loading...

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΤΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ»























Τι σχέση μπορεί να έχει η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης; Η απάντηση κρύβεται στις πέντε τροπολογίες που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για το ψάρεμα.

Τροπολογίες που περιλαμβάνουν τις «ουρές» των προαπαιτουμένων, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να αποφευχθεί ατύχημα στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης με τη δόση.

Ετσι, με το τοπίο για το χρέος να παραμένει θολό, οι βουλευτές της πλειοψηφίας καλούνται να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κυβερνητική σιγουριά πως τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν μετά την «κίτρινη κάρτα» των θεσμών θα περνούσαν με υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα διαψεύστηκε πανηγυρικά και ο εκνευρισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι έκδηλος.

Ο κλήρος έλαχε μάλιστα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι απορρίφθηκε το σενάριο ξεχωριστού σχεδίου νόμου που θα ψηφιζόταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός του Σαββατοκύριακου.

ΕΚΡΗΞΕΙΣ. Το βαρύ κλίμα σημάδεψε τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση των βουλευτών από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου. Και μια μομφή από τον υπουργό Οικονομικών πως οι βουλευτές ακούν τους δημοσιογράφους και όχι την κυβέρνηση φέρεται να προκάλεσε την έκρηξη κάποιων εξ αυτών, όπως ο Μάκης Μπαλαούρας. «Ψηφίζουμε συνεχώς μέτρα και το πράγμα δεν λέει να κλείσει. Πού θα φτάσουμε;» διερωτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ άλλοι αντέτειναν πως ενημέρωση και συζήτηση γίνονται μόνο πριν από κρίσιμες ψηφοφορίες και πως η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για το χρέος γύρισε μπούμερανγκ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ενόχληση και αγωνία για το γεγονός ότι, όπως είπαν, οι δανειστές κάθε φορά ζητούν καινούργια πράγματα από την κυβέρνηση, η οποία υποχωρεί στις πιέσεις. «Δύο χρόνια τώρα ψηφίζουμε πράγματα με τα οποία διαφωνούμε» ακούστηκε, όπως και ότι «σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε πράγματα που υποτίθεται ότι είχαν κλείσει οριστικά με το πολυνομοσχέδιο». Από την πλευρά του, ο Τσακαλώτος φέρεται, μάλλον αμήχανα, να απάντησε πως το κλίμα μετά το Eurogroup θα αντιστραφεί, ακόμη και αν υπάρχουν μόνο διατυπώσεις και όχι συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος.

Αίσθηση έχει προκαλέσει, εξάλλου, η αποστροφή του Πάνου Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. «Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας. Είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς» παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η μεθόδευση με τη νομοθέτηση των προαπαιτουμένων προκάλεσε και την οργή της αντιπολίτευσης, η οποία μίλησε για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ αρχικά έμπλεξε ακόμη και τις γραμμές ανάμεσα σε Βουλή και Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Βούτσης υποχρεώθηκε να διακόψει για δύο ώρες τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί από το κυβερνητικό επιτελείο για τις προθέσεις του και να ενημερώσει αντίστοιχα για τις αντιδράσεις των κομμάτων. Μάλιστα, η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα κρατήσει λίγες μόνο ώρες, καθώς η ονομαστική ψηφοφορία - εάν υπάρξει αίτημα, όπως είναι και το πιθανότερο - θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 6 το απόγευμα.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Κι αν η ψήφιση των προαπαιτουμένων, έστω με επεισοδιακό τρόπο, κλείνει, όπως όλα δείχνουν, το κεφάλαιο της αξιολόγησης και της εκταμίευσης της δόσης, τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα σε ό,τι αφορά το χρέος. Οι προσδοκίες εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για συμβιβασμό και στρατηγική ήττα, παρά τις κορόνες για παραπομπή του ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου ή τη δήλωση του Νίκου Παππά (Real FM) ότι «δεν θα δεχθούμε μια λύση αν δεν είναι λύση».

Το κλίμα αυτό αποτυπώνουν οι χθεσινές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Βάλντις Ντομπρόβσκις, Πιερ Μοσκοβισί και Τόμας Βίζερ εμφανίστηκαν μεν υποστηρικτικοί ως προς το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, αλλά απέκλεισαν σοβαρές εξελίξεις για το χρέος στο επικείμενο Eurogroup. Στο οποίο όλα δείχνουν ότι προωθείται η λύση Σόιμπλε και μάλιστα με το λεγόμενο Stand By Agreement για το ΔΝΤ. Οπερ σημαίνει ότι το Ταμείο θα παραμείνει μεν στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν πρόκειται να δώσει χρήματα εάν πρώτα δεν συνταχθεί θετική μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως απομακρύνεται και το ενδεχόμενο άμεσης ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ των ΝΕΩΝ 9/6/17
http://www.tanea.gr/

http://zeidoron.blogspot.gr/

on 1:25:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΤΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.