loading...

Η παγίδα που στήνει η Ευρώπη στην Ελλάδα για τα Σκόπια
Μόνο τυχαίο δεν ήταν το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Η Ε.Ε. (με προεξάρχουσα την Γερμανία) προφανώς θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις ανοιχτές υποθέσεις στα Βαλκάνια προκειμένου να οριστικοποιήσει τη συμμαχία για την μελλοντική ένταση που μπορεί να προκύψει με τη Ρωσία.

Ο νέος Σκοπιανός πρωθυπουργός δείχνει προφανώς να γνωρίζει το θετικό κλίμα υπέρ της χώρας του και για αυτό δήλωσε χθες με μία δόση απειλητικής διάθεσης: «Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα επιθυμεί. Θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία». Προφανώς, οι εξωτερικοί παράγοντες, που επέβαλαν τη νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και του χάρισαν την πρωθυπουργία, έδωσαν υποσχέσεις που απαιτούν σοβαρές υποχωρήσεις από την Ελλάδα, για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός.

Ωστόσο, η Ελλάδα και ο πολιτικός της κόσμος δείχνει να μην ανησυχεί για το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες της με τους περισσότερους να θεωρούν ότι έχουμε να κάνουμε με μία διαιρεμένη χώρα χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο στα Βαλκάνια. Η παραπάνω διατύπωση είναι εν μέρει σωστή: πράγματι η ΠΓΔΜ ταλανίζεται από εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των εθνικιστών του Γκρουέφσκι και των αλβανοφώνων του τωρινού πρωθυπουργού, με τις δύο πλευρές να επιθυμούν λύση για το όνομα ανάλογα με τις απαιτήσεις τους.

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα δείχνουν ότι ετοιμάζεται «θερμό» καλοκαίρι από Βρυξέλλες και Βερολίνο στο συγκεκριμένο ζήτημα και η υποχωρητικότητα δεν είναι πλέον ανεκτή για την Ελλάδα.

http://www.triklopodia.gr

on 11:26:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η παγίδα που στήνει η Ευρώπη στην Ελλάδα για τα Σκόπια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.