loading...

Σχέδιο-εφιάλτης από την Κομισιόν!

























Συμβιβαστική λύση για να ξεπερασθεί η σύγκρουση Γερμανίας - ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος επεξεργάζεται η Κομισιόν, αλλά το σενάριό της είναι εφιαλτικό για την Ελλάδα, που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της λιτότητας, με πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ ως το 2060.

Σύμφωνα με «διαρροές» από κοινοτικούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών του G7 στο Μπάρι, η Κομισιόν προτίθεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες στο Ταμείο μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας, όπου όλα θα εμφανίζονται... ρόδινα, καθώς θα αλλάξει μια βασική παράμετρος των υπολογισμών.

Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα οριοθετηθεί μεταξύ 2% και 2,6% του ΑΕΠ για όλη την περίοδο μετά το 2030, ώστε η Ελλάδα να σηκώσει μεγάλο βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους και να μη χρειασθεί να δεσμευθούν οι Ευρωπαίοι για ενεργοποίηση δραστικών μέτρων, στα οποία αντιδρά η Γερμανία.

Το ΔΝΤ, πάντως, αντιμετωπίζει με δυσπιστία αυτές τις προβλέψεις, καθώς εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, που θα επέτρεπαν να εκτιμηθεί ρεαλιστικά ότι «σηκώνει» μακροπρόθεσμα ένα πλεόνασμα υψηλότερο από 1,5% του ΑΕΠ.

Πάντως, πληροφορίες από το Μπάρι αναφέρουν ότι ο Βόλφκγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε στις συζητήσεις πως αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ένα συνδυασμό επενδύσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δεσμεύθηκε να παρουσιάσει σχετικές προτάσεις.
Οι χθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ και Σόιμπλε κατέστησαν σαφές ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους για το ελληνικό χρέος.

«H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει», τόνισε η Κρ. Λαγκάρντ. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

«Εξακολουθώ να είμαι υπέρ της εξεύρεσης λύσης -τουλάχιστον πολιτικής- στις 22 Μαΐου» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Βάση παραμένουν οι συμφωνίες του Eurogroup του Μαΐου 2016», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις για το χρέος θα πρέπει να ληφθούν το 2018 και να μην ξεπερνούν όσα είχαν αναφερθεί, σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης, στην περυσινή απόφαση του Eurogroup

on 1:01:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σχέδιο-εφιάλτης από την Κομισιόν!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.