loading...

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Στα δύο δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας για το 2018


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ- EBRD) προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησής προς την Ελλάδα στα 2 δισ. ευρώ το 2018, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της. Η Sabina Dziurman, διευθύντρια της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε στο Reuters ότι η τράπεζα έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. ευρώ έως τώρα για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, χωρίς να περιλαμβάνονται στο ποσό αυτό οι χρηματοδοτικές γραμμές για το εμπόριο.

«Φέτος θα κάνουμε περισσότερα από ό,τι το 2016 και προσβλέπουμε να φθάσουμε τα 2 δισ. ευρώ το επόμενο έτος», ανέφερε η Dziurman στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της τράπεζας στην Κύπρο. Η EBRD θα επενδύει στην Ελλάδα έως το τέλος του 2020 και δεδομένου του περιορισμένου χρόνου επισπεύδει τις επενδύσεις της.

Η τράπεζα έχει διαθέσει 250 εκατ. ευρώ για να συμβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, έδωσε 186 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση στη Fraport Greece για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και δέσμευσε 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Όταν δεν θα υπάρχουν προγράμματα για χρηματοδότηση, θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας», δήλωσε η αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Είμαστε, όμως, μακριά από αυτό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την οικονομία να ανακάμψει, όσο πιο νωρίς μπορούμε να το κάνουμε, τόσο περισσότερο θα βοηθήσει αυτό».

http://www.topontiki.gr

on 8:16:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Στα δύο δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας για το 2018

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.