loading...

Σκόπια: Δεν είμαστε «Αρειανοί» είμαστε «Μακεδόνες» – Θα μπορούσατε να είστε και… Τζεντάι
























Σε πλειοδοσία «μακεδονισμού» και επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας επιδίδεται το πολιτικό σύστημα στα Σκόπια, λίγες ημέρες πριν από τη συγκρότηση κυβέρνησης, εκτός (νέου) απροόπτου, ύστερα από έξι μήνες μετεκλογικής ρευστότητας, γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» το Σάββατο.

Ο εν αναμονή πρωθυπουργός και επικεφαλής του σοσιαλιστικού SDSM, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μαυροβουνίου «Pobjeda», κήρυξε… ανένδοτο για το όνομα, ακολουθώντας τα χνάρια του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ερωτηθείς πώς θα λυθεί το θέμα της ονομασίας, απάντησε:

«Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί μέσω διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν σεβαστές η «μακεδονική» ταυτότητα, π υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια.

»Έτσι θα καταλήξουμε σε λύση αυτής της διένεξης, που διαρκεί ήδη αρκετές δεκαετίες. Σε αυτό, ελπίζω, θα μας βοηθήσει και η αντιπολίτευση, αλλά και οι πολίτες της «Μακεδονίας», τους οποίους, εάν χρειαστεί, θα τους καλέσουμε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα για το όνομα της χώρας στην οποία ζουν.

»Ξέρετε ότι η Ελλάδα έθεσε ως προϋπόθεση για την ένταξη στο NATO το ζήτημα για την αλλαγή του ονόματος. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι περιμένουν από εμάς. Να δηλώσουμε Αρειανοί Είμαστε «Μακεδόνες» και δεν μπορούμε να είμαστε τίποτε άλλο».

Η αλήθεια είναι, σημειώνει το TRIBUNE, ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη διαφορά από το να δηλώνουν «Αρειανοί» ή «Μακεδόνες». Θα μπορούσαν επίσης να δηλώνουν και «Τζεντάι» και να γεμίσουν τα Σκόπια με αγάλματα του Λιουκ Σκάιγουόκερ, δεν θα είχε καμία απολύτως διαφορά από αυτό που ήδη κάνουν.

Επιστρέφοντας στο δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», διαβάζουμε ότι οι Σοσιαλιστές του Ζάεφ κέρδισαν τις εκλογές κατεβαίνοντας σε συνασπισμό με τα τρία μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων, τα οποία, όμως, στο πλαίσιο της λεγόμενης «πλατφόρμας των Τιράνων», την οποία συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, απορρίπτουν την ονομασία «Μακεδονία», διότι δεν αντανακλά την ύπαρξη της πολυάριθμης αλβανικής μειονότητας στην πΓΔΜ.

Εν τω μεταξύ, ο νέος Αλβανός πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, με την οποία τον ενημερώνει για την ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά ο τελευταίος, προκειμένου να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, απορρίπτει την πλατφόρμα των Τιράνων ως βάση για τη συγκρότησή της.

http://www.tribune.gr

on 2:06:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σκόπια: Δεν είμαστε «Αρειανοί» είμαστε «Μακεδόνες» – Θα μπορούσατε να είστε και… Τζεντάι

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.