loading...

Απόλυτη πλειοψηφία αλλά όχι θρίαμβος για τον Μακρόν-Εκτίμηση για 355 έδρες



















Σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Ipsos-Sopra Steria ο Εμανουέλ Μακρόν πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά όχι τον θρίαμβο που ήλπιζε.

La République en marche-MoDem : 355 έδρες (311 το LRM) ;
Les Républicains : 125 έδρες
Parti socialiste + σύμμαχοι : 49 sièges ( 34 το Σοσιαλιστικό κόμμα) ;
Μελανσόν : 19 έδρες
Κομμουνιστικό κόμμα : 11 έδρες
Εθνικό Μέτωπο : 8 έδρες

Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις το κόμμα Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός» και το κεντρώο Modem μαζί εκλέγουν μόνο 352-360 βουλευτές.

Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να εκλέξουν 125 βουλευτές

Το Σοσιαλιστικό κόμμα θα βρεθεί με 49 βουλευτές

Το νεοκομμουνιστικό κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» και το ΚΚΓ μαζί 30 έδρες

«Παρά την ανησυχητική αποχή, ο θρίαμβος του Εμανουέλ Μακρόν είναι αδιαμφισβήτητος», έγραψε σε tweet ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής και στις 21:00 ώρα Ελλάδος υπέβαλε την παραίτησή του.



















Ανετη πλειοψηφία, αλλά όχι θρίαμβος

Σύμφωνα με πηγές που δημοσιεύουν τα βελγικά ΜΜΕ (στη Γαλλία απαγορεύεται) o θρίαμβος του Εμανουέλ Μακρόν θα είναι μικρότερος από ό,τι αναμενόταν.

Μια πηγή ανέφερε στο βελγικό κρατικό κανάλι RTBF, στις 20:50 ώρα Ελλάδος, ότι το κόμμα Μακρόν θα εκλέξει μόνο 309 βουλευτές-γεγονός που θα αποτελούσε έκπληξη, μετά τις προσδοκίες- ενώ μαζί με το κεντρώο κόμμα Modem θα φτάσει τις 352 έδρες. Πρόκειται για μεγάλη νίκη, αλλά χωρίς τα σαρωτικά ποσοστά που αναμένονταν και έκαναν λόγο για άνω των 400 βουλευτών (στους 577 συνολικά της γαλλικής βουλής).







































Οι κάλπες έκλεισαν στις μικρές πόλεις και κοινότητες στις 19:00 ώρα Ελλάδος, στις μητροπόλεις κλείνουν στις 21:00 ώρα Ελλάδος.


































Οι δημοσιογράφοι εγκαταστάθηκαν από νωρίς στα κεντρικά του κόμματος Μακρόν, 
αναμένοντας τις δηλώσεις:

Αποχή ρεκόρ

Σήμερα, 18 Ιουνίου, γράφεται στη Γαλλία ο επίλογος μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας. Είναι η όγδοη φορά μέσα σε έναν χρόνο που οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες (μαζί με τις προκριματικές για τους υποψηφίους προέδρους) κάνοντας έναν πολιτικό μαραθώνειο ο οποίος διήρκησε για πάνω από έναν χρόνο.

Ολα δείχνουν ότι κουρασμένοι από αυτόν τον μαραθώνειο οι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες και η αποχή αναμένεται να καταγράψει ιστορικά ποσοστά στη Γαλλία.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας η συμμετοχή ήταν στο 35,33%, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό, πιθανόν το πιο χαμηλό στην ιστορία, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Στον α' γύρο, και ενώ η συμμετοχή κρίθηκε ιστορικά χαμηλή, η συμμετοχή την ίδια ώρα ήταν 40.75%. Αυτή τη φορά η συμμετοχή έπεσε κατά 5 μονάδες και βρίσκεται, το απόγευμα της Κυριακής, 18 Ιουνίου, σε απόλυτο χαμηλό ρεκόρ για γαλλικές βουλευτικές εκλογές.

http://www.iefimerida.gr

on 9:43:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Απόλυτη πλειοψηφία αλλά όχι θρίαμβος για τον Μακρόν-Εκτίμηση για 355 έδρες

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.