loading...

Ανοικτά παραμένουν οχτώ μέτωπα, νέες διαπραγματεύσεις σήμερα






















της Δήμητρας Καδδά

Τέσσερα σημαντικά ανοικτά ζητήματα αλλά και τέσσερα επιπλέον μικρότερης σημασίας, παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Ο υπερ-μαραθώνιος της Κυριακής ολοκληρώθηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ορίστηκε νέο ραντεβού για τη 1 μ.μ.

Πριν ξεκινήσει η συνάντηση οι Θεσμοί θα πρέπει να έχουν στείλει στην ελληνική πλευρά τις απαντήσεις τους επί κειμένων μνημονίων. Όπως εξήγησε κυβερνητική πηγή, σήμερα "σκαναρίστηκαν" όλα τα μνημόνια με Ε.Ε. και ΔΝΤ και πλέον μένει να καθαρογραφούν από την πλευρά των Θεσμών όλα τα σημεία που παραμένουν σε "κόκκινο" ή σε "αγκύλη", δηλαδή ό,τι ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί. Τα νέα αυτά κείμενα θα βρεθούν και πάλι στο τραπέζι σήμερα, σε μία διαπραγμάτευση η οποία σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα διαρκέσει τουλάχιστον 8 ώρες.
"Οι Θεσμοί θα καθαρογράψουν ό,τι έχει γίνει αποδεκτό στα κείμενα των μνημονίων. Δεν υπάρχει κανένα σημείο που να μην έχουμε εξετάσει. Μένουν για σήμερα μόνο τα σημεία στα οποία υπάρχουν διαφωνίες", είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πηγή απέφυγε να παραθέσει τα θέματα που μένουν ανοικτά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν τα μεγάλα αγκάθια, του συνταξιοδοτικού, του εργασιακού, των αποκρατικοποιήσεων, του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και θέματα όπως μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και στις αγορές.

Η κυβερνητική πηγή ανέφερε, ότι σε κάθε πεδίο υπάρχουν θέματα που έκλεισαν, αλλά και ζητήματα που μένουν ανοικτά, ενώ αναφέρθηκε σε 4-5 πεδία στα οποία δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, μεταξύ αυτών η Παιδεία, η Υγεία και η Ενέργεια.
Κενό στα σημεία για τα πλεονάσματα
Η ίδια πηγή έκανε σαφές ότι θα παραμένει κενό στα κείμενα του μνημονίου, το σημείο που αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς αυτά θα καθοριστούν στη συνέχεια σε συνάρτηση με τις παρεμβάσεις στο χρέος.

Η σημερινή μαραθώνια διαπραγμάτευση ξεκίνησε στις 6 μ.μ. και έλαβε χώρα παρέλαση υπουργών.  Ειδικότερα, πέραν του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου το παρών έδωσαν: η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Περιμένουν απαντήσεις για κινητικότητα αξιολόγηση

Θέματα που έχουν πολιτική χροιά παραμένουν ανοικτά στο πεδίο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που έγινε παρουσία της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη. Η ίδια πηγή πάντως μίλησε για θέματα που δεν έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά και για μία "καλή συζήτηση" που έγινε. Είπε ότι υπάρχουν 2-3 τεχνικά σημεία που απομένουν και αφορούν την κινητικότητα και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η ελληνική πλευρά κατέθεσε σήμερα την πρότασή της στους Θεσμούς και περιμένει την απάντησή τους επί κειμένου μνημονίου, η οποία όπως είπε μπορεί να έρθει και ηλεκτρονκά, δηλαδή να μην χρειαστεί νέα συνάντηση. "Πάνε και έρχονται κείμενα", ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή. Επίσης τόνισε ότι έχει κλείσει το θέμα των συμβασιούχων.

Αρχικός στόχος, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ήταν η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί την Κυριακή. Πλέον επιχειρείται να βρεθεί λύση επί κειμένων μνημονίων σήμερα, αν και πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώντας τους τραπεζίτες είχε αναφέρει ως χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης στην Αθήνα τις 3 Μαΐου.

on 11:04:00 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ανοικτά παραμένουν οχτώ μέτωπα, νέες διαπραγματεύσεις σήμερα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.