωτών μέσων υπό αντίξοες συνθήκες ή συνθήκες κίνδυνου στην Ελλάδα ή σε άλλη χωρά;
-Εκπαίδευσε προσωπικό στην παροχή πρώτων βοηθειών και αντιμετώπιση τραυμάτων σε θύματα ατυχημάτων ή θύματα ενόπλων συμπλοκών; Και αν ναι, πού και ποτέ;

http://www.newsbomb.gr/

on 12:40:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η οικογένεια Μπαλτάκου, οι εφοπλιστές και η «μυστηριώδης» εταιρεία Vigil Maritime

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.