loading...

Έξι νεκροί και 48 τραυματίες στο Λονδίνο – Οι τζιχαντιστές έσφαζαν περαστικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου
























Λονδίνο: Έξι είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από το διπλό τζιχαντιστικό χτύπημα το βράδυ του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα. Νεκροί από αστυνομικά πυρά τρεις τρομοκράτες τζιχαντιστές.

Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και παρέσυρε δεκάδες ανθρώπους.

Στη συνέχεια το βαν σταμάτησε και βγήκαν 3 άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια και επιτέθηκαν στους πολίτες. Άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως και να κόβουν λαιμούς.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.

Η βρετανική Αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτύξει δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν σφαχτεί.

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τη Daily Mail, είδαν τρεις άνδρες «μεσογειακής καταγωγής», να βγαίνουν από το βαν που είχε χτυπήσει τους πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και να σφάζουν αδιακρίτως.

Κρατούσαν μαχαίρια μήκους 30 εκατοστών (12 ίντσες).































Τα βρετανικά Μέσα μεταδίδουν ότι το εικονιζόμενο λευκό βαν είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Ένας ταξιτζής αυτόπτης μάρτυρας είδε τους μαχαιροβγάλτες να βγαίνουν μέσα από το λευκό βαν και να μαχαιρώνουν μια κοπέλα στο στήθος.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακολούθησαν πολλοί πυροβολισμοί, προφανώς από τους αστυνομικούς.

Το βαν έκανε ζικ ζακ πάνω στη Γέφυρα προσπαθώντας να χτυπήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, αναφέρουν άλλοι μάρτυρες.

Το βαν σύμφωνα με μαρτυρίες χτύπησε τους πεζούς στη Γέφυρα στις 22.08 ώρα Αγγλίας, δηλαδή στις 00.08 ώρα Ελλάδας.























Ακολούθησε και δεύτερο περιστατικό στη Μπάροου Μάρκετ (Borough Market), όχι μακριά από τη Γέφυρα του Λονδίνου.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι στη Μπάροου Μάρκετ είχαμε μαχαιρώματα και αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Ο Μπεν, μάρτυρας που αναφέρει η Daily Mail, βρισκόταν σε απόσταση 15 μέτρων από τη Μπάροου Μάρκετ όταν είδε έναν άνδρα να μαχαιρώνει ανθρώπους στον δρόμο.

«Είδαμε ανθρώπους να τρέχουν και να φωνάζουν. Είδα έναν άνδρα στα κόκκινα με μια μεγάλη λεπίδα να μαχαιρώνει έναν άνδρα τρεις φορές με ψυχραιμία. Βρισκόμουν από την άλλη πλευρά του δρόμου, 15 μέτρα μακριά. Ήταν σκουρόχρωμος και φορούσε κόκκινη φόρμα γυμναστικής».



















Πολίτες απομακρύνονται με τα χέρια πίσω από το κεφάλι για να δείξουν ότι είναι άοπλοι και δεν έχουν σχέση με τους τρομοκράτες.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε στη Daily Mail:

«Ήμουν στο εστιατόριο Arabica με ένα φίλο, στη Μπάροου Μάρκετ. Ξαφνικά προκλήθηκε μια αναταραχή και άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν. Άνδρες της Ασφάλειας φώναζαν να απομακρυνθούμε από τα παράθυρα. (…) Τότε άκουσα δύο ριπές. Οι άνθρωποι έτρεξαν στην κουζίνα του εστιατορίου για να κρυφτούν. Ήταν το απόλυτο χάος. Μερικοί προσπάθησαν να φύγουν από την πίσω πόρτα της κουζίνας, αλλά κάποιοι από μας προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους άλλους ήρεμους. Κρυφτήκαμε για 45 λεπτά και στη συνέχεια μας έβγαλε η Αστυνομία».


Τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πριν τις 02.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας ότι είχαμε και τρίτο περιστατικό στο Λονδίνο, στην περιοχή Βόξολ (Vauxhal) στο κέντρο του Λονδίνου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να απομακρυνθούν από το Βόξολ, τη Γέφυρα του Λονδίνου και τη Μπάροου Μάρκετ και να πάνε σε ασφαλείς περιοχές της πρωτεύουσας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 02.30 π.μ.:

Επτά είναι οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή (02.26 π.μ.) από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών ιστοσελίδων.

Μια γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας, είδε τρία θύματα στη Γέφυρα του Λονδίνου να κείτονται που φαίνονταν να τους είχαν κόψει τους λαιμούς.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι μαχαιρώθηκαν από τους δράστες της επίθεσης.

Πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι η Αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον τους δύο από τους τρεις δράστες.

Έχει γίνει μια σύλληψη σύμφωνα με το Sky News.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 02.57 π.μ.:

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τους οπλισμένους με μαχαίρια άνδρες να φωνάζουν: «Αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται και επίσημα περί τρομοκρατικής επίθεσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09.29 π.μ.:

Νύχτα τρόμου έζησε το Λονδίνο μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπάροου το βράδυ του Σαββάτου.

Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ το περιστατικό στο Βόξολ, που αρχικά είχε συνδεθεί με τα δύο πρώτα, τελικά δεν έχει σχέση- πρόκειται για επεισόδιο με μαχαίρωμα.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες: Η πρώτη ήταν στο Γουέστμινστερ, τον Μάρτιο, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ που παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε αστυνομικό και η δεύτερη στο Μάντσεστερ τον Μάιο όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι έκανε επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι -αν και βρετανικά μέσα μιλούσαν νωρίτερα για επτά θύματα- ενώ τουλάχιστον άλλοι 48 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι νεκροί είναι και οι τρεις τρομοκράτες.

Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής Αστυνομίας οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας τροχονόμος, που είχε βρεθεί στη Γέφυρα του Λονδίνου μετά την ενημέρωση για την επίθεση με το βαν.

Τα τραύματα του είναι σοβαρά αλλά δεν απειλούν τη ζωή του όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian αναφέρουν ότι οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας.

Τα συγκεκριμένα οχήματα (armed response vehicle) κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Η τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ (ώρα Βρετανίας) με ένα λευκό βαν να πέφτει πάνω σε πεζούς με ταχύτητα περίπου 80χλμ./ώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις επιβαίνοντες στο βαν βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια κατά ανυποψίαστων πολιτών. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Μήνυμα Τραμπ μέσω Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν στην είδηση για το νέο χτύπημα στο Λονδίνο αναρτώντας στο Twitter τη φράση «φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς βαν παρέσυρε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνου».

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, σε εγρήγορση και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε το διάταγμα ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στο αντιμεταναστευτικό του διάταγμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε την πρώτη παρέμβασή του για όσα συμβαίνουν στο Λονδίνο γράφοντας: «Ό,τι χρειαστεί να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι εκεί. Είμαστε στο πλευρό σας. Ο Θεός μαζί σας».





























http://www.tribune.gr

on 9:43:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Έξι νεκροί και 48 τραυματίες στο Λονδίνο – Οι τζιχαντιστές έσφαζαν περαστικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.