loading...

Λαοθάλασσα φανατικών μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά - Φώναζαν «Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγιά Σοφιά» (Video)




















Εκατοντάδες φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στις 4.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 12 Μαίου, μπροστά από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν, ζητώντας για άλλη μια φορά μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης στις 29 Μαϊου.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας της Ανατολίας’ και η μουσουλμανική προσευχή. 'Εγινε σε ειδική πλατφόρμα που είχε στηθεί φέτος και κατά τη διάρκειά της διαβάστηκαν στίχοι του κορανίου.

Ο αρχηγός των συγκεντρωμένων, Σαλίχ Τουρχάν, μιλώντας προς συγκεντρωθέντες είπε: «Αυτή η μάχη δεν είναι μια μάχη μόνο των πιστών αδελφών μας στην Κωνσταντινούπολη. Από χθες ήρθαν αδελφοί μας για να γεμίσουμε το χώρο εδώ από το Βαν, το Χακάρι, το Τούντζελι, το Αρνταχάν, το Ντιγιάρμπακιρ, το Γκαζιαντέπ, τα Άδανα και από τους 81 νομούς της Τουρκίας. Ο αγώνας μας να ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς η προσευχή δεν έχει σχέση με το αν τα γύρω τζαμιά είναι γεμάτα ή όχι και δεν υπάρχει άλλος χώρος για προσευχή".

Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που ζήτησαν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν να μετατρέψει Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αυτός είχε απαντήσει: “Γεμίστε πρώτα τα άλλα τζαμιά και μετά την ανοίγουμε”.

O Τουρχάν ανέφερε εξάλλου πως "για εμάς η Αγιά Σοφιά είναι ένα κτίριο που ανήκει στο Σουλτάνο τον Πορθητή, είναι μία μάχη που βασίζεται στο δίκαιο. Αλλιώς αν δεν ακουστούν οι ιαχές μας ‘ο Αλλάχ είναι μεγάλος’ από τους μιναρέδες του τεμένους της Αγίας Σοφίας, η Αγία Σοφία είναι απλά για εμάς ένα κτίριο από πέτρα και χώμα και τίποτα άλλο”.

Οι διαδηλωτές φώναζαν "Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγιά Σοφιά". Μετά την προσευχή τους, τις πρώτες πρωινές ώρες διαλύθηκαν.



sigmalive

http://www.topontiki.gr

on 11:52:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Λαοθάλασσα φανατικών μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά - Φώναζαν «Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγιά Σοφιά» (Video)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.