loading...

Η μοναξιά χτυπάει «κόκκινο» στους 35άρηδες!


«Σιωπηρή επιδημία» περιγράφεται η ανδρική μοναξιά!

Και σε ποια ηλικία; Φαίνεται ότι φτάνει στην κορύφωσή της και χτυπάει κόκκινο στα 35 χρόνια, όπου οι άνδρες ανέφεραν ότι αισθάνονται μόνοι και ευάλωτοι.

Σύμφωνα με νέα έρευνα σε 1.200 άνδρες στη Βρετανία, στο πλαίσιο του Monthly Spotlight από την Jo Cox Commision on Loneliness, υπολογίζεται ότι:

8 εκατομμύρια ανδρών στην Αγγλία, παραδέχονται ότι αισθάνονται μοναξιά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως περίπου το 10% προτιμά να κρύψει τη μοναξιά του.

11% των ανδρών υποστηρίζει ότι νοιώθουν μόνοι σε καθημερινή βάση, ενώ το 10% προτιμά να κρύβει καλά τη μοναξιά του.
35% των ανδρών δήλωσε πως η μοναξιά τους κάνει να νιώθουν καταθλιπτικά
9% αποκάλυψε δεν έχει καθόλου στενούς φίλους.
Ως κύριες αιτίες για αυτή τη μοναξιά και την καταθλιπτική διάθεση, δήλωσαν τις παρακάτω καταστάσεις:

την απομάκρυνση από φίλους και την οικογένεια (18%),
τον ερωτικό χωρισμό και την κατάρρευση μετά από αυτόν (17%),
την ανεργία (17%), και
το θάνατος μελών της οικογένειας ή στενών φίλων (17%).
Πάνω από το ένα τέταρτο των ανδρών, ηλικίας 65-69 ετών, δήλωσε ότι υπεύθυνη για την μοναξιά τους είναι η συνταξιοδότηση.

«Η μοναξιά είναι μια σιωπηλή επιδημία που είναι κρυμμένη μέσα σε κάθε οικογένεια και κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να επηρεάσει καθέναν από εμάς, ανά πάσα στιγμή» δήλωσε δήλωσε η Βουλευτής Rachel Reeves, η οποία συμπροεδρεύει στην επιτροπή.

«Τον επόμενο μήνα, θα διερευνήσουμε πώς και γιατί οι άνδρες βιώνουν τη μοναξιά και το σημαντικότερο, θα να φωτίσουμε τους τρόπους και τα πρακτικά βήματα που μπορούν να ληφθούν για την καταπολέμησή της».

Υπολογίζεται πως 1,5 εκατομμύριο άντρες θα ζουν μόνοι τους μέχρι το 2030, στην Αγγλία και την Ουαλία. Με τα δεδομένα αυτά, ελπίζει να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς οι άνδρες μπορούν να κατακτήσουν τη μοναξιά και να την καταπολεμήσουν.

«Σήμερα καλούμε το κοινό, τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση, να εξετάσουν τι μπορούν να κάνουν οι κοινότητες τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα - ξεκινώντας τη δική τους δραστηριότητα για άνδρες, απλά, δίνοντας χρόνο να συζητηθεί το θέμα με τους γύρω τους», πρόσθεσε ο Seema Kennedy Tory MP και συμπρόεδρος της επιτροπής.

Πρόκειται για ένα ανησυχητικό θέμα που δεν θα έπρεπε να μας προκαλέσει έκπληξη, καθώς τα 35 χρόνια στον άνδρα και γενικότερα η δεκαετία 30-40, είναι τα χρόνια εκείνα που ο άνδρας προσπαθεί να φτιάξει την καριέρα του και σε πολλές περιπτώσεις να κάνει και οικογένεια.

Οι πολλές ώρες εργασίας που χρειάζονται καθώς ανεβαίνει στην επαγγελματική του σκάλα, περιορίζουν τις ώρες που θα μπορούσε να αφιερώσει σε παρέες και περισσότερη κοινωνική ζωή, νιώθοντας να απομονώνεται από στενές φιλίες. Επίσης, ο επαγγελματικός ανταγωνισμός, επίσης, δεν επιτρέπει την ανάπτυξη στενής φιλίας από τον ίδιο χώρο και όπως γνωρίζουμε, οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν τους φίλους μέσα από κοινές δραστηριότητες ή από τη δουλειά (π.χ. σχολείο, στρατός, επάγγελμα, κοινά αθλήματα, κλπ)

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times (2015), οι φιλίες αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 22%. Στο ίδιο δημοσίευμα όμως αναφέρθηκε επίσης ότι οι φιλίες των ανδρών φαίνεται να είναι πιο επιφανειακές, άρα οι φιλικοί δεσμοί τους μπορούν να σπάσουν εύκολα. Οι άνδρες, οι οποίοι νιώθουν ότι δεν τους είναι εύκολο να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, είναι πολύ πιθανότερο να θεωρούν ως καλύτερο φίλο τους, τη σύντροφό τους.

Ο συγγραφέας του MEL, John Mc Dermott μίλησε σε πέντε άντρες σχετικά με τις φθίνουσες φιλικές σχέσεις τους και διαπίστωσε πως μπροστά είχαν έρθει οι προσπάθειες για την επαγγελματική σταδιοδρομία, η οικογένεια και τα παιδιά ή η σχέση, καταλήγοντας και εκείνος στο ότι οι ανδρικές φιλίες φαίνεται να είναι πιο επιφανειακές σε σχέση με τις γυναικείες φιλίες. Δικαιολογείται αυτό, καθώς οι γυναίκες είναι πιο άνετες να μοιράζονται βαθιά συναισθήματα, καλλιεργώντας έτσι περισσότερο τη σχέση. Οι γυναίκες, ως γνωστόν, είναι καλύτερες στην επικοινωνία...


Μαρίνα Μόσχα

Πηγή: https://www.jocoxloneliness.org


http://www.askitis.gr

on 3:20:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η μοναξιά χτυπάει «κόκκινο» στους 35άρηδες!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.