loading...

Πρόκληση Τσαβούσογλου: «Ειρήνη» στην Κύπρο λόγω του τουρκικού στρατού!

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, 1:38πμ

Κοινή θέση όλης της τουρκοκυπριακής ηγεσίας αλλά και της Άγκυρας, είναι η ετοιμότητα για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στην Γενεύη, νοουμένου ότι δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μετά τις συνομιλίες του στα κατεχόμενα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός όπως μεταδίδει το protothema.gr δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να προκαλέσει δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η Άγκυρα δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να φύγει ο τουρκικός στρατός ο οποίος όπως είπε έφερε την ειρήνη και την ευμάρεια στην Κύπρο!

Πιο συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «μπροστά μας υπάρχει ένα σχέδιο Α και αυτό είναι η λύση στην Κύπρο. Εμείς όμως πάντα επικεντρωνόμαστε σε αυτό». Μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θετικά ή αρνητικά, θα μείνουμε προσκολλημένοι σε αυτό το σχέδιο Α, είπε. «Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε θα δούμε το σχέδιο Β, το σχέδιο Γ», σημείωσε. Οι Τουρκοκύπριοι σημείωσε, έχουν ανάγκη τις εγγυήσεις της Τουρκίας και το λένε και πως πρέπει να επαναξιολογηθούν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις με βάση και τις νέες απειλές που υπάρχουν γύρω από την Κύπρο.

Η Τουρκία, συνέχισε, κάνει συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο και του Κυπριακού και των διμερών θεμάτων με την Ελλάδα. Στόχος, επιθυμία και προσδοκία είναι στο δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, η ελληνοκυπριακή πλευρά να προσέλθει «χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο Ακιντζί, προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, «είναι έτοιμη να μεταβεί στη Γενεύη για τη συνέχιση της διάσκεψης της Κύπρου, και να συζητήσουν όλα τα θέματα στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και της ανακοίνωσης της 12ης Ιανουαρίου 2017».

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, από τη συνάντηση των ηγετών στις 17 Μαΐου και εντεύθεν, δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω της μη βοηθητικής – υποστήριξε – στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς και είπε ότι είμαστε ακόμα στο ίδιο σημείο. «Πρώτα να τελειώσουμε με το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων, να έρθουμε σε ακτίνα συμφωνίας σε αυτό και μετά να χειριστούμε το εδαφικό και μετά να δούμε τα υπόλοιπα 4 κεφάλαια. Αυτή η προσέγγιση είναι μια προϋπόθεση. Εξ’ ολοκλήρου αντίθετη με την συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου 2014, την ανακοίνωση της 12ης Ιανουαρίου 2017 και δεν επικεντρώνεται σε μια λύση», ανέφερε.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θέλουν η διαδικασία να επιτύχει. «Ήρθε, να μην πω πέρασε, η ώρα της λύσης», τόνισε. Επίσης, δήλωσε ότι η πρόταση του κ. Αναστασιάδη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και πρόσθεσε: «Είμαστε εντάξει για τη Γενεύη, χωρίς όμως προϋποθέσεις, για συζήτηση όλων των θεμάτων και σίγουρα και των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων», αλλά όχι να κλείσουν πρώτα τα κεφάλαια, που θέλει ο κ. Αναστασιάδης. «Αυτή η προσέγγιση δεν θα οδηγήσει πουθενά», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για αδιέξοδο, αλλά και για μια κρίσιμη διαδικασία εξαιτίας των προϋποθέσεων που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά, προσθέτοντας ότι η εκ του σύνεγγυς διπλωματία του Έσπεν ‘Αιντε δεν έφερε αποτέλεσμα. Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει, εάν δεν προκύψει αποτέλεσμα στις 4 Ιουνίου, όταν οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη με τον γ.γ., του ΟΗΕ, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «πάμε στη Νέα Υόρκη για να έχουμε αποτέλεσμα». Πρόσθεσε ότι αυτή η πρωτοβουλία από τον γ.γ. του ΟΗΕ ήταν αναμενόμενη και αναγκαία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το φυσικό αέριο, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι, εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση των «μονομερών ενεργειών» από την ελληνοκυπριακή, τότε «και εμείς θα κάνουμε κάποια βήματα, καθώς εδώ υπάρχουν δικαιώματα και της Τουρκικής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων».

Σε ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Κύπρο χωρίς τουρκικά στρατεύματα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, είπε ότι αυτή «δεν είναι μια απλή ερώτηση». Δεν είναι, ανέφερε, σαν να υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα και πρόβλημα υπάρχει μόνο στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Τουρκία.

«Εάν λέτε μηδέν στρατός, μηδέν ασφάλεια, τότε δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Αλλά εάν λεχθεί «ελάτε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε με βάση τις σημερινές πραγματικότητες το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων», αυτό μπορεί να γίνει σε μια πενταμερή διάσκεψη». Λόγω του τουρκικού στρατού στην Κύπρο «υπάρχει ειρήνη και ευμάρεια», είπε.

http://www.eleftherostypos.gr/

on 7:15:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πρόκληση Τσαβούσογλου: «Ειρήνη» στην Κύπρο λόγω του τουρκικού στρατού!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.