loading...

ΣΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ MIRAGE 2000

Κανονικά πετούν τα αεροσκάφη της 332 Μοίρας μετά από κάποιους συγκεκριμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους κινητήρες των αεροσκαφών και δεν εντοπίσθηκε κάποιο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι μετά από κάθε ατύχημα όπως αυτό του Mirage 2000 EGM που όπως όλα δείχνουν η αιτία ήταν «κράτημα» κινητήρα, αρχικά καθηλώνεται όλος ο στόλος των αεροσκαφών του τύπου.

Στη συνέχεια ξεκινούν κάποιοι τυπικοί συγκεκριμένοι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί η ορθή λειτουργία του αεροσκάφους και εφόσον αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ότι το μεμονωμένο συμβάν δεν αφορούσε το σύνολο των αεροσκάφων του τύπου, τότε ο λοιπός στόλος αποδεσμεύετε και ξεκινούν κανονικά τις πτήσεις, εφόσον δεν συντρέχει κανένας λόγος ασφάλειας πτήσεων.

Σε ότι αφορά το Mirage 2000EGM με αριθμό ουράς «239» που κατέπεσε στις Σποράδες, λόγω του ότι ο βυθός είναι απόκρημνος οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκεται ακόμη και στα 400 μέτρα βάθος.

Η Πολεμική Αεροπορία μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένει στην περιοχή του ατυχήματος να μεταβεί ειδικό συνεργείο που ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο θα πραγματοποιήσει υποθαλάσσια έρευνα στην περιοχή του ατυχήματος με ειδικό εξοπλισμό, ώστε αφενός να εντοπισθεί το ακριβές βάθος αλλά και η στάση που βρίσκεται στο αεροσκάφος. Με τα δεδομένα αυτά, στη συνέχεια θα αποφασισθεί ο τρόπος ανέλκυσης του αεροσκάφους από το βυθό.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ είχαν ανασύρει από την περιοχή «Καλόγηροι» το MIRAGE-2000BGM που είχε καταπέσει σε βάθος 592 μέτρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υποβρύχιοι αποστολείς της ΚΟΣΥΘΕ σε τακτικά διαστήματα συνεκπαιδεύονται στην Ελλάδα με τους US Navy Deep Sea Divers, σε θέματα καταδύσεων μεγάλων βαθών με χρήση καταδυτικού εξοπλισμού υποστηριζόμενου από την επιφάνεια (καταδυτικές συσκευές ΜΚ–20 και ΜΚ-21), καθώς και σε υποβρύχιες εργασίες κοπής μετάλλων και ηλεκτροσυγκόλλησης.
Τα τελευταία χρόνια η ΚΟΣΥΘΕ έχει προβεί στην ανέλκυση πολλών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, όπως η ανέλκυση του RAF Bristol Blenheim στο Ρέθυμνο, του JUNKERS – 52/3m στη Λέρο και του JU-87 STUKA στη Ρόδο.

http://www.triklopodia.gr

on 7:32:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ MIRAGE 2000

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.