loading...

Νικήτας Κακλαμάνης: Έτος εκλογών το 2018 -Τί λέει για Σαββίδη


























Το 2018 θα είναι έτος εκλογών» εκτιμά , στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο και στην Ευτυχία Αδηλίνη, ο Νικήτας Κακλαμάνης «παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον κ. Τσίπρα», όπως διευκρινίζει.

Ερωτηθείς «αν συμφωνεί με την ολική άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές» ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «τα αντίμετρα είναι το τυρί και τα σίγουρα μέτρα λιτότητας η φάκα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής στο ερώτημα αν «το συνεχές αίτημα για εκλογές από τη ΝΔ κουράσει τους πολίτες», δηλώνει ότι «η στρατηγική για τις εκλογές δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη μόνο με την αξιολόγηση», τη χαρακτηρίζει «σωστή στρατηγική» και επισημαίνει ότι «η τακτική θα αναπροσαρμόζεται με βάση κάθε νέο δεδομένο».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστηρίζει, ωστόσο, ότι « η ΝΔ θα στηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορέςαν και ξεκαθαρίζει ότι «μέχρι να συμβούν αυτά ο δρόμος είναι μακρύς».

Στη ερώτηση αν «η υλοποίηση των παραπάνω στόχων "στριμώξουν" τη ΝΔ» ο αντιπρόεδρος της Βουλής δηλώνει: «Όσο ο λαός είναι στριμωγμένος στη γωνία και στην φτωχοποίηση, ο μόνος στριμωγμένος θα είναι ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στην εξεταστική για την Υγεία, ο Νικήτας Κακλαμάνης ως πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι περιμένει με αγωνία την πρόσκλησή του για να υπενθυμίσει, όπως λέει, το σημαντικό έργο που είχε παραχθεί τους 22 πρώτους μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό, ο Νικήτας Κακλαμάνης ( ο οποίος προ ημερών παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη βιβλίο που αναφέρεται στα οικονομικά της χώρας την περίοδο 2000-2015), χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μελέτη 26 καθηγητών «ιστορική δικαίωση» του Κώστα Καραμανλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως έγινε με το Βατοπέδι και ενδεχομένως να συμβεί με τη δίκη της ΕΛΣΤΑΤ, τις υποκλοπές και το σχέδιο "Πυθία"».

Τέλος, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις συνεντεύξεις του Ιβάν Σαββίδη, ο Νικήτας Κακλαμάνης τονίζει: «Ακόμη και αν είχε κάποιο δίκιο για τη ΣΕΚΑΠ, το έχασε με την πολιτική απαράδεκτη δήλωσή του».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης με τον Νικήτα Κακλαμάνη:

Κύριε Κακλαμάνη, σε λίγες μέρες η κυβέρνηση φέρνει, προς ψήφιση στη Βουλή, τη συμφωνία με τους δανειστές. Συμφωνείτε με την ολική άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει έστω κάποια από τα αντίμετρα;

«Σας υπενθυμίζω ότι τον Αύγουστο του 2015 η ΝΔ, παραμερίζοντας το κομματικό της συμφέρον, ψήφισε εθνικά προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, κατά την προεκλογική περίοδο προτείναμε όχι συγκυβέρνηση αλλά συνεργασία σε θέματα εθνικής διαπραγμάτευσης. Ο κ. Τσίπρας μας λοιδόρησε. Τώρα λοιπόν πάμε σε μετωπική πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση. Τα αντίμετρα είναι το "τυρί" και τα σίγουρα μέτρα λιτότητας η "φάκα"… Υπό αυτή την έννοια θα προσέλθουμε στην ψηφοφορία με συνολικό όχι».

Η πράξη αυτή μήπως είναι παρόμοια με την άρνηση της ΝΔ να πει «ναι» στο επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους;

«Η ΝΔ δεν είπε όχι στο επίδομα (το είχαμε άλλωστε δώσει εμείς πρώτοι) αλλά στη διαδικασία χορήγησης (το πήραν ακόμη και βουλευτές) και την παρουσίασή του ως 13ησύνταξη»

Μετά την ψήφιση του «4ου μνημονίου» όπως το χαρακτηρίζει η ΝΔ τελειώνει πιστεύετε και το σίριαλ» των πρόωρων εκλογών; Με άλλα λόγια εκτιμάτε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού για εξάντληση τετραετίας είναι πραγματική;

«Το 2018 θα είναι έτος εκλογών παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δυστυχώς έχει "εθιστεί στο ψέμα"»

Πάρα ταύτα εσείς, ως ΝΔ, έχετε επενδύσει στο συνεχές αίτημα για εκλογές. Μήπως, εν τέλει, αποδειχθεί κουραστικό για τους πολίτες;

«Η στρατηγική της ΝΔ για τις εκλογές δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη μόνο με την αξιολόγηση. Αφορούσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης και σ' άλλα θέματα, όπως τα εθνικά, το προσφυγικό , της δημόσιας τάξης, της παιδείας, της υγείας κα. Επομένως, η στρατηγική ήταν σωστή. Η τακτική μας όμως για να πετύχουμε το στόχο θα αναπροσαρμόζεται, με βάση κάθε νέο δεδομένο»

Ωστόσο, κ. Κακλαμάνη η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών συνοδεύτηκε με μία συνεχή πτώση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους που υπόσχεται ο πρωθυπουργός για το προσεχές διάστημα δεν οδηγεί την Ελλάδα στις αγορές;

«Μακάρι να συμβούν όλα αυτά τα "ονειρικά" που περιγράψατε. Η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια προοπτική. Αλλά μέχρι να συμβούν, ο δρόμος είναι μακρύς…»

Η παραπάνω εξέλιξη, αν γίνει πράξη, δεν θα «στριμώξει» τη ΝΔ;

«Σας υπενθυμίζω ότι και επί κυβέρνησης ΝΔ η χώρα είχε βγει στις αγορές έστω πιλοτικά. Όσο όμως ο Λαός είναι στριμωγμένος στη γωνία και στην φτωχοποίηση, ο μόνος στριμωγμένος θα είναι ο κ. Τσίπρας…»

Κύριε Κακλαμάνη, προ ημερών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία 239 κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Ως πρώην υπουργός Υγείας πως σχολιάζετε αυτή την εξαγγελία;

«Σας υπενθυμίζω ότι το πρώτο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου δημιουργήθηκε επί των ημερών μου στον Βύρωνα και εγκαινιάστηκε από τον Κώστα Καραμανλή, ενώ και το δεύτερο στα Καλύβια Αττικής ήταν επίσης κατά τη θητεία μου στο υπ. Υγείας. Άλλο οι εξαγγελίες και άλλο οι πράξεις. Όταν το σχετικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή θα τα ξαναπούμε…»

Ωστόσο, αναφορικά με την Εξεταστική για την Υγεία που ξεκίνησε, προ ημερών, θα ήθελα να σας ρωτήσω: Σας φοβίζει το ενδεχόμενο τυχόν αποκαλύψεων;

«Κυρία Αδηλίνη, ο κάθε διατελέσας υπουργός είναι υπεύθυνος για τα χρόνια της δικής του θητείας. Προσωπικά περιμένω με "αγωνία" την πρόσκλησή μου, αφού για μένα είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσω το σημαντικό έργο που είχε παραχθεί τους πρώτους 22 μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή»

Προ ημερών συμμετείχατε, στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τα οικονομικά της χώρας την περίοδο «2000-2015» παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τι βγαίνει από αυτή τη μελέτη; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί, στην ουσία, τη δικαίωση της περιόδου Καραμανλή.

«Το βιβλίο αυτό είναι ένα ντοκουμέντο που γράφτηκε από 26 καθηγητές με πολιτική άποψη και όχι με κομματική ταμπέλα περιλαμβάνει αδιάσειστα στοιχεία κι' απαντά σε δύο καίρια ζητήματα: Πρώτον υπήρχε άλλος δρόμος απ' αυτόν του "Καστελόριζου"; Η απάντηση είναι σαφώς και ναι. Το δεύτερο θέμα ήταν η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος (15,5%) αφού άλλος σχεδίαζε, άλλος παρήγγειλε, άλλος υπέγραψε εξοπλισμούς 60 περίπου δισ. ευρώ (η κυβέρνηση Σημίτη τα έκανε και τα τρία) κι' άλλος πλήρωσε (κυβέρνηση Καραμανλή). Ναι, λοιπόν, είναι η ιστορική δικαίωση του Κώστα Καραμανλή, όπως έγινε με το Βατοπέδι, κι' ενδεχομένως να συμβεί με τη δίκη για την ΕΛΣΤΑΤ, τις υποκλοπές αλλά και το σχέδιο "Πυθία"»

Θα ήθελα να σας κάνω και μία ποδοσφαιρική ερώτηση. Ήταν «πέτσινο» το κύπελο Ελλάδος όπως το χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και δεν χρειαζόταν την βοήθεια της σφυρίχτρας. Ήταν καλύτερος μέσα στο γήπεδο αλλά το 2ο γκολ «άστα να πάνε»…»

Και μια που μιλάμε για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ συμφωνείτε με την τοποθέτηση Σαββίδη ότι, ως πολίτης μπορεί να εκφράζει άποψη, για τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Άλλο άποψη και άλλο να προδικάζει το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών. Ακόμη κι αν είχε κάποιο δίκιο για την ΣΕΚΑΠ, το έχασε με την πολιτικά απαράδεκτη δήλωσή του».



Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

http://www.topontiki.gr

on 12:29:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Νικήτας Κακλαμάνης: Έτος εκλογών το 2018 -Τί λέει για Σαββίδη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.