loading...

Πάτερ Μάξιμος Καραβάς: κάθε Έλληνας θα πρέπει να την αγαπά, να χύνει και το αίμα

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος vafkanast@gmail.com

Γροθιά στο στομάχι δίνει ο γέροντας Ηγούμενος σε όσους δεν σέβονται την Σημαία και τον Σταυρό, ενώ παράλληλα δίνει μαθήματα για όσους φοράνε παρωπίδες και παρομοιάζουν την Σημαία μας ως ένα απλό πανί, για άλλους που την παραποιούν, και ιδίως για τους πολιτικούς, που κάνουν πως δεν βλέπουν την απαξίωση της και μένουν αμέτοχοι, (πόσο έχουν ξεπέσει στα μάτια μας αυτοί που θέλουν να μας σώσουν (;)…

Έτσι λοιπόν, επίκαιρα όσο ποτέ είναι τα λόγια του Ηγούμενου, Πάτερ Μάξιμου Καραβά, από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, Μηλοχώρι Πτολεμαΐδας.

Έχει γράψει 2 βιβλία, στα οποία με ύμνους και ποιήματα περιγράφει αρκετά πράματα στην ζωή μας, και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η Σημαία, που για το συγκεκριμένο θέμα όχι απλά έχει συμπεριλάβει σε σελίδα του,, αλλά το έχει και οπισθόφυλλο…

“Χωρίς αυτήν δεν ημπορεί κανείς λαός να ζήση

Για τούτο και την αγαπά, όσο κι’ αν του στοιχίση.Δεν ειν’ απλώς ένα πανί που κάτι συμβολίζει

Είναι του έθνους η πνοή, π’ ό, τι κι αν πης, αξίζει.Δεν είν’ απλώς ένα πανί με χρώματα βαμμένο

Είναι του έθνους η ψυχή, χιλιοματοβαμμένο.Αλλά για μας τους Έλληνες, είναι πολύ πιο θεία,

αφού ενώνεται σ’ αυτήν πατρίδα και θρησκεία.Είναι η Γαλανόλευκη, του Έθνους μας Σημαία,

Που την στολίζει ο Σταυρός με την ουράνια θέα.Για τούτο κάθε Έλληνας, εδώ ή εις τα ξένα,

θα πρέπει να την αγαπά, να χύνη και το αίμα. “Μέσα σε 6 στοίχους δηλαδή,, περιλαμβάνονται όλα όσα γράφει το Σύνταγμα και η Νομοθεσία για την Ελληνική Σημαία και τον Σταυρό, που η δικαιοσύνη δεν λειτούργησε ως όφειλε αυτεπάγγελτα….

Όποιος θέλει να αποκτήσει τα βιβλία του,,, από τα ίδια τα χεράκια του γέροντα,,, μπορεί να επισκεφθεί το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, έστω και αν διανύσει 500 και πλέον χιλιόμετρα,,,,, γιατί η αποζημίωση από την κατάνυξη, την ηρεμία και την δύναμη της ψυχής που θα νιώσει,,,, δεν συγκρίνεται με τίποτα. Το Μοναστήρι αποτελείται από 5 άτομα,,, (Ηγούμενος και Μοναχοί), αλλά σύντομα θα αριθμεί περισσότερους Μοναχούς,,, όχι γιατί είναι το καλύτερο Μοναστήρι από ομορφιά,,, αλλά γιατί είναι το Μοναδικό Μοναστήρι (με αποδείξεις….!!!!!) εκτός από το Άγιο Όρος,,,, που κρατάνε ΓΕΡΑ τους Ιερούς Κανόνες των Γραφών…

Οι γυναίκες να ξεχάσουν να το επισκεφθούν αν δεν φοράνε μακριά φούστα, ενώ αν ξεχαστούν και πάνε με παντελόνι,,, στην είσοδο της Μονής θα βρείτε να φορέσετε την κατάλληλη ενδυμασία για την είσοδο σας, ενώ όλοι πρέπει να έχουν ευπρεπείς ενδυμασία.

Όσο για την Ελληνική Σημαία, και την Σημαία του Βυζαντίου,,, ανεμίζουν όλο χαρά και αξιοπρέπεια.

Σε κατάλληλες συνθήκες μπορείτε και να φιλοξενηθείτε στα δωμάτια της Μονής, να δειπνήσετε με τον Γέροντα και τους Μοναχούς, και να ακούσετε ιστορίες από το γλυκό τους στόμα.

Όσοι δε, θέλουν να κοινωνήσουν,,, να έχουν φροντίσει για την εξομολόγηση από πριν με τον Πνευματικό τους, αλλιώς κατόπιν συνεννόησης μπορεί και ο γέροντας Ηγούμενος να σας εξομολογήσει…

Για περισσότερες πληροφορίες της Μονής, δείτε εδώ >>>>>

ΥΓ: όσον αφορά την μήνυση που κατέθεσε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, το μόνο κόμμα που αντέδρασε σε αυτές τις προσβολές (δείτε εδώ >>>) η χαρά όλων από το Μοναστήρι είναι απερίγραπτη, χωρίς να νοιάζονται για ονόματα, κόμματα και χρώματα,,, αλλά μόνο για Πατριωτικό συναίσθημα…..

http://www.triklopodia.gr

on 9:35:00 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πάτερ Μάξιμος Καραβάς: κάθε Έλληνας θα πρέπει να την αγαπά, να χύνει και το αίμα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.