loading...

Συνελήφθησαν 44 μέλη ελληνοαλβανικής συμμορίας που διακινούσε μετανάστες και ναρκωτικά

Κοκαΐνη, χασίς και διακίνηση μεταναστών, ήταν το «χρυσωρυχείο» ενός από τα σοβαρότερα εγκληματικά κυκλώματα, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου και τις αστυνομικές Αρχές της Δωδεκανήσου, σε Αθήνα και Κω.


Πρόκειται για τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που επικοινωνούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», με οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας και λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή τύπου «πυραμίδας», αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τα ναρκωτικά και την διακίνηση μεταναστών.

Σαράντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Αττική και Κω, ενώ άλλα 23 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.

Από τους συλληφθέντες οι 23 είναι υπήκοοι Αλβανίας, 20 Έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν.

Τα επτά ηγετικά μέλη, Αλβανοί και Έλληνες, συνελήφθησαν στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, το κύκλωμα είχε δύο σκέλη που δρούσαν ανεξάρτητα, αλλά συνδέονταν μεταξύ τους, καθώς είχαν συναλλαγές και κοινά μέλη στην Κω.

Το ένα σκέλος του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ το άλλο στην διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στην συνέχεια σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό, οι ελληνικές Αρχές είχαν στενή συνεργασία τον σύνδεσμο της EUROPOL στην Αθήνα.

Ο «σκληρός πυρήνας» του κυκλώματος είχε έδρα την Αττική και κυρίως τα Μεσόγεια, με «νονό» έναν Αλβανό με πλούσιο εγκληματικό παρελθόν, που οι συνεργάτες του τον φώναζαν «αφεντικό», ή «εργοστάσιο», από τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που εισήγαγε.

Η δεύτερη οργάνωση, που είχε άμεση σχέση με το «διευθυντήριο» της Αττικής, είχε έδρα την Κω.

Και μέσα σε όλα φαίνεται πως «έπαιζε» η ομάδα των διακινητών μεταναστών, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά και είχαν και άλλες δοσοληψίες με την ομάδα των λαθρεμπόρων της Κω.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για την διακίνηση ναρκωτικών και στην πορεία οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνες και παρακολουθήσεις, έπεσαν πάνω στην οργάνωση διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, από τις αστυνομικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες, διαπιστώθηκε ότι το «δαιδαλώδες» εγκληματικό δίκτυο, από τις αρχές του χρόνου διακίνησε περισσότερα από 200 κιλά κάνναβη και πέντε κιλά κοκαΐνη, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, η διεθνική εγκληματική οργάνωση με έδρα στην Κω και στην Τουρκία, με μέλη Έλληνες και αλλοδαπούς, από τις αρχές του χρόνου, πέτυχε τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, τουλάχιστον 25 αλλοδαπών και την περαιτέρω προώθηση αυτών στην Αττική, έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Η συμμορία των ναρκωτικών προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης από την Αλβανία, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και τοποθετούνταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» στην περιοχή του Κορωπίου.

Στη συνέχεια, τα ηγετικά μέλη που διέμεναν στην Αττική, διακινούσαν τα ναρκωτικά εντός Αττικής και στην Κω.

Η διακίνηση γινόταν μέσω ενός μεγάλου δικτύου από «βαποράκια».

Στην Αττική συναντιούνταν με τους αγοραστές στα χωράφια κοντά στην λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ενώ στην Κω τα ναρκωτικά μεταφέρονταν με τα πλοία της γραμμής και αποθηκεύονταν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι να προωθηθούν στο «αγοραστικό κοινό».

Οι τιμές πώλησης των ναρκωτικών στην Αττική ανέρχονταν στα 800 ευρώ το κιλό κάνναβης και στα 38 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης.

Στους «καλούς πελάτες» η οργάνωση έκανε «εκπτώσεις».

Στην Κω, οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες, καθώς το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε 1.500 ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από 80-100 ευρώ.

Η οργάνωση διακίνησης μεταναστών

Όσον αφορά στη διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών, τα διαμένοντα στην Τουρκία μέλη, εντόπιζαν αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να προωθηθούν παράνομα από τους οποίους λάμβαναν, προκαταβολικά και εξ ολοκλήρου τοις μετρητοίς, το αντίτιμο διακίνησης, το οποίο κυμαινόταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τον επιθυμητό τελικό προορισμό.

Κατά την ημέρα της διακίνησης, επιβίβαζαν τους διακινούμενους σε σκάφος, χωρητικότητας 10 ατόμων, το οποίο άμεσα κατέπλεε με προορισμό την Κω.

Εκεί αποβιβάζονταν σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μετά από σχετική συνεννόηση παραλαμβάνονταν από τα μέλη της οργάνωσης στην Κω, εκ των οποίων ο ένας επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ, τα οποία τους μετέφεραν σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχεία.

Εκεί τους περιποιούνταν, τους έντυναν, τους έβαφαν τα μαλλιά για να φαίνονται Ευρωπαίοι, τους προμήθευαν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια και ύστερα τους οδηγούσαν στον Πειραιά με πλοία της γραμμής, διαλέγοντας μέρες με πολύ κίνηση, ή με βροχή, για να μειώνουν τις πιθανότητες ελέγχου από το Λιμενικό.

Και πάλι διέμεναν σε ξενοδοχεία, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταφορών τα μέλη στην Ελλάδα, ελάμβαναν τα χρήματα από τους αρχηγούς στην Τουρκία, με εμβάσματα, μέσω εταιρείας χρηματικών συναλλαγών.

Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν είχαν πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια από Τουρκία, με 24 μετανάστες και 13 μεταφορές στην Αθήνα συνολικά 33 ατόμων, με συνολικό κέρδος που υπολογίζεται γύρω στα 72.000 ευρώ.

http://www.tribune.gr

on 6:54:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Συνελήφθησαν 44 μέλη ελληνοαλβανικής συμμορίας που διακινούσε μετανάστες και ναρκωτικά

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.