loading...

Οι αθλιότητες του Β.Σόιμπλε: Διαλύει κάθε υγιή τομέα που μπορεί να κάνει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της – Θέλει την Ελλάδα υπό γερμανική Κατοχή






















Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει τις αθλιότητες του σε βάρος της Ελλάδας. Μπορεί και η κυβέρνηση να του δίνει πατήματα, αλλά ο ίδιος, πριν εγκαταλείψει την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας θέλει να καταστρέψει ότι καταφέρνει ακόμη να ευημερεί στη χώρα μας. Είναι κατά κάποιο τρόπο αυτό που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί, πώς αν συνεχίσουν να υπάρχουν οι μεγάλες αποκλίσεις στην Ευρωζώνη θα γίνει λαϊκή εξέγερση. Εννοούσε σαφώς τη Γερμανία.

Τι εννοούμε: Ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο της κρατικής τηλεόρασης ZDF, εξαπέλυσε «μύδρους» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά της Ελλάδας. Είπε πώς η κυβέρνηση φορτώνει το βάρος στους αδύναμους. Ποιος; Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κάθε τρεις και λίγο ζητάει μειώσεις στις συντάξεις. Ακόμη και μιλώντας στο ZDF υποστήριξε πώς και σήμερα οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επίσης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα. Μπορεί αυτό να είναι αλήθεια, αλλά πίσω απ’ αυτή κρύβονται σκοπιμότητες. Το Βερολίνο θέλει να «χτυπήσει» τους Έλληνες εφοπλιστές που παραμένουν πολύ ισχυρή δύναμη παγκοσμίως. Ακόμη και σήμερα ναυπηγούν και παραλαμβάνουν πλοία ενώ η ναυτιλία περνάει κι αυτή μία πολύ μεγάλη κρίση.


Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τους εφοπλιστές. Αν έχουν τα καράβια τους υπό ελληνική σημαία ή τι προσφέρουν στην ελληνική οικονομία όταν οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από off shore εταιρείες. Είναι ξεκάθαρα όμως πώς ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του θέλουν να πλήξουν την ελληνική ναυτιλία γιατί προφανώς ο άνθρωπος έχει κόμπλεξ με καθετί ελληνικό.

Υπάρχει επίσης ένας λόγος. Θέλει ο κ. Σόιμπλε τους Έλληνες εφοπλιστές στη χώρα του. Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το Brexit προκειμένου να «τραβήξει» στη Γερμανία από το City του Λονδίνου μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που χρηματοδοτούν άλλωστε και μεγάλες γερμανικές τράπεζες. Είναι διακαής του πόθος να ενισχύσει την γερμανική ναυτιλία, αλλά φαίνεται πώς αυτή έχει βρει… ξέρα.

Οι εφοπλιστές και η ναυτιλία είναι ίσως η κορυφή του παγόβουνου των αξιώσεων του κ. Σόιμπλε και του πολέμου που κάνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα βασίζεται σε δύο πυλώνες ή θα έπρεπε να βασίζεται. Αυτοί είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής-γεωργικός τομέας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που κόπτεται για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, θέλει το καλό μας και την ανάπτυξη κάνει ότι μπορεί προκειμένου να καταστρέψει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Μην ξεχνάμε πώς επέβαλε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση και την ίδια στιγμή επέβαλε επίσης, μέσω του «Κατοχικού Ταμείου», τα περιφερειακά αεροδρόμια να δοθούν στη Fraport, τη γερμανική εταιρεία, δίδοντας της μάλιστα ως προίκα και πολλές ακόμη αρμοδιότητες.


Θέλησε δηλαδή ο κ. Σόιμπλε να πλήξει τον ελληνικό τουρισμό και τα ελληνικά προϊόντα, όπως είναι το κρασί που κατέχει υψηλή θέση στα ράφια του εξωτερικού και το τσίπουρο που έχει μεγάλη κατανάλωση εντός της χώρας. Έβαλαν επιπλέον φόρο χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως όφελος για την ελληνική οικονομία. Αυτό βλέπει η κυβέρνηση και θέλει να το αλλάξει, αλλά δεν είναι βέβαιο πώς θα καταφέρει.

Τον πρωτογενή τομέα η τρόικα, οι δανειστές, οι Θεσμοί ή όπως αλλιώς λέγονται όλοι αυτοί που έχουν βάλει τη… γερμανική μπότα στην Ελλάδα κάνουν ότι μπορούν να τον διαλύσουν. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, με ευθύνη και των ελληνικών κυβερνήσεων και των αγροτών, αλλά στα χρόνια του μνημονίου έχει παραγίνει. Θέλουν να βάλουν και φόρο στα κοτέτσια, όπως έλεγε και ο Πατροκοσμάς.

Αυτές είναι λίγες από τις αθλιότητες του κ. Σόιμπλε. Ίσως η μεγαλύτερη να είναι η ίδρυση του λεγόμενου «Κατοχικού Ταμείου», αφού μέσω αυτού θα μπορεί να επιβάλει το Βερολίνο την εκποίηση κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου. Ήδη, έχουν γίνει αρκετές, αλλά φαίνεται πώς έχουν δρομολογηθεί ακόμη περισσότερες προς ικανοποίηση των γερμανικών ορέξεων. Μην ξεχνάμε πώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήθελε να μεταφερθεί η έδρα του Ταμείου αυτού στο Λουξεμβούργο για να το ελέγχει καλύτερα. Όχι βέβαια ότι δεν συμβαίνει τώρα…

Ο κ. Σόιμπλε που κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα, είναι βουτηγμένος στη διαπλοκή και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαλύσει χώρες και κοινωνίες ολόκληρες για να επωφεληθεί η Γερμανία και να σώσει ο ίδιος της υστεροφημία του. Η τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Η ζημιά όμως έχει γίνει στην Ελλάδα και είναι ανεπανόρθωτη.

http://www.pentapostagma.gr/

on 8:29:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οι αθλιότητες του Β.Σόιμπλε: Διαλύει κάθε υγιή τομέα που μπορεί να κάνει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της – Θέλει την Ελλάδα υπό γερμανική Κατοχή

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.