loading...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΤΕΛ!




















Η έρευνα για το μονοπώλιο της μπύρας απο πολευθνικές στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1998 και ακόμα η υπόθεση σέρνεται στη Δικαιοσύνη. Κάθε χρόνο ο τζίρος της πολυεθνικής στην Ελλάδα ξεπερνούσε τα 5 δις ευρώ.


Γιάννης Ντάσκας


- καταγγελια ότι χρησιμοποιήθηκε ακόμα και βία για να μην λειτουργήσουν ελληνικές εταιρείες`

- διαβάστε την ιστορία που οδηγεί την Ελλάδα χέρι-χέρι με το Αφγανιστάν και τη Γουίνέα Μπισάου.

ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΡΤΤΕΛ ΜΠΥΡΑΣ

Ποιά σχέση μπορεί να έχει το αίτημα της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα για δανειο, το καρτέλ της μπύρας, η υπόθεση Ράίκου που είναι τώρα στην επικαιρότητα, η ...Γουινέα-Μπισάου και το Αφγανιστάν;
Μην βιαστείτε να απαντήσετε καμία και ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Η Παγκόσμια Τράπεζα για να χορηγήσει δάνειο εξετάζει την αξιοπιστία του κρατικού μηχανισμού μιας χώρας, ως προς τα έξοδα και τα έσοδα, ώστε να υπολογίσει αν, πώς και πότε θα πάρει πίσω τα δανεικά.
Στο καρτέλ-μονοπώλιο της μπύρας, κυρίως στην πολυεθνική (μη σας ξεγελάει το όνομα) Αθηναϊκή Ζυθοποιία επιβλήθηκε το 2016 πρόστιμο ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για λειτουργία μονοπωλίου.

Στην κυρία Ράίκου έφτασαν καταγγελίες για υπερβολική καθυστέρηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην καθαρογραφή της απόφασης επιβολής προστίμου και εκείνη την έθεσε...στο αρχείο.
Απο εκεί ξεκίνησε μια διαδικασία μεταξύ Εφετείου και εισαγγελίας διαφθοράς, ενώ παράλληλα στη διοικητική δικαιοσύνη εκκρεμεί προσφυγή της πολυεθνικής κατά του προστίμου και υπολογίζεται ότι με την εως τώρα πορεία των πραγμάτων η υπόθεση θα ολοκληρωθεί δικαστικά, διοικητικά κλπ γύρω στο 2020-2021

Η υπόθεση άρχισε να εξελίσσεται με ...αυτεπάγγελτο μάλιστα έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2001, ενώ καταγγελίες για την υπόθεση είχαν διατυπωθεί αρμοδίως απο το 1998..Αρα θα ολοκληρωθεί μετά 20 χρόνια!
Η Παγκόσμια Τράπεζα λίγο πριν υποβάλει η Ελλάδα το αίτημα για δάνειο ανακοίνωσε τον πίνακα ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης ανα την υφήλιο.





















Η Ελλάδα στον πίνακα των 190 χωρών μεταξύ των οποίων η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, η Μπουργκίνα Φάσο, η Καμπότζη, το Σιάμ κατετάγη τέταρτη (4η) από το τέλος, δηλαδή στη θέση 187. Οι τρεις χειρότερες στον κόσμο είναι το Αφγανιστάν, το Σουρινάμ και η Γουϊνέα Μπισάου!

Τα ελληνικά δημόσια ταμεία ζημιώθηκαν απο την λειτουργία του μονοπωλίου επί 20 χρόνια και φυσικά δεν είναι το μόνο μονοπώλιο-καρτέλ. Ανάλογη ζημιά προκάλεσε και η έλλειψη θέσεων εργασίας απο την παρεμπόδιση (και με άσκηση ...βιας) άλλων εταιρειών.

Εν τέλει το κράτος δια των οργάνων του, δηλαδή δια των υπηρεσιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έκρινε ότι υπήρχε μονοπώλιο-καρτέλ στη μπύρα και επέβαλε πρόστιμο 31 εκατομμυρίων, το οποίο αν δεν μειωθεί ή αν δεν διαγραφεί θα καταλήξει στα δημόσια ταμεία μετά 20 χρόνια από την ημέρα έναρξης της διαδικασίας.
Αναμένοντας λοιπόν το...2020 και το κλείσιμο της υπόθεσης, ας δούμε γιατί σήμερα είναι στην επικαιρότητα και την διαδρομή της συνολικά, όσο πιο συνοπτικά μπορούμε.

Στη Βουλή έφτασαν καταγγελίες ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθυστέρησε να καθαρογράψει την απόφαση επιβολής 31 εκατομμυρίων ευρώ προστίμου στην Αθηναίκή Ζυθοποία. Η εταιρεία αυτή δεν είναι ελληνική, αλλά στην ουσία είναι μια πολυεθνική Ολλανδική Εταιρεία που ελέγχει το μέγα μέρος της ελληνικής αγοράς. Οταν άρχισε η έρευνα ήταν απλωμένη στο 80-90% της αγοράς και έκανε τζίρο κοντά στα 5 δις ευρώ στην Ελλάδα!!!

Κύριος τρόπος η παρεμπόδιση διάθεσης άλλης μπύρας μέσω των χονδρεμπόρων και έτσι στα καταστήματα απο τα μικρά , έως τα σουπερ μάρκετ κυριαρχούσε και κυριαρχεί ακόμα.
Ο Αναπλ.Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελλόπουλος έστειλε στη Δικαιοσύνη τις καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα και υποστηρίζουν ότι το δημόσιο ταμείο ζημιώθηκε 15 εκατομμύρια ευρώ (τόκους) από την καθυστέρηση καθαρογραφής της απόφασης. Εν τέλει οι καταγγελίες αυτές κατέληξαν στην υπηρεσία της κ.Ραίκου, δηλαδή στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η υπηρεσία αυτή έθεσε τις καταγγελίες στο αρχείο γιατί δεν βρήκε τίποτα αξιόποινο. Ενημέρωσε, όμως, ως είχε υποχρέωση εκ του νόμου, τον εισαγγελέα Εφετών .
Εκείνος, αντίθετα, βρήκε ότι είχαν διαπραχθεί κακουργήματα, τα οποία η κατώτερη εισαγγελία (της κ.Ραϊκου κλπ) δεν είχε διαπιστώσει και έδωσε εντολή να ερευνηθούν κακουργήματα ζημιάς 15 εκατομμυρίων ευρώ (απο τόκους που χάθηκαν) του Ελληνικού Δημοσίου ταμείου.

Πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε (σε χρόνο ρεκορ!) η επανεξέταση που ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών και μένει να δουμε αν εξετάστηκαν μάρτυρες,΄έγγραφα κλπ ή όχι και ποιά-ανάλογα- είναι η τύχη της υπόθεσης.
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν,αναφέρουν ότι η εισαγγελία διαφθοράς δεν βρήκε και πάλι αξιόποινα στοιχεία για ζημιά του δημοσίου από την καθυστέρηση καθαρογραφής της απόφασης.





















Φυσικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία προϊσταται ο πρωην Αρεοπαγίτης κ.Κυριτσάκης (πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε καθυστέρηση και είναι φυσιολογικός χρόνος τα σχεδόν δυο χρόνια που χρειάστηκαν για να καθαρογραφεί η απόφαση έκτασης περίπου 600 σελίδων.
Στο ουσιαστικο ερώτημα αν διαπράχθηκαν παρανομίες και αν είναι σκάνδαλο η επι τόσα χρόνια λειτουργία μονοπωλίου-καρτέλ στον τομέα της μπύρας δίδεται απάντηση απο γεγονότα:

* Τον Σεπτέμβριο του 2006 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την υπόθεση των "κουμπάρων". Οι αρχές εισβάλλουν στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάνουν έρευνες, παίρνουν μαζί τους φακέλους και περνούν χειροπέδες σε "επώνυμα" πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και διευθυντικό στέλεχος της Επιτροπής, στο γραφείο του οποίου βρήκαν και ..."τσιγαριλίκι".

Σάλος στα ΜΜΕ,ρεπορτάζ για ύπαρξη καρτελ τα οποία κανοναρχούνται απο το εξωτερικό και μεγάλα συγκροτήματα, τα οποία έχουν εξαγοράσει τα στελέχη των ελληνικών αρχών, ώστε η ελληνική αγορά να είναι μονοπώλιο ισχυρών πολυεθνικών.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2006 το ΒΗΜΑ περιγράφει την εγκληματική πραγματικότητα μεταξύ άλλων και με τα εξής: "...πίσω από τους "κουμπάρους" της Επιτροπής Ανταγωνισμού κρύβεται η προστασία των αδηφάγων καρτελ και των κερδοσκοπικών ολιγοπωλίων, καλύπτονται εναρμονισμένες πρακτικές, συμφωνημένες τιμές, η συνεχής άνοδός τους, η λεηλασία εν τέλει των λαϊκών εισοδημάτων. Εδω και καιρό η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει στα συρτάρια της , άπειρες υποθέσεις, οι οποίες μένουν αναξιολόγητες, γίνονται αντικείμενο εκβιασμών, μετατρέπονται απο βάσεις έρευνας και διαφάνειας, σε εστίες διαφθοράς..."
\
























Η εφημερίδα εκείνη την ημέρα ασχολήθηκε με την υπόθεση της μπύρας και του καρτέλ των πολυεθνικών, το οποίο όχι μόνο εμπόδιζε κάθε ελληνική παραγωγή μπύρας, αλλά και όταν ο επιχειρηματίας εξ Αμερικής Πολιτόπουλος ίδρυσε στην ακριτική περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής την γνωστή μπύρα "ΒΕΡΓΙΝΑ" δέχθηκε επιθέσεις βίας και δολιοφθορών ,ώστε να τα παρατήσει να φύγει.
Νωρίτερα τον ειχαν επισκεφθεί δυο πασίγνωστοι επιχειρηματίες και του ζήτησαν να ξεκινήσουν μαζί παραγωγή ελληνικής μπύρας.
Εκείνος αρνήθηκε και αμέσως πολυεθνικές εταιρείες κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα μπύρες με ελληνικά ονόματα, ώστε να προλάβουν την "Βεργίνα", ως πρώτη ελληνική μπύρα της αγοράς.

*Δεν ήταν το 2006 μια φρέσκια υπόθεση, η υπόθεση της μπύρας.
Πέντε χρόνια (!!!) πρίν από αυτό το δημοσίευμα αυτό, το 2001, αυτεπάγγελτα, αλλά και αφού είχαν προηγηθεί καταγγελίες και προσπάθειες του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Πολιτόπουλου είχε αρχίσει διαδικασία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά 4 χρόνια, στις αρχές του 2005, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάλεσε την "Βεργίνα" (Πολιτόπουλος) να καταθέσει στοιχεία για την λειτουργία καρτέλ στο χώρο και μάλιστα της θύμιζε ότι η έρευνα είναι σοβαρή και η άρνηση να καταθέσει στοιχεία είναι αδίκημα...

Η "Βεργίνα" (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης) κατέθεσε φάκελλο στα μέσα του 2005 και στην διαδικασία κατέθεσαν μάρτυρες, οι οποίοι ενόρκως υποστήριξαν τις καταγγελίες για εκβιασμούς, απειλές κλπ
Από τον φάκελλο προέκυπτε ότι το 80-90% της ελληνικής αγοράς ελέγχεται απο πολυεθνική, στην οποία το μόνο ελληνικό είναι ...η εταιρική επωνυμία.





































Τον Σεπτέμβριο του 2006 καταγγέλθηκε ότι ο φάκελλος για το καρτέλ της μπύρας βρισκόταν στα συρτάρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Μετά τρία χρόνια απο τον σάλο η Επιτροπή Ανταγωνισμού με νέο πρόεδρο και χωρίς καμία κύρωση στους προηγούμενους για καθυστερήσεις κλπ αρχίζει ελέγχους με την αρμόδια Γενική Διευθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) ενώ στην υπόθεση παρεμβαίνει και η ΜΥΘΟΣ με δική της καταγγελία.

Αρχίζει μια διελκυστίνδα και στα διοικητικά δικαστήρια για την συνεκδίκαση καταγγελίας της εταιρείας που βγάζει την μπύρα "ΜΥΘΟΣ" και η οποία καταγγελία υποβλήθηκε τέλη του 2006.
Εν τέλει η υπόθεση για την συνεκδίκαση της καταγγελίας της ΜΥΘΟΣ έφτασε στο Διοικητικό Εφετείο το....2010!!!Εκεί η εταιρεία του μονοπωλίου-καρτέλ παρίσταται με το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Σταυρόπουλου, καταγόμενου απο την Ηλεία.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρίσταται με δικηγόρο την κ.Μαρίνα Σταυροπούλου, συζυγο του διευθυντή του γραφείου του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Α.Παπαληγούρα.
Γύρω από την δικηγόρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ξεσπάει θόρυβος διότι κάποια στιγμή εμφανίστηκε να έχει κοινό δικηγορικό γραφείο με συνάδελφό της, ο οποίος αναλάμβανε υποθέσεις κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλύπτει την κ.Σταυροπούλου, γράφοντας σχετική επιστολή και στη Βουλή, όπου είχε προκληθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Εν τέλει η Γενική Διευθυνση Ανταγωνισμού που υπάγεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού υποβάλει εισήγηση καταπέλτη κατά της εταιρείας μονοπωλίο τον Νοέμρβριο του 2013 δηλαδή περίπου 15 χρόνια, από την έναρξη της υπόθεσης.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεδριάζει τον επόμενο χρόνο για την εισήγηση αυτή και σχεδόν ένα χρόνο μετά καταλήγει (Σεπτέμβριος του 2014 ) σε απόφαση επιβολής προστίμου 31 εκατομμυρίων ευρώ για μονοπωλιακή πρακτική-εκμετάλλευση- δεσπόζουσας θέσης στην πολυεθνική, η οποία όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθούσε να έχει τεράστιους τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το φθινόπωρο του 2015 δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρνς ΚΟΥΊΚ, ο οποίος είναι πια μέλος της κυβέρνησης ζητεί πληροφορίες και εξηγήσεις.
Τον Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή 25 μήνες μετά την εισήγηση η απόφαση καθαρογράφεται.
Τον επόμενο χρόνο η εταιρεία καταφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο, ζητώντας να ακυρωθεί εν όλω το πρόστιμο, ενώ καταβάλλει περίπου το ήμισυ, όπως ορίζει ο νόμος.






































Όποια και αν είναι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα προσβληθεί απο την μία ή την άλλη πλευρά με έφεση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Εκεί με κανονική πορεία και όχι αναβολές θα κρατήσει περίπου 2-3 χρόνια και επομένως απο το 1998 θα έχουμε ξεπεράσει τα 20 χρόνια.
Ακριβώς για να δείχνουμε κράτος δικαίου και οι υποθέσεις να ολοκληρώνονται σε λογικά διαστήματα, ώστε να μην αποθαρρύνονται οι επίδοξοι επενδυτές η Επιτροπή Ανταγωνισμού οφείλει να ολοκληρώνει τις υποθέσεις σε 6 μήνες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα διαπίστωσε ότι σε ένα Μονομελές δικαστήριο η διαδικασία απο την αρχή μέχρι το τέλος κρατάει 4 χρόνια στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού το προσωπικό της είναι ελάχιστο για να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις και μάλιστα τόσο σοβαρές στο 6μηνο.
Αρμόδιοι για να λειτουργεί εύρυθμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι οι υπουργοί της Κυβέρνησης και οι πρωθυπουργοί. Υποσχέσεις για την καλή λειτουργία της Επιτροπής είχαν δοθεί με την σύλληψη των "κουμπάρων" το 2006.

Είτε έχει δικαιολογίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, είτε όχι το αποτέλεσμα είναι ότι και σήμερα ακόμα, κοντά στην 20ετία απο την εκκίνηση η υπόθεση βρίσκεται και στην ποινική και στην Διοικητική Δικαιοσύνη. Η κατάσταση στην αγορά έχει αλλάξει ελάχιστα και με 5 δις (προ κρίσης) ετήσιο τζίρο της εταιρείας που καταδικάστηκε σε πρόστιμο 31 εκατομμυρίων, αντιλαμβάνεται και ο πλέον ανόητος, πόσο και ποιούς συμφέρει αυτή η καθυστέρηση...

ntokoumenta.gr

on 11:41:00 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

3 σχόλια for ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΤΕΛ!

  1. Πολύ πάθιασμενος ακουγεται, για ορισμένες υποθεσεις της επιτροπής ανταγωνισμού, ο κος Νικολόπουλος. 'Ακουσα χθες στην βουλή οτι συνεργαζεται με συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεια αληθέυει ;

  2. Γεια σας
    Προσφέρω τα χρήματα του δανείου 2.000 € έως 2.000.000 € άτομα για τα έργα τους. Πάρτε επαφή για περισσότερες πληροφορίες.

    e-mail: ghauthierlegrand@gmail.com

  3. Γεια σας Όλοι, χρειάζεστε ένα δάνειο; Αναζητάτε κεφάλαια για την αποπληρωμή πιστώσεων και χρεών; Προσφέρουμε Δάνεια χωρίς Πιστωτικούς Έλεγχους, Χωρίς εξασφάλιση, Εύκολα βήματα, γρήγορη χρηματοδότηση και χαμηλό επιτόκιο 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Oceanicfinance113@gmail.com

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.